Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outverhaal van Björn | totaal op

Ik ben iemand die altijd wel bezig is, op privé- en werkgebied leg ik de bekende lat voor mijzelf hoog. Dit in combinatie met mijn verantwoordelijkheidsgevoel en perfectionistische karaktereigenschappen. Ik had een drukke en intensieve baan en ook een positief maar druk privéleven. Alles bij elkaar leidde dit ertoe dat ik uitviel met burn-outklachten.

“Ik had geen energie en levenslust meer”

Die bewuste dinsdag op mijn werk heb ik nog op karakter ‘volgemaakt’. Bij het dichttrekken van de deur heb ik de knoop van jaren maar doorgaan doorgehakt voor mezelf: ik was echt totaal op qua energie en levenslust en zag niet meer hoe het nu verder moest.

Via de bedrijfsarts kreeg ik een traject bij een psycholoog aangeboden. Toen heb ik aangegeven dat ik meer voelde voor een traject bij BoFit. Een traject buiten in de natuur in combinatie met coaching. Gelukkig stond mijn werkgever hiervoor open. Hij bood mij de mogelijkheid om een curatief traject van zestien sessies te starten. Ik heb me aangemeld bij BoFit en Bo Bogaard nam snel contact met mij op en luisterde naar mijn verhaal. Hij heeft me gekoppeld aan BoFit-coach Marc met wie ik al kort daarna een afspraak en intake kon plannen.

De eerste afspraken zat mijn hoofd zo vol. Ik ademde ik snel en oppervlakkig met een hoge hartslag en had klachten als hoofdpijn en duizeligheid. Het voelde alsof ik buiten mijzelf aan het leven was, alsmaar door handelend vanuit mijn hoofd. Mij bewust zijn van mijn eigen gevoel was echt mijlenver van mij verwijderd.

Ik ben het traject gestart en dat is mij zeer goed bevallen. Het buiten in het bos afspreken, de mooie en rustgevende natuur in, de frisse buitenlucht opsnuiven. Heerlijk om te lopen met je coach en ook fijn dat je elkaar niet constant hoeft aan te kijken, zoals bij een psycholoog aan tafel. Lekker voor me uit kijken of om me heen. Of zoals in het begin, veel naar de grond kijken met mijn hoofd omlaag. Het feit dat het ook gewoon even stil mocht zijn en er niets gezegd hoefde te worden, heb ik ook als prettig ervaren.

Naarmate de weken voorbijgingen ben ik mij echt stap voor stap steeds iets beter gaan voelen. Ik kreeg letterlijk weer meer lucht. Door te bewegen, de oefeningen toe te passen en mijn eigen leefstijl te veranderen, ben ik weer bewust gaan voelen wat mijn lichaam aangeeft. En voor mij was het ook belangrijk naar mijn gevoel te handelen. Zoals tijdig mijn grenzen aangeven en ook eens een keer ‘nee’ zeggen als dat mijzelf beter uitkomt. Vooral het doseren tussen inspanning en ontspanning heb ik echt moeten leren en gaat mij nu stukken beter af.

Het BoFit-traject is goed opgebouwd met eerst ruimte voor herstel en aansluitend toewerken naar opbouw. BoFit-coach Marc heeft mij erg goed geholpen met zijn eigen levenservaring en coaching. Ik denk ook met een lach terug aan zijn metaforen. Met een lach omdat deze mooie, praktische voorbeelden zoveel waarheid bevatten dat ik er nog dagelijks steun aan heb in privé- en werksituaties.

Het gaat weer goed met me. Ik ben mij bewust van de valkuilen waar ik in de toekomst anders mee om moet gaan dan ik heb gedaan. Ik blijf (hard)lopen in de natuur, zie weer in wat een rust en kracht mij dat kan geven om het dagelijkse leven weer goed aan te kunnen. Voor mij is gelukkig uitgekomen wat Marc aan het begin van het BoFit-traject aangaf: het komt weer goed met je. Want daar had ik zelf ruim een half jaar geleden nog absoluut geen vertrouwen in.

Ik heb weer zin in de toekomst en ben inmiddels weer fulltime aan het werk, maar wel op een voor mij gezonde manier. In een andere functie met minder hectiek, omdat dit voor nu beter in mijn leven past. Marc, dankzij jouw coaching en de BoFit- methode heb ik goed kunnen herstellen. Ik weet inmiddels dat je hierin bescheiden bent en dat het je werk is, maar de manier waarop jij met passie en overgave je werk doet heeft voor mij het verschil gemaakt. Dus nogmaals: bedankt!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outervaring van Kees | rollercoaster van emotie

Dinsdag 24 november 2020, een presentatie in een hotel. Een project waaraan ik heel veel had gedaan, maar wel buiten mijn normale werktijden. Overdag was ik te druk met andere gaten dichten. De presentatie ging prima. Wel was ik gezond gespannen. Tijdens het...

Burn-outervaring van Martin | steeds vroeger wakker

Zo zit je heerlijk te werken en plotseling valt het licht uit. De spanning, niet eens werkgerelateerd, had zich blijkbaar toch te veel opgebouwd. Ongemerkt was ik 's nachts steeds vroeger wakker geworden. Eerst om 5 uur, toen om 3 uur. Op dat moment besloot ik de...

Burn-outverhaal van Judith | opgejaagd gevoel

Al jaren stond mijn lichaam onder spanning. Ik hield me bij iedere tegenslag altijd stoer en sterk. Dat stempel kreeg ik ook in de loop van de tijd, ik kon toch zeker niet toegeven dat ik niet altíjd stoer en sterk was? Daarnaast probeerde ik werkelijk alles onder...

Burn-outverhaal van Zoë | acute moeheid

Het was dinsdag en ik stond te huilen, midden in de kantoortuin. Gelukkig was er een lieve collega die me mee naar buiten nam. Na een kort gesprek werd duidelijk dat het niet goed met me ging, helemaal niet goed. Ik vertrok naar huis met het idee dat even rustig...