Meer dan

herstel alleen

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Meer dan

herstel alleen

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Waarom ongezond leven?

door | nov 5, 2014 | BoFit Burn-out Blog

foto bo bogaardAfgelopen weekend sprak ik een bekende die voor de derde keer in het ziekenhuis was beland na overmatig sporten. Het is iemand die alleen maar geeft en altijd maar doorgaat. Ook al heeft hij hartklachten en is hij redelijk op leeftijd, hij wil niet stoppen met geven. Hij kan niet accepteren dat hij nu ook gas terug moet nemen. Eigenwijs is hij ook. Gaat zonder mobiel hardlopen en leert niets van de vorige waarschuwingen. Is hier iets tegen te doen?

Iedereen heeft zijn eigen genetische plaatje en karakter en een omgeving waarin hij zich begeeft. En daar moet je het mee doen of je dat nu wilt of niet. Ben je gevoelig voor stress gerelateerde klachten, dan merk je dat op de meest zwakke plek in je lijf. Voor iedereen is die plek weer anders. Kun je klachten op die zwakke plek ook voor zijn? Dat hangt van de persoon zelf af. Ben je je bewust van ongezonde gewoontes en gedrag? Wil je daar ook echt iets aan veranderen? Er zijn genoeg mensen die denken “mij overkomt dat niet”. En als ze dan toch klachten krijgen is het een traumatische ervaring die hard toeslaat. Zeker als het om een burn-out gaat of angst- en paniekklachten.

Klachten voorkomen door je leefstijl te veranderen is een kunst. Je moet een fysieke, emotionele en mentale ontwikkeling doormaken. Goed doseren van de verandering is moeilijk, maar niet onmogelijk. Het voelt als een geweldige rijkdom om jezelf bewust te zijn van je eigen leefpatroon, van je psychisch welzijn en je fysieke belastbaarheid en daar ook naar te kunnen handelen. Het geeft je vertrouwen in een gezond leven.

Ik hoop dat mijn kennis in het ziekenhuis nu eindelijk beseft dat hij deze waarschuwing serieus moet nemen. Het lichaam geeft altijd de juiste signalen op het juiste moment. Luister je daar niet naar, dan kan het ook ineens over en uit zijn.

Bo Bogaard
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

vrouw leest burn-outblog op telefoon

Top 10 best gelezen burn-outblogs van 2021

Zoals ieder jaar maken we in januari een top 10 van de best gelezen blogs van het afgelopen jaar. Zo heb jij in één overzicht wat je nog kunt lezen om helemaal bij te zijn op het gebied van burn-out en stress.  Het team van BoFit wenst je bij deze een gelukkig...

foto bo bogaard

Muziek, BoFit en bewegen

Muziek heeft altijd centraal gestaan in mijn leven. Net zoals mensen helpen en bewegen. Deze combinatie heeft naast mijn omgeving (geliefde, dochters, familie en vrienden) ervoor gezorgd dat ik nog steeds goed gezond ben. Muziek is een passie dat alles omvat....

foto bo bogaard

Herstel op een natuurlijke manier

Ik ben dit jaar gestart met een verbouwing van mijn lichaam. Mijn ogen werden steeds zwaarder en ik besloot om een ooglidcorrectie aan te gaan. De ingreep is inmiddels gebeurd. Ik ben als persoon mentaal vrij stabiel maar ik was toch behoorlijk gespannen. Een week...