Burn-out ervaring van Nina | mentaal en emotioneel er doorheen

door | jul 28, 2022 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Na hard werken aan mijn studie was ik afgestudeerd en kreeg ik de baan die ik wilde. Ik startte in een nieuw team als begeleider van mensen met een verstandelijke beperking. Door mijn perfectionisme eiste ik veel van mijzelf, te veel. Mijn verantwoordelijkheidsgevoel was erg groot en in mijn ogen kon het altijd beter. Op werkgebied, maar ook daarnaast, gunde ik mijzelf weinig rust. Op een bepaald moment voelde ik dat ik de controle kwijtraakte. Dit was ontzettend angstig.

Mentaal en emotioneel zat ik er doorheen. Mijn lichaam was uitgeput. Ik vond het ontzettend moeilijk om mijn werk stil te leggen. Naast burn-outklachten kreeg ik ook te maken met mentale uitdagingen en depressieve gedachten waarvoor ik onder behandeling was. Ik geloofde er niet in te kunnen re-integreren in mijn huidige functie, en om ooit weer werkplezier te ervaren.

reactie klant burn-outklachten

Langzaamaan bouwde ik uurtjes op en dit was niet gemakkelijk. Toen mijn teamleider een traject bij BoFit voorstelde stond ik ervoor open. Ik houd van wandelen en daarnaast leek het mij fijn te praten over werk met iemand die een onafhankelijke positie heeft zodat ik vrijuit kon spreken.

BoFit-coach Sofie gaf mij wekelijks een moment om stil te staan, buiten in de natuur. Om stil te staan bij hoe ik mij voelde. Daarnaast gaf zij mij ook inzicht, bijvoorbeeld over dat ik gelijkwaardig ben aan collega’s en de mensen om mij heen. Ik heb geleerd dat het belangrijk is rust te nemen op werk, en privé. Voor mij is het ook belangrijk uit te spreken wat ik voel in plaats van dit binnen te houden. Hiervan ben ik mij bewust geworden.

Ik weet dat ik goed moet zorgen voor mijzelf voordat ik voor een ander kan zorgen. En als begeleider wil ik er voor m’n cliënten zijn want ik ervaar weer het werkplezier dat ik voorheen had. Ik ben er dankbaar voor dat dit gevoel weer terug is. En ik sta weer positief in het leven.

Bedankt Sofie, voor het luisteren en je aandacht. Ik heb kunnen inzien waar ik vandaan kom en welke stappen ik heb gemaakt. Daar mag ik best trots op zijn.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outervaring van Marjolein | geen burn-out, maar bore-out

Op weg naar mijn werk realiseerde ik me dat ik mijn aspirines was vergeten en raakte in paniek. Blinde paniek. De dag doorkomen zonder was geen optie. Het was de dag dat ik besloot dat het roer om moest, dat het simpelweg niet langer zo kon. Normaal gesproken nam...

Burn-outverhaal van Carlo | te veel van mijzelf gevraagd

Na een aantal moeizame jaren waarin ik te veel van mijzelf heb gevraagd, kwam ik in mei met een burn-out thuis te zitten. Ik was totaal opgebrand, sliep onrustig en had veel pijn in mijn rug en schouders. Zowel in mijn werk als in mijn privéleven kon ik niet goed...

Burn-outverhaal van Aart | uitgeschakeld

Ik voelde me opgejaagd en had een kort lontje. Niets kon mij meer behagen, nergens kon ik meer van genieten. Piekerend kwam ik de dag door en ik wist me geen raad. Ik kon niet meer als zelfstandige werken. “Ik was zo moe en lusteloos” Ik was volledig uitgeschakeld....

Burn-out ervaring van Manon | elke dag overleven

Ik (28) ben getrouwd, moeder van twee kleine kindjes, een baan, fijne vrienden en familie om ons heen. Mijn partner en ik deden alles wat we wilden. Ik was altijd vrolijk, had veel energie, stond voor iedereen klaar, een echte perfectionist en kon alles aan. Je zou...