Burn-outverhaal van Sonja | opgebrand

Ik ben nu 14 jaar zelfstandig onderneemster. Samen met mijn man heb ik een heel dynamisch bedrijf. Met hele goede tijden maar ook met slechtere tijden. Anderhalf jaar geleden ben ik naast onze werkzaamheden een nieuw bedrijf gestart. Dat kostte in het begin ontzettend veel energie en doorzettingsvermogen. Het nieuwe bedrijf groeide als een speer.

Ik zat in de sneltrein en probeerde overal mijn bordjes draaiende te houden. Thuis met de kinderen, met mijn man zowel zakelijk als privé, met vrienden en familie, sporten, noem maar op. Tot er een moment kwam waarop ik besefte dat ik steeds zo moe was, ik had geen energie meer. Ik had huilbuien, was heel erg prikkelbaar en voelde me opgebrand. En het ergste vond ik dat ik mijzelf geen energie meer kon geven om door te gaan. Ik was er altijd heel goed in geweest om mezelf een schop onder de kont te geven, niet te zeuren. Maar het hield op… Ik kwam er niet meer alleen uit en besefte dat ik hulp nodig had.

“Ik had geen energie meer”

Via de huisarts kwam ik bij een psycholoog terecht, maar na twee intakegesprekken en 1001 vragen, voelde ik me daar absoluut niet op mijn plek. Heel onpersoonlijk en in zo’n duf kantoor. Nee, dit was het niet. Na wat speuren op internet kwam ik op de site van BoFit en de aanpak van BoFit klonk me als muziek in de oren. Een mental coach in de natuur paste me beter dan een psycholoog. Na een snelle reactie van BoFit kwam ik in contact met een BoFit coach. Hij belde mij op en ik vertelde in het kort – huilend – mijn verhaal. We maakten op heel korte termijn een afspraak en voordat hij ophing zei hij: Sonja, het komt echt weer goed met je.

Dat is wat ik zo graag wilde horen, dat het weer goed kwam. Na onze eerste afspraak bleek al snel dat de klik er was. Omdat mijn coach hetzelfde meegemaakt had, was het zo makkelijk praten met hem en het was zo fijn dat hij mij begreep. We hebben gepraat, ik heb gehuild, we hebben gewandeld, we hebben hardgelopen en op een bankje gezeten. Hij heeft me weer laten genieten van de kleine dingen en leren schakelen, niet altijd maar in de zesde versnelling en vooral ook aan mezelf te denken. Ik heb mezelf goed leren kennen en ik weet nu wat mijn valkuilen zijn.

Het is nu ongeveer zes weken geleden dat ik mijn laatste sessie met mijn BoFit coach heb gehad. Het is goed gekomen met mij, ik ben er sterker uitgekomen. Nog steeds heb ik wel mijn momentjes dat het even te veel wordt , maar ik kan hier nu goed mee omgaan. De natuur is voor mij mijn rustpunt geworden.

Bedankt, ik zal nog vaak aan onze gesprekken terugdenken.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Frits | doelloos thuiszitten

 Het ging al een aantal jaren slechter met mijn gezondheid. Na een heel vervelende prostaatontsteking en aanhoudende plasklachten heb ik vele specialisten gezien. Lichamelijk was er echter niks mis met mij. Op mijn werk ben ik de gehele periode van ongeveer twee...

Burn-outervaring van Monique | hoge bloeddruk en hartkloppingen

Op 8 juni 2020 heb ik mij ziekgemeld in verband met hoge bloeddruk, slecht slapen, duizelig en hartkloppingen. De huisarts zei dat ik rust moest nemen. Na enkele weken lusteloos bankhangen en een gesprek met arbodienst HCC werd mij geadviseerd om te zorgen voor...

Burn-out ervaring van Cleo | corona en burn-out

Het jaar voordat ik mij ziekmeldde was druk, heel erg druk. Ik vond mijn werk leuk, heel erg leuk zelfs, en mijn nieuwe, samengestelde gezin was natuurlijk ook leuk en ook druk. Het was hard werken, alles met volle overgave doen. Er gebeurde veel. Als manager in de...

Burn-out ervaring van Jan | voor iedereen zorgen

Begin maart 2018 kwam ineens dat moment in mijn kantoortje op het werk: ik kan zo niet verder. Mijn taak als teamleider lukt me niet meer, er gaat veel fout en ik heb al een enorme dosis overuren staan. Dus heb ik mijn leidinggevende gebeld en met overslaande stem...