Burn-outverhaal van Marijke | benauwd

Halverwege 2014 gebeurde het, ik werd duizelig, benauwd en voelde druk op mijn borst. Ik dacht dat ik zo neer kon vallen, maar wonder boven wonder gebeurde dat niet. In de eerste week dat ik ziek thuis zat heb ik heel wat bezoekjes aan de huisarts gebracht. Die vertelde dat ik kerngezond was en alleen een wat te hoge hartslag had, waarschijnlijk gewoon door de spanning van mijn bezoek.

 

“Ik voelde mij niet gezond”

 

Ik raakte in gesprek met een vriendin met soortgelijke klachten. Ik herkende zoveel dingen dat ik wel moest gaan accepteren dat ik ziek was. Niet ziek in de zin van een flinke griep hebben, maar ziek in mijn hoofd. Ik moest me eraan overgeven en niet tegen mijn eigen lichaam blijven vechten. Maar hoe doe je dat, waar begin je? Daar begon mijn zoektocht.

Van mensen uit mijn omgeving kreeg ik allerlei tips en adviezen waar ik heen kon gaan voor hulp. Alles probeerde ik, want ik wilde weer zo snel mogelijk aan het werk. Al die hulpmiddelen om mij weer op de been te helpen, brachten mij niet wat ik nodig had. Dat maakte me onrustig.

Na ruim een jaar ben ik zelf op internet gaan zoeken: wat te doen bij burn-out? Zo ontdekte ik BoFit. Wat mij heel erg aansprak aan BoFit was het buiten bezig zijn, zowel met je hoofd als lichamelijk. Door actief bezig te zijn krijg je ook weer energie en dat is wat ik wilde. Na het lezen van de website en bekijken van de filmpjes heb ik mij aangemeld en ik kon bijna direct aan de slag. Een nieuwe omgeving en nieuwe mensen ontmoeten is altijd spannend, maar ik had er erg veel zin in. Ik had er alle vertrouwen in dat ik weer mezelf zou worden na deze training.

Ik begon met 2 sessies per week, daarna 1 per week en daarna om de week een sessie. Ik heb nu in totaal 15 sessies gehad en heb alles kunnen bespreken wat ik wilde bespreken. Mijn hoofd heb ik lekker leeg kunnen lopen en ik heb ook inzichten gekregen en tips hoe ik thuis kan trainen. Door de juiste houding en met je juiste instelling is alles te bereiken wat je wilt.

Mijn ervaring met BoFit is erg positief. De begeleiding is fijn en als ik het thuis even niet meer wist, dan kon ik op elk moment van de dag bij mijn BoFit-coach terecht. Dan hoorde ik wat ik op dat moment even nodig had.

Door de training bij BoFit heb ik precies het juiste steuntje in m’n rug gehad die ik nodig had. Mijn belangrijkste leermoment was: volg je eigen gevoel, daar kun je op vertrouwen.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Mariëlle | nare sensaties in armen en benen

Ineens ging het licht uit en was het gebeurd. Inmiddels is het een jaar geleden en wat is het een heftig jaar geweest! Het begon bij mij met plotselinge duizeligheid die een paar weken bleef hangen. Bij de huisarts langs, bloed prikken maar niets te vinden. Het...

Burn-out ervaring van Ilse | agressieve relatie

Al ruim 25 jaar liep ik met vage kwaaltjes rond. Ik had totaal niet door dat er iets anders aan de hand zou kunnen zijn dan lichamelijke klachten. Vooral duizeligheid, hoofdpijn en nek- en schouderklachten maakten dat ik me vaak écht ziek voelde.   Elke arts die...

Burn-outverhaal van Karin | kinderwens en burn-out

Bijna tien jaar geleden kregen we een kinderwens. We waren ons eigen huis aan het bouwen en de zwangerschap bleef uit. We dachten: zal wel door de drukte komen. Maar er volgde geen zwangerschap, ook de jaren daarna niet. De huisarts bevestigde dat we hulp nodig...

Burn-out ervaring van Julia | stressklachten

De afgelopen twee jaar heb ik continu in de hoogste versnelling geleefd waardoor ik in het voorjaar met stressklachten uitviel op mijn werk. De onderliggende redenen waren een privésituatie waarin een en ander niet goed liep. Op mijn werk was een (veel) te groot...