De menselijke maat

door | jan 12, 2016 | BoFit Burn-out Blog | 1 reactie

foto bo bogaardAan het eind van afgelopen jaar had ik een eindgesprek met een van de vele samenwerkingspartners van BoFit, een re-integratiebedrijf. Na 4 jaar samenwerken zijn wij uit elkaar gegaan, omdat deze partner een ander beleid ging voeren. De providerboog van interventiebedrijven waarmee zij samenwerken werd namelijk verkleind.

Het eindgesprek vond op mijn verzoek plaats. Ten eerste omdat ik vind dat je altijd goed afscheid moet nemen, dus elkaar in de ogen moet kijken en de hand moet schudden. Ten tweede is het van belang om te weten waarom de samenwerking stopt. Uiteindelijk heb ik een goed gevoel aan het eindgesprek overgehouden. Ik kreeg goede uitleg over het beëindigen van onze samenwerking: BoFit is te klein, niet bureaucratisch genoeg en veel te mensgericht. Is dat geen mooi compliment? Het ging niet om de behaalde resultaten van de afgelopen 4 jaar, want die waren gewoon goed.

Wij werkten in de afgelopen jaren samen met organisaties en verzekeraars die wel de menselijke maat hanteren. Dus werken met een visie, een methode, een plan van aanpak, resultaat en afstemming tussen alle betrokkenen (de BoFit-route). BoFit groeit ook, maar ik heb niet voor niets de keuze gemaakt om een bedrijf te starten dat goed bereikbaar is, direct handelt, het echte contact zoekt en een duidelijke aanpak heeft. Je kunt mij erop afrekenen als BoFit bureaucratische trekjes krijgt! Natuurlijk maken we wel afspraken en zijn er huisregels en grenzen. We combineren het zakelijke met het menselijke, zodat iedereen weet waar men aan toe is. Dan kun je ook samen respect en waardering krijgen om door te gaan.

Nog even terug naar dat eindgesprek. Gelukkig kwam de menselijke maat in dat gesprek zelf wel degelijk naar voren. Persoonlijke aandacht geeft een goed gevoel en is een blijk van waardering en vertrouwen. En toen ik mijn gesprekspartner bij het afscheid 3 zoenen gaf en wij elkaar de hand schudden wist ik weer waar BoFit het voor doet. Ik sloot de deur met een blij gevoel. Zo willen wij werken en blijven wij werken. BoFit gaat niet mee met de verloedering van de menselijke maat.

Bo Bogaard,
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

foto bo bogaard

Burn-out, een gezond signaal

Dagelijks spreek ik mensen met een burn-out die zich bij BoFit aanmelden voor hulp. Ik neem dan uitvoerig de tijd om hun situatie aandacht te geven en de kern bloot te leggen. Er is altijd een rode draad te vinden in hun stressbeleving, het voelen van...

4 stappen om grenzen te stellen

4 stappen om beter je grenzen te stellen (3)

Veel mensen met een burn-out hebben moeite met grenzen. Sterker nog: het is vaak zelfs de oorzaak van burn-out. In deel een en twee van dit driedelige blog zijn we dieper op de achtergrond ingegaan. Wanneer je begrijpt waarom je het zo lastig vindt om je grenzen te...

Jonge man met burn-out(klachten)

Wat is het verschil tussen burn-out en burn-outklachten?

Heb je een burn-out als je last hebt van burn-outklachten? Dat hoeft niet. Wel is het een signaal om deze klachten serieus te nemen. In dit blog leggen we je het verschil uit.     Burn-outcijfers Ongeveer 16% van de werknemers loopt rond met burn-outklachten....