Burn-outverhaal van Berry | mijnenveld

In het afgelopen jaar heb ik als 57-jarige getrouwde vader met een burn-out een individueel re-integratietraject bij BoFit gevolgd. Mijn coach gedurende deze periode was Bo.

“Ik was mijn power kwijt”

Mijn bedrijfsarts had mij opvang bij het CIRAN in Amsterdam geadviseerd, maar na mijn start daar heb ik alsnog een intake bij BoFit gedaan. Mij sprak de persoonlijke benadering en de betrokkenheid en gedrevenheid direct aan. Wat een power! Heerlijk, want die was ik helemaal kwijt. Ik ben na de intake direct overgestapt en bij BoFit gestart.

Ik trap een open deur in als ik zeg dat ik het begin als lastig heb ervaren. Welke keuzes ga ik maken, hoe kom ik weer bij mijn gevoel en eigenwaarde uit? De onvoorwaardelijke steun van Bo en het voor mij opkomen, zijn voor mij een enorme steun in de rug geweest om de weg terug te vinden. En wat hebben we gelachen die weken en maanden van hard samenwerken, want lachen kon ik gedurende mijn hersteltraject steeds meer en meer.

Nu na een jaar kan ik zeggen dat ik mijn mijnenveld weer heb verlaten en in de speeltuin ben teruggekeerd. Beter en sterker dan ooit tevoren. Is dit resultaat alle ellende en het harde werken om er weer bovenop te komen waard geweest? Ja, uiteindelijk wel. Ik ben als een gelukkiger en beter mens uit mijn burn-out gekomen.

Wie twijfelt over hoe hij of zij uit een burn-out kan komen, kan ik maar één advies geven: doe een intake bij BoFit en beslis dan voor jezelf wat bij jou past.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Cindy | alleenstaande ouder en burn-out

 Al een tijdje had ik last van fysieke klachten, zweetaanvallen, hoofdpijn en slecht slapen. Maar ja, ik dacht: hoort er vast bij als je als alleenstaande ouder en met een managementfunctie het hoofd boven water probeert te houden. In eerste instantie zocht ik...

Burn-out ervaring van Heleen | stressniveau op een hoogtepunt

“Ik adviseer je om naar huis te gaan, je leidinggevende te bellen en je ziek te melden.” Dat waren de woorden van de huisarts. Alsof de wereld even stilstond. “Ik ziekmelden? Nee hoor, dat is onmogelijk,” zei ik. “Het is veel te druk, ik moet twee nieuwe collega’s...

Burn-outverhaal van Angela | perfectionist

Ja, waar moet je beginnen en waar begon het? Als kind was ik altijd al een perfectionist en zeer zenuwachtig voor examens. Altijd bezig met ‘wat zullen anderen denken?’. Ik moest altijd presteren, maar voor wie? Op een bepaald moment kwam ik in een relatie terecht,...

Burn-out ervaring van Leendert | werkdruk en privéomstandigheden

De reden dat ik in contact ben gekomen met BoFit is een situatie in de privésfeer die is geëscaleerd. Voorafgaand was er veel gebeurd. Ik werk als verkoopmanager bij een plantenkwekerij waar ik verantwoordelijk ben voor de verkoop en alle randzaken daaromheen. Ik...