Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outervaring van Carel | ondernemer met hoge betrokkenheid

door | mei 19, 2023 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Ik werkte al meer dan 15 jaar zelfstandig als interimmanager en strategisch adviseur. Daarvoor ben ik partner geweest bij een adviesbureau. Ik stond altijd aan. En had een hoge betrokkenheid bij mijn projecten. Dit kreeg ik als feedback terug van mijn klanten, en het werd gewaardeerd. Je kon me zeg maar voor een boodschap sturen en het kwam voor elkaar.


Ik kende mensen die een burn-out hadden of hadden gehad. Ik dacht soms: dat begrijp ik wel. Of: nu pas? Tja, je hebt altijd mensen die er wat meer gevoelig voor zijn, dacht ik. Maar dat het mij zou kunnen overkomen, dat zag ik niet aankomen.

Reactie klant op burn out herstel

Toen ik in een burn-out raakte, kwam dit voor mij dus ook compleet uit een blinde hoek. Ik was aan het fietsen met vrienden in de bergen. De eerste dag ging soepel. De tweede dag sloeg mijn hart op hol. Ik had er als eens vaker last van gehad en was bij de cardioloog geweest. Medisch was niets aan de hand, het was waarschijnlijk stressgerelateerd. Ik had toen een weekje vrij genomen. Nu echter weer. Dus liet ik me ophalen. Terug in het hotel belde ik mijn vrouw en barstte in tranen uit.

De huisarts vond dat ik voorlopig niet moest gaan werken. Ik had een arbeidsongeschiktheidsverzekering (dat raad ik elke zelfstandige aan) die ik heb gebeld. Zij stuurden me naar een bedrijfsarts en de arbeidsdeskundige. Conclusie: 100% arbeidsongeschikt. Dit kwam als een mokerslag binnen. Gelukkig werd mij de begeleiding van BoFit aangeboden.

Lopen met BoFit-coach Bo door de natuur heeft mij enorm geholpen. De acceptatie van de burn-out was lastig voor mij. Tot ik het als een sabbatical ging zien. Dank Bo! Na ruim 15 jaar zelfstandigheid werd 2022 het jaar voor mij. Ook het altijd willen presteren en mijn bewijsdrang ben ik langzaam anders gaan zien. En ik ga er anders mee om. Ik heb mezelf tenslotte al bewezen. Ik heb alles wat ik nodig heb, geen financiële zorgen, een heerlijk gezin en geen medische issues (behalve de burn-out dan).

Het BoFit-programma heeft me echt geholpen. Het is niet zo dat ik het roer heb omgegooid en iets anders ben gaan doen. Mijn vak is nog steeds een van de mooiste van de wereld. Wel ben ik bewuster geworden van mijn gedrag en gevoel. Ik heb meer ’stoplichten’ waar ik bewust op let en waar vroeger vol door rood aan voorbij ging. Ik heb nog steeds dezelfde betrokkenheid maar sta niet altijd meer in de arena. Ik houd soms wat meer afstand. Ik observeer meer en reageer met meer rust. Dit komt mijn projecten ten goede.

 

Bo, thanks voor je hulp!

 

Ik ben genezen!

 

 

 

 

 

Wil jij ook herstellen van stressklachten en burn-out?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outervaring van Dennis | stress en werkdruk

Na bijna twee jaar alle ballen in de lucht gehouden te hebben, ontstonden er lichamelijke klachten. Twee collega’s waren langdurig ziek en een andere collega ging uit dienst. Het werk van m’n collega’s kwam grotendeels op m’n bordje te liggen. Ik had wel vaker...

Burn-outverhaal van Aart | uitgeschakeld

Ik voelde me opgejaagd en had een kort lontje. Niets kon mij meer behagen, nergens kon ik meer van genieten. Piekerend kwam ik de dag door en ik wist me geen raad. Ik kon niet meer als zelfstandige werken. “Ik was zo moe en lusteloos” Ik was volledig uitgeschakeld....

Burn-outverhaal van Xavier | slaapproblemen

Het begon in januari toen het besef langzaam kwam dat ik zo niet langer kon doorgaan. Ik sliep ondertussen nog maar twee uur per nacht en kon steeds minder hebben van mijn man en zoontje. Toch ben ik nog blijven doorsukkelen tot eind april. Ik werd toen door iemand...

Burn-outverhaal van Johan | voor de tweede keer burn-out

In april 2016 kwam ik via het UWV in contact met BoFit. In principe sprak hun werkwijze mij aan. Lekker buiten actief zijn en tegelijk kunnen praten over de problemen waar ik tegenaan liep tijdens mijn (tweede) burn-out. Al had ik wel twijfels over de activiteiten;...