Burn-outverhaal van Jacq | piekeren

Ik had last van extreme vermoeidheid en lusteloosheid. Ik piekerde heel veel en hyperventileerde. Mijn werk, mijn relatie, feestjes, ik kon er niet meer van genieten.

“Ik kon niet meer genieten”

Mijn kennismaking met BoFit en BoFit-coach Janneke tijdens een wandeling in de Oisterwijkse bossen was een positieve ervaring. Ik kreeg direct een goede indruk van de aanpak en werkwijze van BoFit.

Kort daarna ben ik gestart met het curatieve basisprogramma. Janneke wist het vertrouwen op te bouwen dat ik nodig had om mijn klachten verder met haar te delen. Er zijn bijzondere momenten geweest daar rond de Oisterwijkse vennen. Janneke kreeg een goed beeld van de dieper gelegen oorzaken van mijn burn-out, de knelpunten waar ik mee aan de slag moest.

Veel praten in combinatie met fysieke belasting in de natuur heeft zijn werk gedaan. Tijdens het traject werd mij onder andere duidelijk wat een angst- en paniekaanval nu precies inhoudt en hoe ik zo’n aanval kan voorkomen. Daardoor heb ik geen last meer van hyperventilatie. Ik geniet weer van mijn werk, van familiebezoeken. En ik ga weer graag naar feestjes en muziekoptredens en dergelijke. Dit alles samen met mijn vrouw, ook onze relatie is weer beter geworden.

Nu 16 sessies later kan ik zeggen dat ik op de goede weg ben, mede dankzij de kennis en kunde uit de BoFit-methode die Janneke mij aanreikte. Ik heb het hele traject ervaren als een positieve samenwerking.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Rolf | continu hoofdpijn

Tja, daar sta je dan. Er kwam niets meer uit mijn handen, ik sliep slecht en had continu hoofdpijn. Een scala aan oorzaken deden mij samen letterlijk de das om. Een slecht lopend project op mijn werk, een knieblessure waardoor ik niet meer kon sporten (mijn...

Burn-out ervaring van Iris | overspannenheidsklachten

In 2014 ben ik een aantal maanden uitgevallen door overspannenheid. Een vreselijke periode. Na een aantal bedrijfspsychologen en nog wat andere vormen van therapie ben ik er langzaamaan weer bovenop gekrabbeld.   "Dit BoFit-programma heeft ervoor gezorgd dat...

Burn-outverhaal van Jessica | geen gevoel meer

In 2003 raakte ik zwanger, had geen vaste relatie met de vader maar besloot toch het kindje te houden. Ik stond er alleen voor. Ik had absoluut geen spijt van mijn beslissing maar wist totaal niet wat mij te wachten stond. Het enige wat ik wel wist: ik werd een...

Burn-outverhaal van Cindy | alleenstaande ouder en burn-out

 Al een tijdje had ik last van fysieke klachten, zweetaanvallen, hoofdpijn en slecht slapen. Maar ja, ik dacht: hoort er vast bij als je als alleenstaande ouder en met een managementfunctie het hoofd boven water probeert te houden. In eerste instantie zocht ik...