Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outverhaal van Aline | uitgeput

Na een heel heftige periode van ruim drie jaar in de privésfeer waarin ik alleen maar moest en wilde zorgen voor de ander (en ik zorg voor mijzelf vergeten was), met daarnaast een verantwoordelijke functie in de zorg, was ik voor mijn gevoel compleet ‘afgebrand’.

 

“Ik voelde me compleet afgebrand”

 

In die toestand belandde ik elke dag een beetje meer en hoopte met een vakantie of vrije dagen wel weer ‘in mijn energie’ te komen. Na drie jaar ‘hopen’ besloot ik dat het roer omgegooid moest worden. Maar hoe? Vrij snel vond ik BoFit op internet. Maar vond ik het een prettig idee om mijn conditie op te gaan bouwen op een actieve manier? Ik had al van die zere benen. In de duinen, dat sprak mij wel heel erg aan. En dan de kosten? Wilde ik dat wel investeren? Uiteindelijk bleek mijn werkgever dit bedrag te willen vergoeden en kon ik aan de slag gaan. Of eigenlijk ging BoFit-coach Tineke met mij aan de slag. En hoe!

Ondanks mijn vermoeide lijf merkte ik al snel dat ik, door actief te zijn in de prachtige natuur, ik steeds meer energie begon te krijgen. Eerst leek het ‘nergens op’, maar langzaam maar zeker kreeg ik lol in het bewegen. Ondertussen kwam er van alles aan de orde, kreeg ik ‘handvaten’ om mijn leven weer wat op orde te krijgen, maar bovenal; kreeg ik door waarom ik zo ‘afgebrand’ was. De ene keer kon ik mijn verdriet een plaatsje geven, de andere keer keken we samen naar wat ‘angst’ met een mens doet en zo kwam ik, op een voor mij onverwacht snelle manier, weer terug in mijn kracht. Geen kant van mijn karakter werd onderbelicht en soms werden dingen pijnlijk duidelijk. Maar alles op een hele positieve en energieke manier. Ik kreeg door wat bij mij als persoon hoorde en wat niet. Welke dingen mij moeite kosten (en daarmee energie) en welke dingen mij energie geven. Eigenlijk was ik vanaf sessie één erg enthousiast. Geen onnodige zaken oprakelen, maar kijken of er wat van te leren viel en het voortaan anders doen, ondanks een ‘dwars en eigenwijs’ karakter.

Mijn coach had overal een antwoord op en ik luisterde graag naar haar, haar ervaringen en haar adviezen. Ik kan mij dan ook geen advies herinneren waar ik niet iets aan heb gehad. Ondanks de methodes die zij had om mij ‘met mijn neus op mijn feiten te drukken’. Duidelijk, eerlijk, nietsontziend en daarom zo ontzettend prettig. Ik zal de technieken die gebruikt worden hier niet benoemen, die horen bij het programma. Al is er niets geheimzinnigs aan, maar het is te uitgebreid om ze allemaal te noemen en ik wil er dan geen eentje vergeten.

En zo kwam ik dus in beweging. Nog steeds niet van harte hardlopend, maar wel merkte ik dat het mij erg goed deed. Een fantastische manier om mijn hoofd leeg te maken. En er kwam meer in beweging. Ik besloot te solliciteren op een functie die niet meer met ‘directe zorgverlening’ te maken had. Het kwam op mijn pad, en dat in een van de meest onlogische periodes van mijn leven. Maar ik zette een stap en ik kreeg de baan. Nu zit ik nog in een tussenfase. Ik werk nog in mijn huidige functie, maar binnenkort begint er voor mijn gevoel een nieuwe fase; mijn nieuwe baan, maar ook anders in het leven staan en meer zorg en tijd voor mijzelf nemen. Vol vertrouwen over wie ik ben en wat ik te bieden heb. Mocht ik toch nog eens weg zakken in de drukte en stress, dan weet ik voortaan wat ik nodig heb om daar snel weer uit te komen.

En wat een fantastische BoFit-coach, die Tineke. Naast het feit dat zij een enorme lieverd is, is zij ook nog eens zeer professioneel. Die combinatie is in mijn optiek zeldzaam te noemen. Zo’n jonge frisse meid die mij in zo’n korte periode weer in de goede richting wist te sturen en echt overal een verklaring voor had of een antwoord op gaf. Daarnaast gaf zij mij het gevoel ook echt daadwerkelijk betrokken te zijn bij mijn proces, vooruitgang, terugvalletjes en ontwikkelingen. Ik heb nog twee sessies te gaan, maar weet nu al dat ik haar daarna best zal missen.

Kortom, mocht iemand zich herkennen in het hebben van een eigenwijs maar ook zorgzaam karakter en denken dat er geen hoop meer is op ‘een andere manier van leven’, omdat je nu ‘eenmaal zo in elkaar zit’? Weet dan dat het zo niet verder hoeft te gaan. Persoonlijke omstandigheden kun je meestal niet veranderen, dingen gebeuren nu eenmaal. Hoe je daar mee omgaat, daar zit ‘m de kneep. En het is te leren.

Bij alles waar we in ons in leven in investeren, investeren we te weinig in ons zelf. BoFit maakt de investering in jezelf tot een belevenis. En nu ik dit weet had ik het graag jaren eerder willen doen. Dat had achteraf een hoop narigheid gescheeld. Maar alle dingen komen uiteindelijk op het juiste moment. Zo ook dit BoFit-traject.

Zelf had ik eigenlijk nooit van tevoren geloofd dat ik een dergelijk enthousiast ervaringsverhaal zou gaan schrijven over zo’n proces.

Lieve BoFit-coach, dank je wel voor al jouw professionaliteit, jouw betrokkenheid, jouw inzichten, adviezen en je humor. Al zal dat straks allemaal gaan missen, ik weet ook dat ik weer terug ben ‘in mijn eigen kracht’ en weer prima ‘op mijn eigen (zere) benen’ kan staan. Daar heb je mij alle handvaten voor gegeven. Het traject en jij als coach is een prachtige ervaring geworden waarvoor ik je hartelijk bedank.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Michel | lastig voor mijzelf opkomen

In de periode dat ik in deze leerzame periode zat (burn-out, red.) was het een weg vol leegte en met weinig energie. Uiteindelijk verwijten naar voornamelijk mijn werkgever en volop boosheid op mezelf. Nu een klein jaar later weet ik wie ik ben, dat ik volop gevoel...

Burn-outverhaal van Maureen | boos op mijzelf

Begin december 2015 ben ik helemaal ingestort. Ik kon niet meer. Dat klinkt dramatisch maar ik was op. Ik sliep niet meer en moest leren slapen. Met medicatie waar ik absoluut weerstand tegen had. Maar ik begreep toen nog niet wat het betekent als je maanden slecht...

Burn-outverhaal van Manon | futloos

Ik was niet meer vrolijk en voelde me verre van fit. Eigenlijk zag ik de zin van het leven niet meer zo in. Daar wilde ik iets aan doen. “Ik was behoorlijk depressief” Tijdens de intakesessie met BoFit-coach Hanke was ik futloos. Ik voelde me behoorlijk depressief....

Burn-outervaring van Christine | mentaal en fysiek uitgeput

Toen ik bijna een jaar geleden bij BoFit 'aanspoelde' voelde ik me als een drenkeling die te lang op zee had rondgedobberd. Zonder anker of richting. Mentaal en fysiek uitgeput. Ik kon niet werken, sliep slecht, had nauwelijks energie. Ik had het gevoel compleet...