Burn-outervaring van Olivia | niet zichzelf kunnen zijn

door | jul 3, 2023 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Door gebeurtenissen in mijn verleden heb ik een overlevingssysteem voor mezelf ontwikkeld. Dit ervaarde ik privé en op het werk. Ik was mezelf niet, kwam niet voor mezelf op, sprak mezelf niet uit en wilde niet gemeen overkomen. Hierdoor ben ik in een dip/burn-out terechtgekomen.

Ik wilde niks meer doen. Ik was heel emotioneel, wilde alleen maar slapen, wilde niet opstaan, was heel erg geïrriteerd, had geen eetlust en geen behoefte aan sociaal contact. Werken was het laatste waaraan ik dacht.

Dit was al jaren gaande, maar ik bleef doorgaan tot ik niet meer kon. Ik luisterde niet meer naar mezelf. Dit ging door tot ik mezelf kwijt was. Wat wil ik nou zelf? Waar geloof ik in en hoe wil ik leven? Zonder te denken wat anderen daarvan vinden.

Toen ik bij BoFit terechtkwam, ging het al wat beter. Alleen kwam ik niet verder met mijn praktijkondersteuner. De eerste periode was om te wennen. Mijn coach en de omgeving leren kennen. Wat in deze fase ook belangrijk was, was vertrouwen opbouwen.

reactie klant burn-out en stress traject

Zelf was ik ook gemotiveerd. Want één ding wist ik zeker: ik wilde me niet meer zo voelen. Als ik dit wilde laten werken, moest ik dit oprecht een kans geven. BoFit-coach Karin was de ideale persoon voor mij. Fijn om mee te praten. Ze is iemand die jou laat nadenken, niet oordeelt en jou leert positief naar jezelf te kijken. Dit voelde oprecht. En ik vind het heel jammer dat onze wegen weer gaan scheiden!

De oefeningen/opdrachten die wij hebben gedaan, hebben ontzettend geholpen. Dit hielp mezelf steeds beter te begrijpen en hoe ik met situaties kan omgaan. Zo maakte ik beetje bij beetje een switch vanuit mijn overlevingssysteem.

Ook het bewegen/hardlopen heeft mij veel meer conditie gegeven. De vermoeidheid van het begin is er niet meer. Nu loop ik alleen en beweeg ik veel meer. Ook helpt het mij bij mezelf te komen. Even aan niks anders denken dan bewegen.

Als ik kijk naar het begin van het traject en nu, dan ben ik veel blijer, veel meer gemotiveerd. Ik wil opstaan, eten en ben meer zelfverzekerd. Ik heb mijn eigen leven onder controle. Ik weet wie ik ben. Ik ben nog niet helemaal waar ik wil zijn. Mijn sociaal contacten zijn zeker iets waar ik nog aan wil werken.

Met werk ben ik nog bezig. Ik weet wel welke richting ik op wil. Het Werkfit-traject (via UWV, red.) dat ik zelf heb gekozen steunt mij hierin.

Mijn zekerheid is iets wat aandacht nodig heeft. Door BoFit weet ik hoe ik mezelf kan oppakken, motiveren en sterker kan terugkomen. Dit geldt ook als ik weer een dip zit of een lastige situatie terechtkom.

Waarmee ik wil eindigen is: ik leef op mijn tempo en ik ben wie ik ben!

Wil jij ook herstellen van stressklachten en burn-out?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Marina | corona én burn-out

2020 was voor iedereen een bizar jaar met veel uitdagingen. Ik heb mijn hele leven in een rijdende trein gezeten; alles aanpakken en maar doorgaan. Totdat de combinatie van het thuiswerken voor mijn opdrachtgever én thuis lesgeven aan mijn twee jonge kinderen...

Burn-out ervaring van Astrid | machteloos en waardeloos

In oktober 2022 viel ik uit op mijn werk met burn-outklachten. Na een drukke periode op het werk kreeg ik last van paniekaanvallen. Mijn energie ging namelijk op aan het managen van mijn uit de hand gelopen takenpakket. Dit in plaats van het doen van de taken waar...

Burn-outverhaal van Janneke | weer een burn-out

Drie jaar geleden kreeg ik een burn-out nadat ik mezelf jarenlang (onbewust) had uitgeput. In de periode van herstel leerde ik om vaker terug te schakelen en rust te nemen. In de jaren die volgde ging ik me steeds beter voelen. Ik zocht naar een baan waarvan ik...