Burn-outverhaal van Mary | lichamelijk ziek

In januari 2016 kwam ik bij de bedrijfsdeskundige van mijn werk. Ik had totaal geen energie meer, alles was teveel. Al sinds november 2015 voelde ik mij lichamelijk ziek.

 

“Dat ik een burn-out had wist ik zelf nog niet”

 

De bedrijfsdeskundige bood mij aan om een BoFit-traject te volgen. Ik had nog nooit van BoFit gehoord. Na wat googelen kwam ik op de site van BoFit en gelijk enthousiast. Op een mooie zonnige vrijdag eind januari 2016 begon ik aan mijn hersteltraject in de mooie bossen van Castricum. De treinreis er naar toe was voor mij al therapie. En daar was jij Tineke, mijn persoonlijke BoFit-coach voor de volgende 12 sessies.

In het begin wist ik nog niet wat mij mankeerde, maar na een aantal sessies wel. Dat ik een burn-out had was confronterend, maar ook wel weer logisch na alles wat ik de afgelopen jaren had meegemaakt. Ik ben heel open geweest op mijn werk, naar collega`s toe. Ik hield hen op de hoogte over hoe het met mij ging en hoe het bij BoFit ging. Ik kreeg veel steun en krijg dit nog steeds.

In de loop van de sessies werden verschillende methodes toegepast. Door het praten en doen kwam ik tot mijzelf. Daarnaast gingen we hardlopen en mijn ademhaling trainen, wat ik zelf heel belangrijk vond en vind. Ik ben op de goede weg. Ik kan nu omgaan met mijn woede die ik in het begin had.

Nog een paar sessies te gaan. Tineke, je hebt met jouw mooie werk en persoonlijkheid een snaar bij mij weten te raken die niemand ooit geraakt heeft. Ik ga je missen, maar ik weet dat het goed is zo en ik kan zelf weer verder met leven in plaats van te overleven.

Veel heb ik gehad aan de methodes die ik tijdens het BoFit-traject geleerd heb. Als het ooit nog eens minder met mij gaat, dan lees ik dit terug en pas alles weer toe wat wij besproken hebben. Nu doe ik dat nog bijna dagelijks.

Heel veel dank en ik ga ervoor!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Yvonne | spanningsklachten en kort lontje

In overwerkte toestand had ik samen met mijn leidinggevende besloten om even te stoppen met werken en me ziek te melden. Ik had last van spanningsklachten in mijn rug en nek, ademhalingsproblemen, concentratie- en slaapproblemen, en een kort lontje. Ik kwam...

Burn-outverhaal van Henk | burn-out en depressief

Ik was inmiddels 34 jaar werkzaam in het toerisme als standplaatsreisleider, touringcarchauffeur en de laatste 18 jaar commercieel verantwoordelijk voor de meerdaagse reizen bij een touringcarbedrijf. Een hectische wereld met zeker geen van 9-tot-5-mentaliteit. In...

Burn-outverhaal van Catharina | hoge toeren draaien

Alle ballen hoog houden. Dat kon ik, dat moest ik, dat deed ik altijd! Mijn werk was mijn leven. De leerlingen waren mijn kindjes. Ik werkte graag, hard en door. Ook thuis was alles altijd netjes. Ik moest van mezelf alles onder controle hebben. Ik kon niet rustig...

Burn-outverhaal van Pierre | neerslachtig en stoppen met roken

Ik ben via het UWV doorverwezen naar BoFit vanwege burn-outverschijnselen, zoals neerslachtigheid, die ik sinds 2000 al verschillende keren heb gehad. Dit kwam mede door problemen op financieel, relatie- en werkgebied die niet voldoende zijn verwerkt. Hiervoor had...