Meer dan

herstel alleen

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Meer dan

herstel alleen

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Aanpassen of niet?

door | feb 2, 2016 | BoFit Burn-out Blog

foto bo bogaardEergisteren ben ik naar de film over Steve Jobs geweest, de Apple man. Een groot kunstenaar met heel veel talent en een ongrijpbaar mens. Steve wist wat hij wilde en dat wat hij wilde heeft hij na veel mislukkingen bereikt. Daarna heb ik het met mijn geliefde nog de hele dag gehad over hoe je jezelf kunt zijn of worden. Of dat wel kan in deze maatschappij of dat je je moet aanpassen. En als je je aanpast, is dat dan erg?

Een heel boeiend thema waar veel mensen mee worstelen. Vaak is veel geven en weinig tijd, rust en ruimte voor jezelf nemen erin geslopen, omdat mensen het moeilijk vinden om ‘nee’ te zeggen. Veranderen en voor een andere weg kiezen is moeilijk. Zelf vind ik dat niet moeilijk, ik worstel daar niet mee. Ik voel me vrij om te doen wat ik wil doen. Ik werk wel kneiterhard, maar zie dat als iets moois. Ik heb een leuk privéleven, veel interesses en het wordt nooit een sleur. Af en toe helemaal niets doen kan ik ook.

Waarom passen veel mensen zich zo aan en zijn er maar weinig authentiek? Dat wordt bepaald door de combinatie van genetische aanleg, karakter en omgevingsfactoren. Zoals de overbeschermende welvaart, de druk om te presteren en niet meer weten en voelen wat we wel en niet willen. Te weinig aandacht hebben voor persoonlijke ontwikkeling. Teleurstellingen moeilijk kunnen verwerken. Zo kan het goed mis gaan met onze gezondheid en de ontwikkeling van onze talenten. Zo worden mensen volgers zonder eigen visie. Of ze spelen heel lang een rol en komen die kooi niet meer uit.

Gelukkig is er wel de mogelijkheid om het roer om te gooien als je die kans weet te pakken voordat je ziek en ongelukkig wordt. Mij is dat gelukt en dat voelt goed. Durf jij het ook aan om deze uitdaging aan te gaan? Of blijf je je jouw hele leven aanpassen en dus stilstaan?

Ik oordeel niet, maar weet hoeveel fijner het voelt om vrij te zijn.

Bogaard,
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

Grenzen stellen, hoe doe je dat? (2)

Veel mensen met een burn-out hebben moeite met grenzen. Sterker nog: het is vaak zelfs de oorzaak van burn-out. Want door geen of te weinig grenzen te stellen pleeg je roofbouw op je lichaam en raakt je energie op. Leren grenzen stellen is niet iets wat je even...

Burn-outhersteltips: Vrouw hersteld van burn-out

Burn-outhersteltips: zo herstel je het best

Zit jij momenteel ziek thuis met een burn-out? Dan wil je natuurlijk weten hoe je het beste kunt herstellen. BoFit is al meer dan 20 jaar burn-outspecialist. Wij geven je in dit blog de 5 beste tips om goed te herstellen.   Burn-outhersteltips: 5 beste tips om...

Burn-out? Zo krijg je weer grip op je leven

Met een burn-out voel je de grip op je leven tussen je vingers glippen. Je bent totaal of voor een groot deel afhankelijk van anderen. En dat is geen prettig gevoel. Toch kun je langzaam bouwen aan het terughalen van die regie en hierdoor weer energie krijgen. De...