Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outverhaal van Sonja | opgebrand

Ik ben nu 14 jaar zelfstandig onderneemster. Samen met mijn man heb ik een heel dynamisch bedrijf. Met hele goede tijden maar ook met slechtere tijden. Anderhalf jaar geleden ben ik naast onze werkzaamheden een nieuw bedrijf gestart. Dat kostte in het begin ontzettend veel energie en doorzettingsvermogen. Het nieuwe bedrijf groeide als een speer.

Ik zat in de sneltrein en probeerde overal mijn bordjes draaiende te houden. Thuis met de kinderen, met mijn man zowel zakelijk als privé, met vrienden en familie, sporten, noem maar op. Tot er een moment kwam waarop ik besefte dat ik steeds zo moe was, ik had geen energie meer. Ik had huilbuien, was heel erg prikkelbaar en voelde me opgebrand. En het ergste vond ik dat ik mijzelf geen energie meer kon geven om door te gaan. Ik was er altijd heel goed in geweest om mezelf een schop onder de kont te geven, niet te zeuren. Maar het hield op… Ik kwam er niet meer alleen uit en besefte dat ik hulp nodig had.

“Ik had geen energie meer”

Via de huisarts kwam ik bij een psycholoog terecht, maar na twee intakegesprekken en 1001 vragen, voelde ik me daar absoluut niet op mijn plek. Heel onpersoonlijk en in zo’n duf kantoor. Nee, dit was het niet. Na wat speuren op internet kwam ik op de site van BoFit en de aanpak van BoFit klonk me als muziek in de oren. Een mental coach in de natuur paste me beter dan een psycholoog. Na een snelle reactie van BoFit kwam ik in contact met een BoFit coach. Hij belde mij op en ik vertelde in het kort – huilend – mijn verhaal. We maakten op heel korte termijn een afspraak en voordat hij ophing zei hij: Sonja, het komt echt weer goed met je.

Dat is wat ik zo graag wilde horen, dat het weer goed kwam. Na onze eerste afspraak bleek al snel dat de klik er was. Omdat mijn coach hetzelfde meegemaakt had, was het zo makkelijk praten met hem en het was zo fijn dat hij mij begreep. We hebben gepraat, ik heb gehuild, we hebben gewandeld, we hebben hardgelopen en op een bankje gezeten. Hij heeft me weer laten genieten van de kleine dingen en leren schakelen, niet altijd maar in de zesde versnelling en vooral ook aan mezelf te denken. Ik heb mezelf goed leren kennen en ik weet nu wat mijn valkuilen zijn.

Het is nu ongeveer zes weken geleden dat ik mijn laatste sessie met mijn BoFit coach heb gehad. Het is goed gekomen met mij, ik ben er sterker uitgekomen. Nog steeds heb ik wel mijn momentjes dat het even te veel wordt , maar ik kan hier nu goed mee omgaan. De natuur is voor mij mijn rustpunt geworden.

Bedankt, ik zal nog vaak aan onze gesprekken terugdenken.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Ytje | bergen werk

Ik weet nog wat ik dacht toen ik met BoFit begon: als ze mij vertellen hoe het traject gaat verlopen, dan tik ik het even af en dan is dit ook weer gedaan. De sessies voelden in het begin als extra werk, toegevoegd aan een berg die voor mij al niet meer te overzien...

Burn-outervaring van Marianne | overgang en altijd moe

Ik dacht: het overkomt mij niet weer dat ik alle controle verlies, niet meer weet wat ik moet doen, alleen nog maar kan huilen als iemand iets tegen mij zegt en niks meer zie zitten. Begin jaren 90 was ik namelijk zwaar depressief en dat zou mij niet meer gebeuren....

Burn-outverhaal van Dimitry | burn-out

Als zelfstandig ondernemer heb je de neiging jezelf altijd sterker voor te doen dan eigenlijk zou mogen. Jij kan alles aan en overtreft iedereen, meer is altijd beter, totdat je niet meer verder kunt. Een dergelijk breekpunt kwam bij mij samen met wat andere...

Burn-outervaring van Monique | hoge bloeddruk en hartkloppingen

Op 8 juni 2020 heb ik mij ziekgemeld in verband met hoge bloeddruk, slecht slapen, duizelig en hartkloppingen. De huisarts zei dat ik rust moest nemen. Na enkele weken lusteloos bankhangen en een gesprek met arbodienst HCC werd mij geadviseerd om te zorgen voor...