Burn-out ervaring van Peggy | eigenwaarde kwijt

door | jun 29, 2021 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Ik ben bij BoFit terecht gekomen door op internet te zoeken en dit bleek een schot in de roos te zijn. Ik had niet echt dagelijkse, duidelijke klachten maar was wel een beetje aan het sukkelen. De ene keer hoofdpijn, de andere keer meer prikkelbaar, huilerig. De reden dat ik het traject instapte is dat ik aan mijzelf wilde werken. Ik was in mijn toenmalige baan te ver doorgegaan en was gewoon heel mijn eigenwaarde kwijt. Ik heb zo over mij heen laten lopen en dat was het laatste wat ik nogmaals wilde. Steviger in mijn schoenen staan en grenzen aangeven was mijn doel.

 

Ik had het geluk dat ik dit traject kon en mocht ingaan om te beseffen dat je je het jezelf soms zo moeilijk kan maken. Patronen doorbreken voor dingen die je al jaren zo doet. Ik had een BoFit-coach met de niet-lullen-maar-poetsenmentaliteit wat erg klikte en bij wie ik ook echt mijzelf kon zijn. (De zakdoeken waren niet aan te slepen en iedere keer lukte het hem weer.)

 

reactie klant burn-out

 

Ik doorliep verschillende fases en na de bewustwordingsfase liep ik er tegenaan om de handvatten uit te voeren. “Hoe dan?”, was een veel voorkomende uitspraak van mij. Het antwoord blijkt achteraf na uitvoerige ondersteuning, heel simpel: door het gewoon te gaan doen. Dit kost in de loop van tijd steeds minder energie en het wordt meer eigen. Relativeren, accepteren en loslaten zijn mijn sleutelwoorden geworden waardoor het leven luchtiger is.

 

Wat ik als erg prettig heb ervaren is dat het traject een actieve bezigheid is. Lekker in de buitenlucht, je hoeft elkaar niet aan te kijken, en door opdrachten tijdens de sessie werden er voor mij bepaalde zaken erg duidelijk. Ook is er een spreiding van de sessies over een aantal weken/maanden waardoor het goed blijft hangen en je de tijd hebt om de opgedane kennis toe te passen.

 

Ik vind BoFit echt een aanrader voor iedereen. Ik heb geluisterd naar mijn lichaam, ben daardoor liever voor mijzelf geworden en vind dat iedereen dit verdient!

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Petra | alles zelf doen en geen hulp vragen

Het begon al voordat ik mij eind oktober ziekmeldde. Ik werkte fulltime als receptioniste. De hele dag druk met van alles en nog wat. Dat werd op een gegeven moment te veel.  Veel hoofdpijn, erg moe, slecht slapen, om de kleinste dingen in huilen uitbarsten, kort...

Burn-outverhaal van Christiaan | workaholic

Ik had het al jaren veel te druk en wilde alles zelf onder controle houden. Waarschuwingen van mijn lichaam en van mijn familie en omgeving waren niet aan mij besteed. Opgeven was voor mij immers geen optie!   “Ontspannen lukte niet meer”   Ik probeerde...

Burn-outverhaal van Silvia | hoge bloeddruk en veel huilen

Als je iets maar graag genoeg wilt bereiken, dan lukt dat ook wel. Buiten lichamelijke ongemakken was dit waarvan ik overtuigd was. Beetje doorzetten en dan kom je weer een stukje verder. Totdat stress mijn lijf ging besturen. In de zomer van 2016 voelde ik me nog...

Burn-outverhaal van Robert | lopen in dikke modder

Werken verandert. Zelf verander je. Ergens in dat proces van veranderen kan de balans verstoord raken tussen energie erin stoppen en eruit halen. Een negatieve spiraal ontstaat.   "Ik ben meer bewust geworden van mijn valkuilen"   Ik had het gevoel te...