Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outverhaal van Carla | emotioneel uitgeput

Ongeveer een jaar geleden kwam ik tot de ontdekking dat mijn leven niet meer in balans was. Ik ervoer gevoelens van geestelijke en emotionele uitputting. Via gesprekken met mijn huisarts kwam ik erachter dat in een (bijna) burn-out had. Bij een burn-out worden de momenten van rust te kort, er is geen balans meer tussen draagkracht en draaglast. Oorzaak hiervan was een hoge werkdruk. Mijn collega met wie ik direct samenwerkte belandde langdurig in de ziektewet. Ruim een half jaar lang heb ik hierna de personeels- en salarisadministratie (PSA) in mijn eentje gerund. Daarbij was ik toen net gestart met de Vakopleiding Payroll Services. Mijn relatie van 3,5 jaar liep op de klippen. En ik heb alleen de zorg over twee puberende kinderen. Bij mijn zoon is onlangs de diagnose ADHD vastgesteld. Mijn dochter was in die periode ontspoord, gebruikte drugs en alcohol en was voor mij totaal niet bereikbaar.

Van karakter ben ik een perfectionist, een doordouwer, als er problemen zijn zet ik mijn schouders eronder en ga ervoor. Voor mijn dochter heb ik hulp gezocht bij Jeugdzorg. Zij hebben door middel van vele intensieve gesprekken en begeleiding haar leven weer redelijk op de rit gezet. Momenteel heeft zij af en toe nog gesprekken met Jeugdzorg om haar door moeilijke perioden heen te helpen. Mijn zoon slikt nu medicijnen voor zijn ADHD en boekt sindsdien ook een goede vooruitgang. Na deze periode ontdekte ik dat ik totaal was uitgeput (pik ook nu weer een traantje weg).

 

“Ik heb weer een goede balans in mijn leven gevonden”

 

Via mijn werk en bedrijfsarts ben ik in contact gekomen met BoFit. De BoFit-methode zorgt ervoor dat mensen weer sterk en gezond in het arbeidsproces terugkeren en blijven. Onder het motto van ‘een gezond lichaam, een gezonde geest’. Door lichaamsbeweging in de vorm van hardlopen in de natuur gecombineerd met intensieve gesprekken wordt er geprobeerd om alles weer in balans te brengen. Door het voelen van druk, de emoties die hiermee gepaard gaan en door het gespannen lichaam te laten bewegen, is het belangrijk om valkuilen te herkennen en het ziektebeeld te accepteren. Schuldgevoel, negatieve gedachten en angst worden zo niet meer als bedreigend beschouwd en geven letterlijk meer adem en ruimte. De “moeten” gedachten worden “willen” gedachten. Het is de bedoeling een vertaalslag te maken naar wat men wenst en dit ook communiceren. Tja, en toen moest ik aan de slag!

Karaktertrekken en eigenschappen die je bijna je hele leven hanteert, verander je niet van de een op de andere dag. Het is daarom noodzaak om gedurende lange tijd dagelijks stil te staan bij wat je denkt en doet. Constant jezelf vragen stellen van: waarom doe je dit, wil ik dat?

Voordat ik mijn (bijna) burnout kreeg had ik ontzettend veel moeite met “nee” zeggen. Op elk verzoek die ik kreeg zei ik: “ja, dat doe ik wel even”. Ook privé kampte ik met dit probleem. Hierdoor nam ik natuurlijk veel te veel hooi op mijn vork. Aangezien ik niet iemand ben die zijn afspraken niet nakomt, werkte ik mij een slag in de rondte. Ik ben van mening dat een ieder eens in zijn leven een periode meemaakt waarin we tegen onszelf aanlopen. Het is daarom noodzaak om je bepaalde technieken eigen te maken. Op deze manier voorkom je dat je in een diep dal komt te zitten en geen uitweg meer ziet. Mijn motto: “Een ontspannen levensgevoel hebben”.

Via mijn werk heb ik ook een cursus Timemanagement gevolgd. Daar heb ik geleerd dat Timemanagement niet een kwestie is van in één keer de knop omzetten, maar veelal een zaak van blijvende aandacht en oefening is. Ik pas in mijn werk en privé dan ook al een aantal technieken toe.

Graag wil ik mijn werkgever, mijn bedrijfsarts en BoFit-coach Bo bedanken. Dankzij hen ben ik in de gelegenheid gesteld om weer een goede balans te vinden in mijn leven. Momenteel zit ik bij BoFit nog in een nazorgtraject. Eens per maand voeren wij nog gesprekken. Tijdens deze gesprekken wordt er nog een vinger aan de pols gehouden om te kijken of er geen terugval is.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outervaring van Sophie | onzeker en opgejaagd

“Ziek, ik? Maar ik voel me niet ziek. Ik ben alleen wat moe en ik kan me niet goed concentreren. Heb je niet een training ofzo?” De arboarts begon meer vragen te stellen. Ze zag heel veel rode vlaggen en vroeg me of ik uitgerust was van mijn onlangs gehouden...

Burn-outervaring van Linda | scheiding, verhuizing en werkdruk

Privé en op mijn werk liep het allemaal verre van vlekkeloos. Een scheiding, verhuizing, alsmaar toenemende werkdruk. Ik ging steeds slechter slapen, ontwikkelde tinnitus, sleepte me naar mijn werk, kon me slecht concentreren en toch denderde ik maar door....

Burn-outverhaal van Anuschka | overspannen en snel van slag

Ik zat thuis met een burn-out, en was overspannen en somber. Ik was snel uitgeput en van slag of voelde me juist dof. De arts bij UWV stelde voor dat ik naast de rust die ik nam, het hardlopen en de meditatie, psychotherapie kon proberen of BoFit. Wat ik las op de...

Burn-outervaring van Mariëlle | relatie verbroken

Eind april 2020 kwam ik bij BoFit terecht via het UWV. Ik had met de UWV-arts een gesprek gehad over mijn verhaal inzake de eerstejaarsziektewetbeoordeling. Zij verwees mij door naar BoFit als medische interventie. Het doel was het verkrijgen van een adequaat...