Burn-out ervaring van Petra | alles zelf doen en geen hulp vragen

door | nov 24, 2023 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Het begon al voordat ik mij eind oktober ziekmeldde. Ik werkte fulltime als receptioniste. De hele dag druk met van alles en nog wat. Dat werd op een gegeven moment te veel.  Veel hoofdpijn, erg moe, slecht slapen, om de kleinste dingen in huilen uitbarsten, kort af tegen collega’s en echtgenoot. Toch wilde ik alles zelf doen en geen hulp vragen. Vooral niet de controle verliezen. 

Ik houd het wel vol tot mijn vakantie, dacht ik dan. Maar nee dus. Onderweg naar huis was ik zo moe dat ik bijna in slaap viel. Bij thuiskomst was ik niet in staat om mijn arm op te tillen om mijn kopje koffie te pakken. Het weekend was te weinig om bij te tanken.

reactie klant burn-out traject

Via mijn leidinggevende ben ik in contact gekomen met BoFit. Na een telefonische intake kwam ik in contact met BoFit-coach Ingrid met wie ik gelijk een goede klik had.

We hebben wat afgewandeld in weer en wind. We begonnen in de herfst/ winter. Maar dat was niet erg, want de mooie omgeving deed dat mij vaak vergeten. Mijn coach heeft me doen inzien hoe het zo ver heeft kunnen komen. Dit door middel van voorbeelden en oefeningen, zoals de busoefening en de bergoefening. De busoefening gaat over waar ga je zitten in de bus en waarom. De bergoefening gaat over welke route je neemt en waarom. Dit zegt iets over het herkennen van de regisseur in jezelf (red.).

Ik ben erachter gekomen dat de verhouding werk en vrije tijd scheefliep. Het was dus een combinatie werk en thuis. Vrij snel begon ik me beter te voelen en moest ik soms wel weer geremd worden.

Op dit moment gaat het heel goed en zijn er veel veranderingen ingevoerd. Nu werk ik drie dagen op een relaxter tempo. Ik heb geleerd om naar mezelf te luisteren en de rest beter te verdelen. Het hoeft niet meer gelijk af van mezelf. Dit geeft meer rust.

Wil jij ook herstellen van stressklachten en burn-out?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan.

Ja, ik wil meer informatie!

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Iris | overspannenheidsklachten

In 2014 ben ik een aantal maanden uitgevallen door overspannenheid. Een vreselijke periode. Na een aantal bedrijfspsychologen en nog wat andere vormen van therapie ben ik er langzaamaan weer bovenop gekrabbeld.   "Dit BoFit-programma heeft ervoor gezorgd dat...

Burn-outverhaal van Elke | overspannenheid negeren

Ergens eind mei 2016 ben ik begonnen met een traject van BoFit. Hiervoor moest ik eerst een burn-out en ernstige depressie hebben en dat is me heel goed gelukt. Ongeveer 2 jaar terug was ik al een tijd overspannen. Ik wist dat al ongeveer een half jaar en deed er...

Burn-outverhaal van Cindy | alleenstaande ouder en burn-out

 Al een tijdje had ik last van fysieke klachten, zweetaanvallen, hoofdpijn en slecht slapen. Maar ja, ik dacht: hoort er vast bij als je als alleenstaande ouder en met een managementfunctie het hoofd boven water probeert te houden. In eerste instantie zocht ik...

Burn-out ervaring van Kim | zware vermoeidheid en angst

Een jaar geleden ging mijn hart een aantal dagen tekeer. Het bonsde zowat mijn lijf uit. Na een spoedrit naar het ziekenhuis en meerdere onderzoeken werd al snel duidelijk dat mijn lijf op tilt was geslagen als gevolg van een burn-out. Heftig, alles was heftig. Van...