Burn-out ervaring van Samantha | uit met de relatie

door | dec 18, 2023 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Mijn relatie was net uit, maar ik was nog gewoon 40 uur aan het werk. Dit had mij emotioneel uitgeput, zonder dat ik het door had.

Mijn partner leunde op mij en ik redde mij wel, dacht ik. Omdat ik achteraf gezien niet kon ‘terug leunen’, was de relatie flink uit balans. Het ging goed totdat twee collega’s vroegen hoe het echt met mij ging. Ik voelde mij schuldig en was het niet gewend dat ik moest toegeven dat het niet goed met mij ging. Ik redde mij toch altijd?

Vanuit die situatie wees een collega mij op haar positieve ervaringen bij BoFit. Bij het lezen van de informatie sprak het mij meteen aan dat er uitgegaan wordt van de combinatie tussen het cognitieve/geestelijke, het emotionele en het lichamelijke.

Binnen een week had ik de kennismakingssessie met mijn coach Esther. Ik heb tijdens die sessie meteen een fijne klik ervaren. Ze voelde mij precies aan en hield een spiegel voor.

 

Uit met de relatie. Reactie na burn-out traject

 

Hoewel het confronterend was, vond ik het tegelijkertijd prettig en was dit nodig. Ik ging altijd maar door, lichamelijk, emotioneel en cognitief. Dit was naast iets positiefs ook een valkuil. Zeker op dat moment, omdat ik de emoties vanuit mijn gestrande relatie onbewust blokkeerde.

Rust inbouwen was belangrijk. Zo kwam ik uit mijn hoofd en kon ik meer ruimte te geven aan mijn emoties en de signalen die mijn lichaam aangaf. De oefeningen tijdens de buitensessies en het letterlijk ervaren, hielpen hierbij. Ik leerde stil staan, rustig lopen, te focussen op waar ik mijn voeten plaatste, het reguleren van mijn ademhaling tijdens activiteiten, en het gericht in mij opnemen van mijn omgeving. Hierdoor lukte het mij ook beter om te ervaren en te leren wat ik echt nodig had. Hierdoor  kon ik mijn grenzen beter aangeven.

Dit wegcijferen, was een breder patroon dat mijn coach mij liet inzien. Ik ging meteen aan de kant bij andere wandelaars. Ik liep zelfs helemaal naast de weg, ook als dat niet handig was. Vanuit de vragen die mijn coach stelde, de oefeningen en het geduld dat ze had, kon ik letterlijk ervaren en voelen wat het met mij deed. Door het fysiek stil staan en vertragen ontstond deze ruimte.

Het traject was heel waardevol. Ik ervaar nu meer rust en vertraag eerder. Ik voel daardoor lichamelijk of emotioneel aan wat er gebeurt. De oefeningen uit de coachsessies helpen daarbij. Ik vraag ook eerder om hulp. Ik zeg sneller nee of kom op een afspraak terug als dat niet goed voelt. Ik sta nog steeds klaar voor anderen. Maar meer gebalanceerd, op een manier die in alle opzichten gezonder is voor mijzelf.

Dankjewel Esther!

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Danique | opeenstapeling van gebeurtenissen

Mijn burn-out kwam na een opeenstapeling van levensgebeurtenissen in combinatie met een gezin, een vervolgopleiding en een stressvolle baan. Nadat ik het bericht van afstuderen van de opleiding binnen had, ben ik ingestort. Dat wil zeggen: ik was zowel fysiek als...

Burn-outverhaal van Birgitta | te hoge werkdruk

Ik was net terug van een welverdiende vakantie toen het gebeurde. Twee jaar daarvoor was ik gevraagd om mee te werken aan de implementatie van een nieuw administratiesysteem voor de service afdeling waar ik werk. Ik voelde me vereerd, zo lang werkte ik daar immers...

Burn-outervaring van Linda | scheiding, verhuizing en werkdruk

Privé en op mijn werk liep het allemaal verre van vlekkeloos. Een scheiding, verhuizing, alsmaar toenemende werkdruk. Ik ging steeds slechter slapen, ontwikkelde tinnitus, sleepte me naar mijn werk, kon me slecht concentreren en toch denderde ik maar door....

Burn-ou tervaring van Reinout | compleet ingestort

In november 2020 helaas voor de tweede keer een burn-out gekregen. De klachten waren al even aanwezig en ik merkte dat ik echt een break moest houden. Maar omdat op mijn werk als zelfstandig ondernemer de drukste periode eraan zat te komen (kerst) dacht ik nog:...