06 2095 6938 info@bofit.nl

Natuur maakt gelukkiger dan stad

door | mei 7, 2018 | Burn-out nieuws | 0 Reacties

Er is al veel gepubliceerd over de heilzame werking van de natuur. Uit recent onderzoek blijkt dat het soort natuur en landschap ook invloed heeft op je geluksgevoel.  Zo zijn mensen aan de kust het gelukkigst, volgens Wageningen Evironmental Research.

Woon je in het westen van Nederland? Dan heb je geluk. Mensen die geregeld een wandeling langs zee, op het strand en in de duinen maken, zijn namelijk gelukkiger dan mensen die bijvoorbeeld in een park of recreatiegebied lopen. Overigens wordt dit heel snel opgevolgd door natuur met een lage vegetatie, zoals de heide. Het bos staat op een vierde plek, volgend op diverse soorten water (meer, rivier). Bij deze metingen zijn rekening gehouden met de weersomstandigheden, het type activiteit dat men deed en in welk gezelschap men verkeerde.

HappyHier

Wageningen Enviromental Research (onderdeel van de Universiteit van Wageningen) ontwikkelde speciaal voor dit onderzoek de app ‘HappyHier’ die gratis te downloaden was. Meer dan 4000 mensen deden mee. De deelnemers gaven een aantal keer per dag aan hoe ze zich voelden. Ook werd gevraagd wat ze op dat moment aan het doen waren en of ze in gezelschap verkeerden. Op die manier kon gekeken worden of hun geluksgevoel van meerdere factoren afhankelijk was.

Nog meer onderzoek

Uiteindelijk zijn de uitkomsten aanleiding voor meer onderzoek. Want helemaal representatief voor de Nederlandse bevolking zijn de resultaten niet. Zo deden vooral vrouwen met een hoge opleiding mee. Ook de vraag of mensen zich gelukkiger voelen omdat ze in de natuur zijn of omdat ze de natuur in gaan omdat ze gelukkig zijn, is niet duidelijk. Verder is het belangrijk te weten hoe vaak ze in een bepaald type natuur komen. Nog genoeg dus om verder te onderzoeken. Laat je  intussen hierdoor zeker niet verhinderen om wat vaker de natuur op te zoeken. Want lekker buiten zijn heeft altijd een positief effect.

Bron: Wur.nl | 19 april 2018

Vragen? Direct Contact? Bel 0800 – 533 04 55 (gratis)

Bereikbaar van maandag t/m zaterdag. Wilt je liever gebeld of gemaild worden? Klik dan hieronder op de knop.

Wil je direct persoonlijk contact? Bel 06 – 2095 6938 voor direct contact met BoFit-coach Bo Bogaard.
Krijgt je zijn voicemail? Spreek dan je telefoonnummer in, dan belt hij je terug.

Wij nemen binnen 24 contact met je op. Ook in het weekend.