Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outervaring van Olivia | niet zichzelf kunnen zijn

door | jul 3, 2023 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Door gebeurtenissen in mijn verleden heb ik een overlevingssysteem voor mezelf ontwikkeld. Dit ervaarde ik privé en op het werk. Ik was mezelf niet, kwam niet voor mezelf op, sprak mezelf niet uit en wilde niet gemeen overkomen. Hierdoor ben ik in een dip/burn-out terechtgekomen.

Ik wilde niks meer doen. Ik was heel emotioneel, wilde alleen maar slapen, wilde niet opstaan, was heel erg geïrriteerd, had geen eetlust en geen behoefte aan sociaal contact. Werken was het laatste waaraan ik dacht.

Dit was al jaren gaande, maar ik bleef doorgaan tot ik niet meer kon. Ik luisterde niet meer naar mezelf. Dit ging door tot ik mezelf kwijt was. Wat wil ik nou zelf? Waar geloof ik in en hoe wil ik leven? Zonder te denken wat anderen daarvan vinden.

Toen ik bij BoFit terechtkwam, ging het al wat beter. Alleen kwam ik niet verder met mijn praktijkondersteuner. De eerste periode was om te wennen. Mijn coach en de omgeving leren kennen. Wat in deze fase ook belangrijk was, was vertrouwen opbouwen.

reactie klant burn-out en stress traject

Zelf was ik ook gemotiveerd. Want één ding wist ik zeker: ik wilde me niet meer zo voelen. Als ik dit wilde laten werken, moest ik dit oprecht een kans geven. BoFit-coach Karin was de ideale persoon voor mij. Fijn om mee te praten. Ze is iemand die jou laat nadenken, niet oordeelt en jou leert positief naar jezelf te kijken. Dit voelde oprecht. En ik vind het heel jammer dat onze wegen weer gaan scheiden!

De oefeningen/opdrachten die wij hebben gedaan, hebben ontzettend geholpen. Dit hielp mezelf steeds beter te begrijpen en hoe ik met situaties kan omgaan. Zo maakte ik beetje bij beetje een switch vanuit mijn overlevingssysteem.

Ook het bewegen/hardlopen heeft mij veel meer conditie gegeven. De vermoeidheid van het begin is er niet meer. Nu loop ik alleen en beweeg ik veel meer. Ook helpt het mij bij mezelf te komen. Even aan niks anders denken dan bewegen.

Als ik kijk naar het begin van het traject en nu, dan ben ik veel blijer, veel meer gemotiveerd. Ik wil opstaan, eten en ben meer zelfverzekerd. Ik heb mijn eigen leven onder controle. Ik weet wie ik ben. Ik ben nog niet helemaal waar ik wil zijn. Mijn sociaal contacten zijn zeker iets waar ik nog aan wil werken.

Met werk ben ik nog bezig. Ik weet wel welke richting ik op wil. Het Werkfit-traject (via UWV, red.) dat ik zelf heb gekozen steunt mij hierin.

Mijn zekerheid is iets wat aandacht nodig heeft. Door BoFit weet ik hoe ik mezelf kan oppakken, motiveren en sterker kan terugkomen. Dit geldt ook als ik weer een dip zit of een lastige situatie terechtkom.

Waarmee ik wil eindigen is: ik leef op mijn tempo en ik ben wie ik ben!

Wil jij ook herstellen van stressklachten en burn-out?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Joop | hyperventilatie, hoge hartslag

In 2013 ben ik gestart als ondernemer met fantastische projecten en tevens twee fantastische kinderen op de wereld mogen zetten (2013 en 2015). Na een heel groot project en ongeveer zes maanden na de geboorte van mijn tweede was het zover. Tijdens een standaard...

Burn-outverhaal van Peter | in de put

Van de middelbare school naar het hoger onderwijs. Op de middelbare school had ik nooit veel hoeven doen, maar dat werd op mijn vervolgopleiding anders. En ik kreeg ook mijn eerste vriendinnetje. Eigenlijk had ik altijd al genoeg aan mezelf gehad, dus als er dan...

Burn-outervaring van Nellie | onzeker en doodongelukkig

Ik werkte hele dagen van 8 tot 18 uur, meestal nog langer. Toch had ik het gevoel dat ik nergens echt aan toe kwam. Ik was als de dood een foutje te maken en controleerde elke mail wel tachtig keer voordat ik het verstuurde. Ik was vreselijk onzeker en voelde me...

Burn-outervaring van Christine | mentaal en fysiek uitgeput

Toen ik bijna een jaar geleden bij BoFit 'aanspoelde' voelde ik me als een drenkeling die te lang op zee had rondgedobberd. Zonder anker of richting. Mentaal en fysiek uitgeput. Ik kon niet werken, sliep slecht, had nauwelijks energie. Ik had het gevoel compleet...