Burn-outervaring van Robert | alles was te veel

Na een werkdag wist ik niet meer hoe ik met de bedrijfsbus was thuisgekomen. De hele weg was een ‘black out’. Dit was de laatste druppel en ik besloot mij ziek te melden. Ik dacht zelf nog: even een paar dagen rust nemen en dan ben ik er wel weer. Na een paar dagen werden de klachten alleen maar meer en meer.

Véél slapen, prikkels niet aankunnen, kort lontje, vergeetachtig, véél hoofdpijn, lichamelijke klachten zoals rugpijn, futloos, afvallen en veel emoties. Alles was te veel en ik kon niet eens voor mijzelf zorgen (de basisbehoeftes). En ook niet voor mijn eigen gezin. Dit was toch wel serieus en ik besloot naar de huisarts te gaan. De prognose ‘burn-out’ stond genoteerd.

 

Quote klant hersteld van burn-out

 

Na deze eerste periode (van ongeveer vier maanden) te zijn doorgekomen door vooral veel rust te nemen en proberen te ontspannen (wat heel lastig is in deze situatie) had ik hulp nodig om er weer bovenop te komen.

Ik spitte google eens door en kwam BoFit als één van de eerste tegen. De aanpak van dit traject leek mij op mijn lijf geschreven: lekker in de buitenlucht en geen face-to-facegesprekken. Ik heb contact opgenomen en eigenlijk was het wel duidelijk voor mij. Dit was precies wat ik zocht.  BoFit nam zelfs contact op met mijn werkgever om het te regelen.

De eerste kennismaking (intake) vond ik enorm spannend, maar Simone (mijn BoFit-coach) was er voor mij. Zo fijn, iemand die er voor je is en vooral luistert. Tijdens die intake kwam het met bakken uit de hemel, maar tegelijkertijd was het heerlijk om te praten met iemand terwijl je in de natuur loopt. Wat ik erg prettig vond is dat je niemand hoeft aan te kijken om te praten en toch je verhaal kunt doen. Binnen een week konden we starten met het gehele traject. Spannend!

Al snel was er een klik en kreeg ik het vertrouwen dat er iemand voor mij was die mij ging helpen. De inzichten die mijn BoFit-coach mij gaf waren confronterend en moeilijk, maar vooral mooi dat een coach je laat inzien waar het mis gaat. Samen werken aan een betere toekomst door jezelf te veranderen in positieve zin. Alle weertypes hebben we meegemaakt en was heerlijk: regen, harde wind en zon. Zelfs ben ik samen met mijn coach weer tot sporten gekomen. Ik kan op dit moment weer heerlijk ontspannen hardlopen.

Het traject heeft ongeveer vier maanden geduurd en ik heb veel hobbels genomen. Ik ben heel dankbaar voor dit traject. Ik heb inzichten gekregen waaraan ik de rest van mijn leven wat heb. Mijn coach noemde het ‘de BoFit-rugzak’; allemaal tips voor een betere toekomst.

BoFit, bedankt voor dit mooie cadeau!

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

burn-outverhaal van Anne | alles was op

En daar ga ik weer die trap van het hoge duin op, samen met mijn coach. Vandaag de laatste sessie. Waar sta je nu, is de vraag. Ik loop stoer omhoog en weet het wel, wat mijn werk betreft. Over mezelf als geheel ben ik minder zeker en ik stop halverwege. Mijn coach...

Burn-out ervaring van Iris | overspannenheidsklachten

In 2014 ben ik een aantal maanden uitgevallen door overspannenheid. Een vreselijke periode. Na een aantal bedrijfspsychologen en nog wat andere vormen van therapie ben ik er langzaamaan weer bovenop gekrabbeld.   "Dit BoFit-programma heeft ervoor gezorgd dat...

Burn-out ervaring van Chamila | grenzen aangeven

Rond de zomer van 2022 begon bij mij stress op te lopen. Een aantal collega’s kregen een andere baan, de werkdruk nam toe en ik ging verhuizen. Spanning stapelde zich op waardoor ik minder goed sliep en fysieke klachten kreeg. Ik voelde het op dat moment niet...

Burn-out ervaring van Shanna | mijzelf vergeten

Eind 2021 ervaarde ik veel stressgerelateerde klachten. Slecht slapen, frustratie over mijn handelen, emotioneel, een vol hoofd, en niet tot actie kunnen komen. Het moederschap met twee jonge kinderen, een baan en alles eromheen. Dit in combinatie met alles in...