Burn-outverhaal van Jacq | piekeren

Ik had last van extreme vermoeidheid en lusteloosheid. Ik piekerde heel veel en hyperventileerde. Mijn werk, mijn relatie, feestjes, ik kon er niet meer van genieten.

“Ik kon niet meer genieten”

Mijn kennismaking met BoFit en BoFit-coach Janneke tijdens een wandeling in de Oisterwijkse bossen was een positieve ervaring. Ik kreeg direct een goede indruk van de aanpak en werkwijze van BoFit.

Kort daarna ben ik gestart met het curatieve basisprogramma. Janneke wist het vertrouwen op te bouwen dat ik nodig had om mijn klachten verder met haar te delen. Er zijn bijzondere momenten geweest daar rond de Oisterwijkse vennen. Janneke kreeg een goed beeld van de dieper gelegen oorzaken van mijn burn-out, de knelpunten waar ik mee aan de slag moest.

Veel praten in combinatie met fysieke belasting in de natuur heeft zijn werk gedaan. Tijdens het traject werd mij onder andere duidelijk wat een angst- en paniekaanval nu precies inhoudt en hoe ik zo’n aanval kan voorkomen. Daardoor heb ik geen last meer van hyperventilatie. Ik geniet weer van mijn werk, van familiebezoeken. En ik ga weer graag naar feestjes en muziekoptredens en dergelijke. Dit alles samen met mijn vrouw, ook onze relatie is weer beter geworden.

Nu 16 sessies later kan ik zeggen dat ik op de goede weg ben, mede dankzij de kennis en kunde uit de BoFit-methode die Janneke mij aanreikte. Ik heb het hele traject ervaren als een positieve samenwerking.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van William | niet meer naar buiten durven

Eind mei 2021 liep ik vast in mijn werk en mijn relatie. Ik had veel angsten en ervaarde veel spanning in mijn lijf. Ik durfde niet meer naar buiten en sloot me in huis op, bang voor prikkels en stressgevoel. Ik was bang om alleen te zijn en raakte snel in paniek....

Burn-outverhaal van Janneke | weer een burn-out

Drie jaar geleden kreeg ik een burn-out nadat ik mezelf jarenlang (onbewust) had uitgeput. In de periode van herstel leerde ik om vaker terug te schakelen en rust te nemen. In de jaren die volgde ging ik me steeds beter voelen. Ik zocht naar een baan waarvan ik...

Burn-outverhaal van Karin | kinderwens en burn-out

Bijna tien jaar geleden kregen we een kinderwens. We waren ons eigen huis aan het bouwen en de zwangerschap bleef uit. We dachten: zal wel door de drukte komen. Maar er volgde geen zwangerschap, ook de jaren daarna niet. De huisarts bevestigde dat we hulp nodig...

Burn-outverhaal van Johan | klaar met therapie

In oktober meldde ik me ziek vanwege nek- en rugklachten. Ik wilde meteen bespreken dat ik het zo druk had op mijn werk, dat ik met hoofdpijn thuis kwam en dat ik vaak de dingen niet meer op een rijtje kon zetten. De dokter gaf toen aan dat mijn nek- en rugklachten...