Burn-out ervaring van Jaco | ondernemer en onrustig

door | mrt 17, 2023 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Begin dit jaar ben ik voor de tweede keer in mijn leven op zoek gegaan naar een oplossing voor de onrust en het slecht kunnen ontspannen.

Ik ben al 20 jaar ondernemer met een bedrijf met meerdere mensen op de loonlijst. Drie jaar geleden kwam ik tot de ontdekking dat ik dagelijkse zaken, zowel privé als zakelijk, lastiger naast mij neer kon leggen. Dat gaf mij veel onrust.

reactie klant burn-outherstel

Diversen malen ben ik bij een mindfulnesscoach geweest en dat ging na een aantal maanden al een stuk beter. Totdat ik begin dit jaar merkte dat ik weer begon terug te vallen. Sport is voor mij een belangrijke uitlaatklep maar ook daar kon mij niet toe zetten. Ik kon dingen weer lastig loslaten. Ik maakte me zorgen over zaken waar ik geen invloed op had. En ik merkte dat thuis ook mijn aandacht voor mijn privéleven aan het wegzakken was.

Ik heb contact gezocht met een bedrijfsarts en die kwam met idee om contact op te nemen met BoFit. Er werd een locatie uitgezocht in de buurt van mijn woonplaats om aan te gang te gaan.

De eerste afspraak was met BoFit-coach Ingrid. Er was gelijk een klik. Heerlijk in de natuur, bewegen, oefeningen doen en vooral veel praten. Uitleggen wat je in het dagelijkse leven doet, waarom en hoe. Ik leerde mijn tijd in te delen en te kijken naar mijn beslissingen. Waarom ik deze nam en of ik hier anders mee kon omgaan. Wat zijn de gevolgen als ik een beslissing neem en kan ik deze ook anders nemen? Nadenken voordat ik iets doe. Leren dingen te overdenken en aan te kijken voordat ik een beslissing neem.

Je kunt je druk maken over dingen waar je totaal geen invloed op hebt. Daar heb ik ook mee leren omgaan. Ik had vooral het probleem om alles gelijk aan te pakken en op te lossen. Zo kwam er veel hooi op mijn vork. Ik heb geleerd om bepaalde dingen los te laten en uit te stellen als het niet gelijk moest gebeuren.

Ik heb van mijn coach hulpmiddelen gehad om daarmee om te gaan. Ik ben nog elke dag bezig met de tips en trucs en het advies van mijn coach. Maar hierdoor ben ik wel een anders mens geworden.

Wil jij ook herstellen van stressklachten en burn-out?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

 

 

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Joost | tegen burn-out aan

In november 2021 ben ik via mijn AOV-verzekering terecht gekomen bij BoFit. Ik zat tegen een burn-out aan vanwege een aantal persoonlijke omstandigheden. Ik had last van spanningen en maakte me zorgen over van alles. Ik sliep slecht, voelde me onrustig en piekerde...

Burn-outverhaal van Frans | blijven steken in verdriet

Eind februari 2016 heb ik BoFit-coach Annette leren kennen. In een periode van 3 jaar was ik twee geliefden verloren en ik was er slecht aan toe. Ik bleef steken in mijn verdriet en sliep zeer slecht. Ik had dringend behoefte aan hulp.   "De combinatie bewegen...

Burn-out ervaring van Renee | veel afvallen in korte tijd

Een jaar geleden was het donker: buiten door de kortere dagen én donker in mijn hoofd. Nadat ik de beslissing had gemaakt om het even wat rustiger aan te doen, werkte ik net voor kerst weer 28 uur. De vrijdag voor de kerstvakantie stuurde ik mijn paper naar de...

Burn-outverhaal van Lettie | slecht slapen

Een burn-out! Dat overkomt mij toch niet? Hoewel, m’n batterijtje laadde al een poos niet meer zo goed op. Slapen was al lang een ellende en de overgang, dat kwam er ook nog even bij. Ik was zo verschrikkelijk moe. Alles was teveel, alles irriteerde me mateloos,...