Burn-out ervaring van Richard | stress en lichamelijke klachten

door | jul 8, 2021 | Ervaringsverhalen

Ik had bij mezelf vastgesteld dat ik last had van stress. Ik voelde me niet prettig. Ik had lichamelijke klachten, ik had het gevoel dat het me allemaal overkwam en had er geen grip op.  Als ik met deze situatie niets zou doen, zou dat vergevorderde gevolgen voor mij hebben. Ik heb dan ook contact gezocht met mijn AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering). Via hen ben ik in contact gekomen met BoFit.

 

BoFit sprak mij erg aan. De reden dat mij dit aansprak was omdat ze bij BoFit met je aan het werk gaan vanuit het oogpunt dat je het allemaal wel weet, maar dat je het gewoonweg even kwijt bent. Niet zoals bij de psycholoog je hele geschiedenis open en bloot bespreken, maar alleen datgene waar het om draait. Het hier en nu, en toekomstgericht.

 

reactie klant burn-outherstel

 

Mijn gesprekspartner/coach heeft mij gaandeweg weer tools gegeven, die ik wel al had, maar gewoonweg niet meer gebruikte en ook niet meer zag. Het met kleine dingen weer bespreekbaar maken van situaties en problemen in mijn bedrijf. Deze niet meer uitstellen, maar weer gaan acteren op het moment dat hier om gevraagd werd. Niet meer achteroverleunen in de bus omdat dit mij niet bracht wat voor mij helpend was. Maar weer voorin de bus, het weer aangeven wat je wilt als ondernemer en wat je duidelijk ook niet meer wilt. De klant is koning en ik ben keizer.

 

We hebben veel gewandeld in het bos en zo pratende is er van alles besproken. Het lijkt zo simpel, het met elkaar door het bos wandelen, maar het brengt heel veel.

 

Ik heb weer leren genieten van de reis ergens naar toe. Mijn gevoel weer terug te krijgen bij de kleine dingen in het leven. Ik ben dankbaar voor de hulp die mijn begeleider en BoFit aan mij hebben gegeven.

 

Ik ben hersteld. Een ondernemer.

 

 

 

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Kilian | relatiebreuk en paniekaanvallen

November 2019 stond mijn leven zowel privé als zakelijk door een relatiebreuk op zijn kop. Ik was altijd iemand die dacht dat gewoon doorgaan het beste medicijn was. Tot begin september 2020 mijn lichaam aangaf: tot hier en niet verder. Dit uitte zich in 10 kilo...

Burn-outverhaal van Martijn | negatief zelfbeeld

Ik zat slecht in mijn vel. Ik voelde me vermoeid, ging met een steen op mijn maag naar mijn werk en kampte met een negatief zelfbeeld. Zo kwam ik in mei 2015 al googelend de website van BoFit tegen. Wat mij aansprak was de coachingsaanpak van BoFit. Nu was ik...

Burn-outverhaal van Carina | dikke vette burn-out

Begin december 2013 begonnen de lichamelijke klachten bij mij. Vooral erg moe, duizelig, lusteloos en somber. Ik dacht eerst dat ze veroorzaakt werden door de ontstekingsremmers die ik al een hele tijd slikte voor een hardnekkige peesontsteking in mijn schouder. Ik...