Burn-out ervaring van Sylvia | hoge werkdruk en privéomstandigheden

door | mei 5, 2023 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

In 2018 kreeg ik te maken met een zwaar depressieve zoon. Dit was een zwaar traject voor het hele gezin van ruim twee jaar. Ik ben vooral degene geweest die veel gesprekken met hem heeft gevoerd en alles heeft gedaan om hem te helpen. Mijn werk was in die tijd afleiding voor mij en dat werkte goed.

Totdat we in 2019 gingen fuseren en de werkdruk alsmaar hoger werd. Ondanks dat ik een hoge werkdruk normaal gesproken goed kan hebben, verliep dit tot december 2021 niet meer helemaal vlekkeloos. Ik kreeg een niet te verklaren raar gevoel in mijn maag. En de werkvreugde werd steeds minder. Toen dacht ik nog: ach dat gaat wel over, gewoon doorgaan.

Totdat ik in maart achter mijn computer zat en in janken uitbarstte. Dat was het moment om tegen mijn teamleider te zeggen dat het niet meer ging. Wat eerder nog afleiding was, was nu omgeslagen naar een last. Vanaf dat moment kreeg ik huilbuien om niets, kon ik niet meer slapen en niets meer verdragen. Alle filters waren weg en alles wat tegen me werd gezegd kwam keihard binnen.

reactie klant op burn out herstel

Het heeft enige tijd geduurd voordat ik kon toegeven dat er iets aan de hand was en ik hier niet alleen uit kwam. Ik had hulp nodig en dat was voor mij nieuw. Ik was zelf altijd degene die hulp aan anderen bood. En toen kwam ik in contact met BoFit. Het concept van coaching tijdens wandelingen sprak mij ontzettend aan.

Mijn coach Mirte is een echte topper. Eerlijk, oprecht en recht door zee. Precies wat ik nodig had. Ik heb altijd alles open en eerlijk kunnen delen (maar dat is ook nodig als je echt geholpen wilt worden). Zij heeft me laten zien dat ik niet altijd ‘aan’ hoef te staan en dat ik zeker niet altijd alles zelf hoef te doen. Ze heeft me duidelijk gemaakt dat het oké is om hulp te vragen.

Het traject heeft me laten zien waar mijn sterke kanten en mijn valkuilen liggen. Dat ik door leren loslaten weer kan genieten van de leuke dingen in het leven. Ik ben weer in mezelf gaan geloven en heb het vertrouwen in mezelf teruggevonden.

Dankzij Mirte ben ik nu weer volledig aan het werk, kan ik mijn grenzen duidelijk aangeven en ben ik daadkrachtig geworden. Ik ben weer terug naar waar ik wil zijn en wil deze betere versie van mezelf kunnen blijven.

Wil jij ook herstellen van stressklachten en burn-out?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Anna | chronisch ziek en burn-out

Enkele weken geleden had ik mijn laatste afspraak met BoFit-coach Ninka. We hebben ons contact op een goede manier kunnen afsluiten omdat het nu – eindelijk – weer goed met mij gaat. Hiermee kwam en komt langzaam het besef wat er de afgelopen tijd allemaal is...

Burn-outverhaal van Patricia | van kleine klachten naar burn-out

Mijn burn-out kwam niet echt als een verrassing, al een tijd wilde ik het niet toegeven. Eerst kwamen kleine klachten, zoals vermoeidheid, spierpijn, krachtverlies en ik voelde mij steeds minder mijzelf. Ik kon weinig prikkels hebben. Vorig jaar mei stortte ik...

Burn-outverhaal van Lida | ik was op

Ik ben 33 jaar, zzp’er en een alleenstaande moeder van een zoon van 7 en een dochtertje van 2 jaar. Vorig jaar ging het mis. Na een slopende scheiding was het gedaan met me. Ik was op, meer dan op. Mijn hoofd stroomde over, mijn lijf kon niet meer. “Ik kon gewoon...

Burn-outverhaal van Maureen | boos op mijzelf

Begin december 2015 ben ik helemaal ingestort. Ik kon niet meer. Dat klinkt dramatisch maar ik was op. Ik sliep niet meer en moest leren slapen. Met medicatie waar ik absoluut weerstand tegen had. Maar ik begreep toen nog niet wat het betekent als je maanden slecht...