Burn-out ervaring van Peggy | eigenwaarde kwijt

door | jun 29, 2021 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Ik ben bij BoFit terecht gekomen door op internet te zoeken en dit bleek een schot in de roos te zijn. Ik had niet echt dagelijkse, duidelijke klachten maar was wel een beetje aan het sukkelen. De ene keer hoofdpijn, de andere keer meer prikkelbaar, huilerig. De reden dat ik het traject instapte is dat ik aan mijzelf wilde werken. Ik was in mijn toenmalige baan te ver doorgegaan en was gewoon heel mijn eigenwaarde kwijt. Ik heb zo over mij heen laten lopen en dat was het laatste wat ik nogmaals wilde. Steviger in mijn schoenen staan en grenzen aangeven was mijn doel.

 

Ik had het geluk dat ik dit traject kon en mocht ingaan om te beseffen dat je je het jezelf soms zo moeilijk kan maken. Patronen doorbreken voor dingen die je al jaren zo doet. Ik had een BoFit-coach met de niet-lullen-maar-poetsenmentaliteit wat erg klikte en bij wie ik ook echt mijzelf kon zijn. (De zakdoeken waren niet aan te slepen en iedere keer lukte het hem weer.)

 

reactie klant burn-out

 

Ik doorliep verschillende fases en na de bewustwordingsfase liep ik er tegenaan om de handvatten uit te voeren. “Hoe dan?”, was een veel voorkomende uitspraak van mij. Het antwoord blijkt achteraf na uitvoerige ondersteuning, heel simpel: door het gewoon te gaan doen. Dit kost in de loop van tijd steeds minder energie en het wordt meer eigen. Relativeren, accepteren en loslaten zijn mijn sleutelwoorden geworden waardoor het leven luchtiger is.

 

Wat ik als erg prettig heb ervaren is dat het traject een actieve bezigheid is. Lekker in de buitenlucht, je hoeft elkaar niet aan te kijken, en door opdrachten tijdens de sessie werden er voor mij bepaalde zaken erg duidelijk. Ook is er een spreiding van de sessies over een aantal weken/maanden waardoor het goed blijft hangen en je de tijd hebt om de opgedane kennis toe te passen.

 

Ik vind BoFit echt een aanrader voor iedereen. Ik heb geluisterd naar mijn lichaam, ben daardoor liever voor mijzelf geworden en vind dat iedereen dit verdient!

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Rajka | perfectionist en burn-out

Eind september 2017 stortte alles dan toch als een kaartenhuis in elkaar. Dom door doen, was niet langer een optie want mijn hersens stopte gewoon. Geen idee dat ik diezelfde ochtend nog een werkoverleg had gehad. Geen idee hoe ik een brief op de post moest doen....

Burn-outverhaal van Frank | stress en slaapproblemen

Starten als zelfstandige, vrijwilligerswerk, verhuizen, mantelzorg voor m'n oude ouders: ik dacht dat ik dat allemaal kon combineren. Het gaf me zelfs voldoening dat ik door veel en hard werken alles tegelijk kon aanpakken. Tot dat ik na twee jaar last kreeg van...

Burn-out ervaring van Mona | controle en nuttig voelen

Op het moment dat ik woensdagmorgen 15 december wakker werd, wist ik dat het niet meer ging. Alle druk en stress op mijn werk zorgden ervoor dat ik niet meer verder kon en dat ik me ziek moest melden. Ik had het gevoel alsof ik continue achter een rijdende trein...

Burn-outverhaal van Carina | dikke vette burn-out

Begin december 2013 begonnen de lichamelijke klachten bij mij. Vooral erg moe, duizelig, lusteloos en somber. Ik dacht eerst dat ze veroorzaakt werden door de ontstekingsremmers die ik al een hele tijd slikte voor een hardnekkige peesontsteking in mijn schouder. Ik...