Burn-out, een gezond signaal

door | mei 9, 2014 | BoFit Burn-out Blog

foto bo bogaardDagelijks spreek ik mensen met een burn-out die zich bij BoFit aanmelden voor hulp. Ik neem dan uitvoerig de tijd om hun situatie aandacht te geven en de kern bloot te leggen. Er is altijd een rode draad te vinden in hun stressbeleving, het voelen van druk en opbouwen van spanning in de afgelopen periode.

En elke keer zeg ik dat het een gezond signaal is van het lijf. Fysieke klachten kun je niet negeren, want dan worden ze alleen maar erger. Het is een gezond signaal dat zegt dat het tijd wordt om voor jezelf te gaan zorgen. Om het oude patroon te verlaten en veel meer aandacht te geven aan denken, voelen en doen.

Mensen met een burn-out zijn moe en gespannen, raken in de war of krijgen last van angst- en paniekaanvallen. Het zijn stuk voor stuk unieke mensen met hun eigen geschiedenis en verhaal. Ik ben blij dat wij hen fysiek, emotioneel en mentaal weer sterk kunnen maken met behulp van de BoFit-herstelmethode. Om vanuit een verkrampte situatie weer overeind te komen en de burn-out gebruiken om jezelf meer rust, ruimte en ontwikkeling te gunnen. Een ander doet het niet voor je.

Bo Bogaard
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

Groei door tegenslag en stress

  Mensen die lekker in hun vel zitten kunnen beter omgaan met negatieve gedachten, emoties en mensen. Zij hebben de mentale veerkracht om met problemen zoals tegenslag en stress om te gaan. Geluk is niet maakbaar, maar op een gezonde manier omgaan met...

Laag coritsol. Vrouw zit met handen voor gezicht

Laag cortisol: dit heeft het met burn-out en stress te maken

Laag cortisol? Burn-out en stress kunnen dan de gevolgen zijn. Of heb je nu juist en te hoog cortisolgehalte bij een burn-out? Ingewikkeld? In dit blog leggen we je precies uit wat dit stresshormoon met je doet.   Ga direct naar een te laag cortisol.   ...