Meer dan

herstel alleen

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan

herstel alleen

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onverstoorbaar

door | jul 1, 2015 | BoFit Burn-out Blog

foto bo bogaardNa 18 jaar werken in de verslavingszorg met de zwaarste groep, startte ik 15 jaar geleden BoFit. Afscheid nemen van in loondienst werken was niet zo moeilijk. Het vervelendste aan mijn oude werk vond ik dat de bureaucratie en vele lagen managers zijn intrede deden. De verzakelijking ging van start en het klantencontact werd minder.

Net op tijd weg en geen allergie meer voor autoriteit. Geen conflicten meer. Ik moest het nu zelf doen. In 1999 begon het fenomeen burn-out op te komen als gevolg van de veranderende wereld. Alles werd zakelijker, computers begonnen de plaats in te nemen van arbeid, de productie en welvaart stegen. Ook de man-vrouw rolverdeling werd anders, de opvoeding veranderde en mantelzorg werd anders ingedeeld. Al met al een levendige nieuwe wereld waar veel mensen moeilijk mee om konden gaan. De werk-privé balans stond onder druk, het aantal echtscheidingen steeg, medicatiegebruik steeg.

Het was een goed moment om de markt te betreden met een nieuw concept en een duidelijk plan van aanpak. Een mensgerichte methode. Een directe, duidelijke en actieve coachingstijl.

In eerste instantie werd ik regelmatig uitgelachen om onze methode. “Haha, een beetje hardlopen, dat kan ik ook!” Ik bleef uitleggen dat de combinatie van fysiek, emotioneel en mentaal activeren en ontwikkelen de basis is om inspanning en ontspanning weer in balans te krijgen. Daar kun je als mens veel mee. Tijdens het ontwikkelingsproces stap je uit een geconditioneerd patroon, word je je bewust van je klachtenpatroon en word je uiteindelijk ook een vrij en blij mens. In staat om kansen en mogelijkheden te benutten en de regie bij jezelf houden.

Na 5 jaar veranderde dat uitlachen meer in bewondering voor wat wij deden en bereikten. We bleven achter onze visie staan en boden altijd kwaliteit en continuïteit. Bij het 10-jarig bestaan van BoFit hesen wij de vlag, want wij manifesteerden ons steeds meer als een landelijke organisatie. Steeds meer partijen wilden met ons samenwerken. Nu na 15 jaar zijn we zover dat bijna iedereen gebruik kan maken van een BoFit-traject. Steeds meer werkgevers belonen het eigen initiatief van hun medewerkers om hulp te zoeken die bij hen past. We krijgen steeds meer doorverwijzingen en worden nu toegelachen.

Altijd hebben we in ons product geloofd. Onverstoorbaar bleven en blijven wij ons vasthouden aan onze visie, methodiek, plan van aanpak, afstemming en resultaat.

Mensgericht werken, mooi werk!

Bo Bogaard,
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

lifestyleverbetering en burn-out

13 positieve effecten door leefstijlverandering

Onlangs publiceerde het NRC een artikel over het bevorderen van leefstijlverandering en de erkenning van leefstijlgeneeskunde. Vooral bij chronische (levensstijl)ziekten levert dit veel op. Wist je dat veranderen van het dagelijks leven van een patiënt vaak meer...

over rouw, burn-out, verlies

Waarom rouw de kans op burn-out vergroot

 Wanneer je een dierbare verliest of iets verliest wat grote gevolgen heeft voor je dagelijks leven dan ga je door diverse rouwfases (ontkenning, woede, vechten, verdriet, acceptatie) heen. Ook een burn-out kan hierbij om de hoek kijken. In dit blog leggen we...

foto bo bogaard

Hoe je negatieve ervaringen ombuigt

Huiswerk was voor mij vroeger bijzaak. Ik vond leren een pure noodzaak. Ik had veel meer lol in keten. Ik had een hekel aan leraren die geen orde konden houden, vond dat ze hun vak niet verstonden. En ik deed graag mee om ze uit hun lijden te verlossen. Ik had veel...

foto bo bogaard

De vicieuze cirkel ontmaskeren

Het is weekend en je bent moe van de week. Alles komt op je af en er zit geen rust meer in je lichaam. Het gaat maar door! Ouders die zorg nodig hebben, kinderen die steeds meer van je vragen en niet willen luisteren, een steeds grotere werkdruk die...