Burn-outverhaal van Xavier | slaapproblemen

Het begon in januari toen het besef langzaam kwam dat ik zo niet langer kon doorgaan. Ik sliep ondertussen nog maar twee uur per nacht en kon steeds minder hebben van mijn man en zoontje. Toch ben ik nog blijven doorsukkelen tot eind april. Ik werd toen door iemand zeer hard op de feiten gedrukt dat ik echt beter aan mezelf moest denken.

 

“Ik had tijdens de intake al zoveel verteld,

ik was verbaasd hoe vertrouwd het al voelde”

 

Ik wilde niet volledig thuis gaan zitten en met behulp van Adrenal (voedingssupplement voor een adrenalinestoot) dacht ik het wel te redden tot aan mijn vakantie. Helaas kon ik steeds minder uren werken. In juni zijn we drie weken op vakantie gegaan, ik had toen de stille hoop dat het daarna allemaal weer goed zou gaan. Helaas bleek dit niet het geval. Ik besefte dat ik het echt niet alleen kon oplossen en dat ik hulp nodig had.

Ik ben op internet gaan zoeken en vond BoFit. Dat de sessies in de natuur waren sprak me erg aan. Ik had verder geen idee van wat ik zou kunnen verwachten. Ik was eigenlijk ook een beetje pessimistisch: het zal toch niks helpen. Maar na mijn intake met BoFit-coach Else-Marie Scheepers dacht ik er anders over. We hadden meteen een klik en ik had tijdens de intake al zoveel verteld, ik was verbaasd hoe vertrouwd het al voelde. De intake voelde erg goed en ik wilde het wel gaan proberen met haar. Ik zag het als mijn laatste strohalm. Gelukkig zag ze het ook met mij zitten.

In het begin was het erg intensief en kwam er veel los. Door de gesprekken en de oefeningen heb ik veel over mezelf geleerd. Door Else-Marie heb ik geleerd dat ik mezelf echt op één mag zetten en dat ik er mag zijn. Van onzichtbaar naar zichtbaar. Ook heeft ze me laten in zien dat ik een vrolijke vrouw ben die eigenlijk erg positief is ingesteld.

De sessies waren in de bossen in ’t Harde of in de buurt van Heerde. Else-Marie was erg meelevend. Buiten de sessies om deed ze ook erg veel voor me. Zo nam ze contact op met de bedrijfsarts. Ik had niet zulke goede ervaringen met hem, maar gelukkig kon Else-Marie goed met de bedrijfsarts overweg.

Else-Marie reuze bedankt voor je goede zorgen en voor mij elke keer een zetje in de goede richting geven. Ook voor alle ontspanningsoefeningen. Ik doe ze nog dagelijks.

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Josje | chaos in mijn hoofd

In juli 2016 overkwam mij in enkele weken tijd een aantal heftige persoonlijke gebeurtenissen, waaronder een miskraam. Ik werd geopereerd en snel daarna was ik weer aan het werk. Maar het ging niet. Ik hield fysieke klachten en kreeg daarbij paniekaanvallen.  ...

Burn-out ervaring van Richard | stress en lichamelijke klachten

Ik had bij mezelf vastgesteld dat ik last had van stress. Ik voelde me niet prettig. Ik had lichamelijke klachten, ik had het gevoel dat het me allemaal overkwam en had er geen grip op.  Als ik met deze situatie niets zou doen, zou dat vergevorderde gevolgen voor...

Burn-outverhaal van Maureen | boos op mijzelf

Begin december 2015 ben ik helemaal ingestort. Ik kon niet meer. Dat klinkt dramatisch maar ik was op. Ik sliep niet meer en moest leren slapen. Met medicatie waar ik absoluut weerstand tegen had. Maar ik begreep toen nog niet wat het betekent als je maanden slecht...

Burn-outverhaal van Sharon | ingestort

Al een jaar geleden kwam ik zoekend op internet de site van BoFit tegen. Ik had toen het vermoeden dat ik tegen een burn-out aanliep en zocht bevestiging dat het allemaal nog wel meeviel met mij. Ik ben ondernemer en werd op dat moment begeleid door een psychologe...