Burn-out ervaring van Peggy | eigenwaarde kwijt

door | jun 29, 2021 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Ik ben bij BoFit terecht gekomen door op internet te zoeken en dit bleek een schot in de roos te zijn. Ik had niet echt dagelijkse, duidelijke klachten maar was wel een beetje aan het sukkelen. De ene keer hoofdpijn, de andere keer meer prikkelbaar, huilerig. De reden dat ik het traject instapte is dat ik aan mijzelf wilde werken. Ik was in mijn toenmalige baan te ver doorgegaan en was gewoon heel mijn eigenwaarde kwijt. Ik heb zo over mij heen laten lopen en dat was het laatste wat ik nogmaals wilde. Steviger in mijn schoenen staan en grenzen aangeven was mijn doel.

 

Ik had het geluk dat ik dit traject kon en mocht ingaan om te beseffen dat je je het jezelf soms zo moeilijk kan maken. Patronen doorbreken voor dingen die je al jaren zo doet. Ik had een BoFit-coach met de niet-lullen-maar-poetsenmentaliteit wat erg klikte en bij wie ik ook echt mijzelf kon zijn. (De zakdoeken waren niet aan te slepen en iedere keer lukte het hem weer.)

 

reactie klant burn-out

 

Ik doorliep verschillende fases en na de bewustwordingsfase liep ik er tegenaan om de handvatten uit te voeren. “Hoe dan?”, was een veel voorkomende uitspraak van mij. Het antwoord blijkt achteraf na uitvoerige ondersteuning, heel simpel: door het gewoon te gaan doen. Dit kost in de loop van tijd steeds minder energie en het wordt meer eigen. Relativeren, accepteren en loslaten zijn mijn sleutelwoorden geworden waardoor het leven luchtiger is.

 

Wat ik als erg prettig heb ervaren is dat het traject een actieve bezigheid is. Lekker in de buitenlucht, je hoeft elkaar niet aan te kijken, en door opdrachten tijdens de sessie werden er voor mij bepaalde zaken erg duidelijk. Ook is er een spreiding van de sessies over een aantal weken/maanden waardoor het goed blijft hangen en je de tijd hebt om de opgedane kennis toe te passen.

 

Ik vind BoFit echt een aanrader voor iedereen. Ik heb geluisterd naar mijn lichaam, ben daardoor liever voor mijzelf geworden en vind dat iedereen dit verdient!

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outervaring van Monique | hoge bloeddruk en hartkloppingen

Op 8 juni 2020 heb ik mij ziekgemeld in verband met hoge bloeddruk, slecht slapen, duizelig en hartkloppingen. De huisarts zei dat ik rust moest nemen. Na enkele weken lusteloos bankhangen en een gesprek met arbodienst HCC werd mij geadviseerd om te zorgen voor...

Burn-outverhaal van Ans | ook vaak ziek

Zittend op de rand van m’n bed moest ik in het voorjaar van 2014 dan toch eindelijk aan mezelf toegeven dat het niet goed met me ging! Huilen om niets, geen energie, moe, lusteloos, piekeren en slecht slapen, om maar een paar dingen te noemen. “Ik was ook om de...

Burn-outverhaal van Aline | uitgeput

Na een heel heftige periode van ruim drie jaar in de privésfeer waarin ik alleen maar moest en wilde zorgen voor de ander (en ik zorg voor mijzelf vergeten was), met daarnaast een verantwoordelijke functie in de zorg, was ik voor mijn gevoel compleet ‘afgebrand’....

Burn-outverhaal van Karin | batterij leeg en wanhoop nabij

Na een aantal behoorlijk impactvolle life events, een drukke baan als HR-manager, het alleenstaande ouderschap en het continue ingedrukt houden van mijn gaspedaal besloot mijn lichaam te protesteren. De batterij was leeg en dagelijks werd ik geconfronteerd met...