Meer dan

herstel alleen

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Meer dan

herstel alleen

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Verplicht per 1 juli: werkgever en werknemer moeten visie geven op re-integratietraject

door | jun 30, 2023 | Burn-out nieuws | 0 Reacties

Per 1 juli 2023 moeten werkgever en werknemer hun visie geven over het re-integratietraject, zoals bij een burn-out. Deze regels zijn bedoeld om het gesprek over de re-integratie tussen werknemer en werkgever te bevorderen. En zo het traject tot een succesvol einde te brengen.

 

Wanneer iemand een burn-outtraject volgt bij BoFit, komt op een gegeven moment de re-integratie om de hoek kijken. Als de herstelfase voorbij is, en iemand kan in de opbouwfase weer aan het werk, dan wordt er met een plan weer langzaam gere-integreerd. En daar verandert per 1 juli iets in.

Visie op lange en korte termijn

Werkgevers en werknemers moeten voortaan hun mening over de re-integratie-afspraken op meerdere momenten vastleggen. Zoals bij het opstellen en bijstellen van het gezamenlijke plan van aanpak en bij de eerstejaarsevaluatie. De visie is gericht op de kortere én de langere termijn. Werkgever en werknemer kunnen dit regelmatig bijstellen als dat nodig is.

Kennis van wet- en regelgeving

Om een visie te kunnen geven is het nodig om enige kennis te hebben van de relevante wet- en regelgeving, het re-integratieproces en de eigen verantwoordelijkheden. In het huidige poortwachtersproces kan de arbodienst, casemanager of arbeidsdeskundige hier inzicht in geven. Als een werknemer en/of werkgever niet in staat zijn om hun visie op de re-integratie te geven en er is behoefte aan ondersteuning, dan kan er in overleg besloten worden om bijvoorbeeld een onafhankelijk casemanager of (job)coach te betrekken.

Verplichting per 1 juli

De verplichting om de visies op het re-integratietraject toe te voegen geldt overigens alleen voor stukken die na 1 juli 2023 zijn opgesteld. Meer hierover weten? Je leest het in de nieuwe ministeriële regeling die onlangs is gepubliceerd in de Staatscourant.

Bronnen:

Allesoverhr.nl

Rijksoverheid.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out nieuws:

Veilige cultuur voorkomt psychisch verzuim

Veel werknemers met een psychische aandoening werken door, maar vaak moeten zij wel een strijd leveren om hun werk te behouden. Uit angst voor negatieve reacties van anderen en discriminatie durven velen van hen niet open te zijn over hun aandoening. Dit is één van...

Bewegen lijkt remedie tegen vermoeidheid

Onderzoekers van de Radboud Universiteit ontdekten dat beweging mogelijk een goede remedie is tegen werkgerelateerde vermoeidheidsklachten. Werknemers die een jaar lang dagelijks minstens een half uur flink bewegen, voelen zich minder moe. Aan het onderzoek deden...

Te grote draaglast, meer ongezonde stress

Stress is gezond zolang iemands draaglast en draagkracht met elkaar in evenwicht zijn. Als de draaglast de overhand krijgt ontstaat ongezonde stress. Ongezonde stress sluipt vaak ongemerkt iemands leven in als gevolg van een opeenstapeling van situaties of...

Gemiddeld al burn-out op je 32e

Een burn-out was jaren geleden voorbehouden aan mensen met een midlifecrisis. Maar dit is inmiddels achterhaald. Tegenwoordig krijg je gemiddeld al een burn-out op je 32e, zo blijkt uit onderzoek uit de Verenigde Staten.   OnePoll hield onlangs in opdracht van...