Burn-outverhaal van Marcella | negatieve spiraal

Door heel veel negatieve gebeurtenissen in het verleden kreeg ik bijna 9 jaar geleden last van hyperventilatie en paniekaanvallen. Ik bleef maar doorgaan en maar doorgaan, niemand mocht merken dat ik ergens last van had.

“Ik bleef maar doorgaan”

Totdat mijn zoontje te vroeg werd geboren met alle problemen van dien. Dit was letterlijk de druppel die mijn emmer deed overstromen. Door deze traumatische ervaring kreeg ik ook nog eens de diagnose posttraumatische stress-stoornis. Nu kon ik niet anders dan verplicht rust houden.

Jarenlang zocht ik iemand die mij goed zou kunnen helpen bij mijn hyperventilatie, want ik kwam erdoor in een negatieve spiraal terecht. Omdat ik bang was dat ik zou gaan hyperventileren en daardoor flauw zou vallen deed ik niet meer aan sport. Ik fietste zelfs niet meer. Ook uitgaan, winkelen en drukke plekken zoals stations en restaurants waren taboe voor mij. Mijn wereldje was dus maar klein. Al met al bleef ik wel gewoon doorwerken. En ondanks mijn al veel te volle emmer presteerde ik erg goed en had altijd perfecte beoordelingen. Daarbij nam ik ook regelmatig andermans werkzaamheden over, zodat ik met een goed gevoel naar huis ging. Thuis was ik altijd moe en kon nog weinig anders doen dan neerploffen op de bank. Om de volgende dag weer vrolijk op dezelfde manier door te gaan!

Het leek erop dat niemand mij echt kon helpen. Ik had al meerdere psychologen en therapeuten bezocht, maar daar had ik geen of heel weinig baat bij. Na de vroeggeboorte van mijn zoontje belandde ik voor de zoveelste keer bij een psycholoog. Ook daar was ik weer snel uitbehandeld en kreeg ik medicijnen voorgeschreven. Medicijnen was het laatste wat ik wilde, maar zo doorgaan was ook geen optie.

Een half jaar later had ik een gesprek bij UWV die mij voorstelde om via BoFit een hersteltraject te volgen. En wat ben ik daar nu super blij mee! BoFit-coach Ingrid kwam voor de intake bij mij thuis, omdat het voor mij in eerste instantie lastig was om te reizen. Het voelde meteen goed! De eerste paar sessies kwam mijn coach naar mij toe en hebben we hier in de buurt hardgelopen. Wat een heerlijkheid was het dat ik langer dan een uur buiten was en zelfs rende! Er was dus toch iemand die mij kon helpen.

Ingrid is echt een superwoman! Met de BoFit-aanpak heeft zij heel veel bij mij voor elkaar gekregen. Ik fiets weer, ik ren, ik sport en doe leuke dingen. Ik durf weer naar drukke plekken toe, ik durf weer met de trein etc. Wat een zegen! Ik kreeg nieuwe inzichten en weet nu wanneer ik moet stoppen om niet over mijn grenzen heen te gaan.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Niels | werkstress en hoge bloeddruk

Ik werk voor een consultancybedrijf in de IT-sector als testlead (sturing geven aan de testers binnen het project). Ik had een rol als tester gehad bij een vorig traject en had daar een goede indruk achtergelaten. In het nieuwe project zochten ze iemand voor de rol...

Burn-outverhaal van Jantine | over grenzen heen

Rennen en lullen; zo verklaar ik aan vrienden wat ik doe bij mijn BoFit-coach. No-nonsense het lijf bewegen en ondertussen inzicht krijgen in hoe het allemaal zover heeft kunnen komen. En vervolgens het aanleren van een effectievere (levens)strategie. Na een lange...

Burn-out ervaring van Cleo | corona en burn-out

Het jaar voordat ik mij ziekmeldde was druk, heel erg druk. Ik vond mijn werk leuk, heel erg leuk zelfs, en mijn nieuwe, samengestelde gezin was natuurlijk ook leuk en ook druk. Het was hard werken, alles met volle overgave doen. Er gebeurde veel. Als manager in de...

Burn-out ervaring van Petra | alles zelf doen en geen hulp vragen

Het begon al voordat ik mij eind oktober ziekmeldde. Ik werkte fulltime als receptioniste. De hele dag druk met van alles en nog wat. Dat werd op een gegeven moment te veel.  Veel hoofdpijn, erg moe, slecht slapen, om de kleinste dingen in huilen uitbarsten, kort...