Burn-outverhaal van Alex | chronisch vermoeid

Ik heb een chronische vermoeidheid overgehouden aan mijn ziekte. Fit zijn was voor mij de afgelopen jaren vreemd. Ik ging bewust een gevecht aan tegen deze vermoeidheid en mijn grenzen verleggen zowel in mijn werk als ook in de sport. Steeds meer mijn best doen, presteren. De vermoeidheid wilde ik de baas worden. Ik merkte zelf ook wel dat dit niet werkte, maar ik bleef doorgaan.

Deze combinatie van presteren en perfectionisme hield in juni 2015 opeens op. Ik stond klaar om naar mijn werk te gaan en op de fiets brak me plotseling het zweet uit. Duizelig, misselijk, rillerig. Ik zakte zowat door mijn benen. Ik heb toen de huisarts geraadpleegd. Uitkomst: burn-out. Ik ben naar een psycholoog en psychiater verwezen, daar was de uitkomst idem.

 

“Ik ben er van overtuigd dat als ik geen hulp had gehad van BoFit ik nu een wrak was”

 

Ik heb anderhalf jaar thuis gezeten en steeds maar de raad van de specialisten aangenomen. Luister naar je lichaam, rusten. Maar de rust kon ik niet vinden. Telkens kwam mijn werk in gedachten voorbij. Hier werd ik nog depressiever van. Deze anderhalf jaar zijn ontzettend moeilijk geweest. Met mijn rug tegen de muur staan en gevangen zitten in mijn lichaam. Ik wilde wel maar het ging dus niet.Deze dagelijkse strijd sloopte me en ik werd steeds depressiever.

Op een dag stond ik s’ morgens op, pakte mijn tablet en ging zelf op zoek naar mogelijke hulp. Er gaan immers mensen naar de maan gegaan, er moest toch iets zijn waar ik hulp kon krijgen. Zo kwam ik gelukkig Bofit tegen en dit sprak me gelijk aan. Vooral de ontspannen sessies in de buitenlucht. Ik had inmiddels genoeg van psychologen en dergelijke die maar graven en niks kunnen betekenen.

Ik heb gelijk een kennismaking aangevraagd en kreeg zeer snel een telefoontje van BoFit.  Ik was blij verrast want er gebeurde eindelijk iets. Top BoFit! Mijn werkgever krijgt van mij de nominatie Baas van het Jaar. Ik heb van hem zoveel steun en begrip van gehad, dat is hartverwarmend. Het bedrijf heeft de kosten voor hun rekening genomen  en gelukkig heb ik mijn baan nog.

Het traject heb ik doorlopen met BoFit-coach Marian. Gelukkig was er gelijk een klik. Dankzij deze professionele en ontspannen sessies ging eindelijk de knop om en leerde ik snel mijn klachten te erkennen en te accepteren. Na het traject met enthousiasme te hebben doorlopen, en veel te hebben geleerd, voel ik me beter, sterker. Ik beschouwde dit als mijn laatste kans om mijn leventje weer enigszins op de rails te krijgen. Deze kans is de hoofdprijs gebleken.

Hoe ik nu in het leven sta is voor mij acceptabel. Ik kan mijn werk en dergelijke weer doen. Ik ben er van overtuigd dat als ik geen hulp had gehad van BoFit ik nu een wrak was die zonder baan en zonder leefbaar leven nog steeds op de bank lag. Daarom BoFit en in het bijzonder mijn enthousiaste topcoach Marian: zeer bedankt voor mijn leefbaar leven!

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Martijn | negatief zelfbeeld

Ik zat slecht in mijn vel. Ik voelde me vermoeid, ging met een steen op mijn maag naar mijn werk en kampte met een negatief zelfbeeld. Zo kwam ik in mei 2015 al googelend de website van BoFit tegen. Wat mij aansprak was de coachingsaanpak van BoFit. Nu was ik...

Burn-outverhaal van Peter | stress

Ik ben al 18 jaar ondernemer, ik heb een elektro installatiebedrijf. Op een gegeven moment kwam ik erachter dat ik bepaalde onderwerpen en namen niet meer kon onthouden. Mijn concentratie was niet meer top. Zin om te genieten van het leven begon steeds minder te...

Burn-outverhaal van Pim | slecht in mijn vel

Graag wil ik mijn ervaring over BoFit delen. Ik herinner mij nog als de dag van gisteren dat ik met BoFit kennis mocht maken. Op dat moment zat ik erg slecht in mijn lichaam. Het was zelfs zo erg dat ik mijn werk niet meer goed kon doen. Ik kwam thuis te zitten en...

Burn-outverhaal van Lola | altijd met werk bezig

Ik werk al 32 jaar met heel veel plezier bij dezelfde werkgever. In diverse functies in de leidinggevende sfeer, de laatste 16 jaar binnen het facilitaire vakgebied. In de loop van de jaren kwamen er steeds meer kantoren bij en het werkaanbod steeg. Dus werkte ik...