Burn-Out of Stress?

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Burn-Out of Stress?

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

De menselijke maat

door | jan 12, 2016 | BoFit Burn-out Blog | 1 reactie

foto bo bogaardAan het eind van afgelopen jaar had ik een eindgesprek met een van de vele samenwerkingspartners van BoFit, een re-integratiebedrijf. Na 4 jaar samenwerken zijn wij uit elkaar gegaan, omdat deze partner een ander beleid ging voeren. De providerboog van interventiebedrijven waarmee zij samenwerken werd namelijk verkleind.

Het eindgesprek vond op mijn verzoek plaats. Ten eerste omdat ik vind dat je altijd goed afscheid moet nemen, dus elkaar in de ogen moet kijken en de hand moet schudden. Ten tweede is het van belang om te weten waarom de samenwerking stopt. Uiteindelijk heb ik een goed gevoel aan het eindgesprek overgehouden. Ik kreeg goede uitleg over het beëindigen van onze samenwerking: BoFit is te klein, niet bureaucratisch genoeg en veel te mensgericht. Is dat geen mooi compliment? Het ging niet om de behaalde resultaten van de afgelopen 4 jaar, want die waren gewoon goed.

Wij werkten in de afgelopen jaren samen met organisaties en verzekeraars die wel de menselijke maat hanteren. Dus werken met een visie, een methode, een plan van aanpak, resultaat en afstemming tussen alle betrokkenen (de BoFit-route). BoFit groeit ook, maar ik heb niet voor niets de keuze gemaakt om een bedrijf te starten dat goed bereikbaar is, direct handelt, het echte contact zoekt en een duidelijke aanpak heeft. Je kunt mij erop afrekenen als BoFit bureaucratische trekjes krijgt! Natuurlijk maken we wel afspraken en zijn er huisregels en grenzen. We combineren het zakelijke met het menselijke, zodat iedereen weet waar men aan toe is. Dan kun je ook samen respect en waardering krijgen om door te gaan.

Nog even terug naar dat eindgesprek. Gelukkig kwam de menselijke maat in dat gesprek zelf wel degelijk naar voren. Persoonlijke aandacht geeft een goed gevoel en is een blijk van waardering en vertrouwen. En toen ik mijn gesprekspartner bij het afscheid 3 zoenen gaf en wij elkaar de hand schudden wist ik weer waar BoFit het voor doet. Ik sloot de deur met een blij gevoel. Zo willen wij werken en blijven wij werken. BoFit gaat niet mee met de verloedering van de menselijke maat.

Bo Bogaard,
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

foto bo bogaard

Jongvolwassenen met stress

Ik heb 3 geweldige, gezonde dochters en daarom ben ik ook een heel blije vader. Natuurlijk worstelen zij met hun eigen vraagstukken, het is tegenwoordig ook niet eenvoudig om alles te moeten verwezenlijken. De maatschappij die veel van je verwacht, veel...

foto bo bogaard

Moe, moe of móe?

Gisteren ben ik sinds lange tijd weer eens in Artis geweest, samen met mijn vrouw en de nichtjes. Heerlijk weer, lekker druk en er kwam een nostalgisch gevoel over mij heen. De meeste plekken zijn nog steeds hetzelfde, maar er waren ook nieuwe dingen...

blog over burn-out en op vakantie gaan

4 broodnodige tips als je toch met een burn-out op vakantie gaat

 Sommige mensen denken dat een vakantie dé oplossing is om uit hun burn-out te komen. Want: je bent weg uit je omgeving, geen verplichtingen, even geen sociale contacten en lekker de hele dag niks doen. Toch wijst de praktijk anders uit. Met deze 4 tips...