Burn-out ervaring van Sylvia | hoge werkdruk en privéomstandigheden

door | mei 5, 2023 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

In 2018 kreeg ik te maken met een zwaar depressieve zoon. Dit was een zwaar traject voor het hele gezin van ruim twee jaar. Ik ben vooral degene geweest die veel gesprekken met hem heeft gevoerd en alles heeft gedaan om hem te helpen. Mijn werk was in die tijd afleiding voor mij en dat werkte goed.

Totdat we in 2019 gingen fuseren en de werkdruk alsmaar hoger werd. Ondanks dat ik een hoge werkdruk normaal gesproken goed kan hebben, verliep dit tot december 2021 niet meer helemaal vlekkeloos. Ik kreeg een niet te verklaren raar gevoel in mijn maag. En de werkvreugde werd steeds minder. Toen dacht ik nog: ach dat gaat wel over, gewoon doorgaan.

Totdat ik in maart achter mijn computer zat en in janken uitbarstte. Dat was het moment om tegen mijn teamleider te zeggen dat het niet meer ging. Wat eerder nog afleiding was, was nu omgeslagen naar een last. Vanaf dat moment kreeg ik huilbuien om niets, kon ik niet meer slapen en niets meer verdragen. Alle filters waren weg en alles wat tegen me werd gezegd kwam keihard binnen.

reactie klant op burn out herstel

Het heeft enige tijd geduurd voordat ik kon toegeven dat er iets aan de hand was en ik hier niet alleen uit kwam. Ik had hulp nodig en dat was voor mij nieuw. Ik was zelf altijd degene die hulp aan anderen bood. En toen kwam ik in contact met BoFit. Het concept van coaching tijdens wandelingen sprak mij ontzettend aan.

Mijn coach Mirte is een echte topper. Eerlijk, oprecht en recht door zee. Precies wat ik nodig had. Ik heb altijd alles open en eerlijk kunnen delen (maar dat is ook nodig als je echt geholpen wilt worden). Zij heeft me laten zien dat ik niet altijd ‘aan’ hoef te staan en dat ik zeker niet altijd alles zelf hoef te doen. Ze heeft me duidelijk gemaakt dat het oké is om hulp te vragen.

Het traject heeft me laten zien waar mijn sterke kanten en mijn valkuilen liggen. Dat ik door leren loslaten weer kan genieten van de leuke dingen in het leven. Ik ben weer in mezelf gaan geloven en heb het vertrouwen in mezelf teruggevonden.

Dankzij Mirte ben ik nu weer volledig aan het werk, kan ik mijn grenzen duidelijk aangeven en ben ik daadkrachtig geworden. Ik ben weer terug naar waar ik wil zijn en wil deze betere versie van mezelf kunnen blijven.

Wil jij ook herstellen van stressklachten en burn-out?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outervaring van Christijn | huilbuien op het werk

Het ging al een aantal maanden minder goed met mij door stress op het werk. Dat uitte zich in huilbuien, hoofdpijn en slecht slapen. Op sommige dagen ging het wat beter waardoor ik dacht dat het vanzelf wel weer goed zou komen. Op een dag voelde ik me echt zo rot...

Burn-outverhaal van Astrid | herstel na kanker

Ik had borstkanker en ben daarvoor behandeld. Een jaar na mijn herstel van deze behandeling was ik nog steeds erg moe. Ik had nog niet genoeg energie om het werkende ‘echte’ leven weer aan te kunnen. In een gesprek met een arbeidsdeskundige van mijn...

Burn-outverhaal van Maureen | boos op mijzelf

Begin december 2015 ben ik helemaal ingestort. Ik kon niet meer. Dat klinkt dramatisch maar ik was op. Ik sliep niet meer en moest leren slapen. Met medicatie waar ik absoluut weerstand tegen had. Maar ik begreep toen nog niet wat het betekent als je maanden slecht...

Burn-out ervaring van Mariëlle | nare sensaties in armen en benen

Ineens ging het licht uit en was het gebeurd. Inmiddels is het een jaar geleden en wat is het een heftig jaar geweest! Het begon bij mij met plotselinge duizeligheid die een paar weken bleef hangen. Bij de huisarts langs, bloed prikken maar niets te vinden. Het...