06 2095 6938 [email protected]

Burn-out in tijden van crisis. Zo ga je ermee om

door | mrt 19, 2020 | BoFit Burn-out Blog | 0 Reacties

Ben jij burn-out? Of zit je tegen een burn-out aan? Dan heb je het nu in deze crisistijd misschien extra moeilijk. Het coronavirus kan je angst aanjagen en je wilt voorkomen dat je besmet raakt. Je weet misschien niet goed of je wel of niet moet doorgaan met een hersteltraject. Of misschien wil je hulp nog even uitstellen. Met dit blog hopen we je hierover iets meer helderheid te geven.

 

Extra stress in crisistijd

Voor sommige mensen brengt deze tijd extra stress met zich mee. Je maakt je misschien zorgen om je dierbaren, bent bang wat de gevolgen van een crisis zijn en voelt je beperkt in je dagelijks leven. En stress, dat is voor iemand met een burn-out niet bevorderlijk. Het kan ervoor zorgen dat je klachten verergeren. Waarschijnlijk heb je dat zelf ook wel gemerkt.

 

Blijf aan je burn-outherstel werken

In deze tijd van crisis en onzekerheid is het daarom aan te raden om aan je herstel te blijven werken. Zo leer je omgaan met extra stresssituaties die je herstel ondermijnen. Daarnaast werk je eraan om zo snel mogelijk weer volledig gezond te worden. Je sterkt je immuunsysteem aan zodat je virussen en andere ziekten de baas blijft. Het is dan niet verstandig om je traject te stoppen of stil te zetten. Dit zorgt alleen maar voor vertraging in je herstel. In sommige gevallen kun je zelfs iets terugvallen. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Contact blijven houden met je coach, psycholoog of therapeut is dus essentieel. Zo blijft je in beweging en blijf je groeien.

Want wil jij straks juist ook niet weer volop van het leven genieten?

 

Man met mondkapje tegen coronavirus

Zoek hulp bij burn-out

Zit je in een burn-out en heb je hulp nodig? Misschien denk je: ik stel het wel even uit totdat de crisis voorbij is. Dat is op zich een heel logische gedachte. Toch kan de situatie rondom het coronavirus nog maanden voortduren. Zo lang kun je niet met je herstel wachten. In de praktijk blijkt namelijk hoe langer je wacht met hulp, hoe langer je burn-outherstel gaat duren. En dat wil je natuurlijk niet. Hoe eerder je begint hoe beter. Hiermee maak je ook een duidelijke keuze voor jezelf. Je komt voor jezelf op en zorgt goed voor jezelf. Want laten we eerlijk zijn, in deze moeilijke tijd merk je eigenlijk pas hoe belangrijk je gezondheid is. En hoe makkelijk je dat voor lief neemt. Nu voor je gezondheid zorgen is echt geen overbodige luxe. Het is een noodzaak voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Ook naar je werkgever toe (de meeste werkgevers vergoeden een burn-outtraject) kun je het belang onderstrepen om weer gezond te zijn en zo snel mogelijk aan de slag te kunnen. Ze hebben jou in deze tijd namelijk hard nodig.

Lees ook: Hoe lang zit je thuis met een burn-out?

Maar, we snappen ook dat je met vragen zit.

 

Richtlijnen RIVM en burn-outsessies

Je voelt je er misschien wat onzeker over om met iemand af te spreken. Of je nou al in een hersteltraject zit of nog moet beginnen. Volgens de richtlijnen van het RIVM is minder sociale contact wenselijk. Afspreken in groepen is daarom af te raden. Een-op-eencontact is nog steeds mogelijk, als je goed de richtlijnen volgt. Dat betekent geen handen schudden en op gepaste afstand, anderhalve meter, blijven (dat gaat buiten beter dan binnen). Daarnaast is het belangrijk om alert te zijn op (lichte) verkoudheids- en griepverschijnselen. Zodra je merkt dat je hier last van hebt is het essentieel om thuis te blijven en niet naar je afspraak te gaan.

 

Burn-outbegeleiding bij BoFit

Ook bij BoFit houden we ons aan de richtlijnen van de RIVM. We werken in de natuur waardoor besmettingsgevaar mogelijk minder is dan in een drukke stad. Daarnaast zullen ook onze coaches bij lichte klachten thuisblijven, je hierover informeren en naar alternatieven zoeken.

We willen graag dat je je veilig voelt. En we weten ook hoe belangrijk het is om die steun en begeleiding te krijgen tijdens een periode dat je het al moeilijk genoeg hebt. We laten je daarom niet in de steek en staan voor je klaar om je te helpen.

Wil je om wat voor een reden dan ook toch je sessie afzeggen, overleg dan eerst met je coach. Wij denken graag met je mee en zoeken samen met jou naar een gepaste oplossing. We willen er voor jou blijven zijn en geloven er sterk in dat we er samen uitkomen.

 

Heb jij hulp nodig bij je burn-out?

Ook als je twijfelt om hulp te vragen, raden we je sterk aan om contact met ons op te nemen. We luisteren goed naar jouw persoonlijke situatie en staan voor je klaar om met je mee te denken. Probeer onze vrijblijvende kennismaking zodat je zelf kunt ervaren hoe dat voor jou voelt.

BEGIN METEEN MET JE HERSTEL EN NEEM CONTACT OP!

 

 

Vragen? Direct Contact? Brochure aanvragen? Bel 0800 – 533 04 55 (gratis).

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m zaterdag. Wil je liever gebeld of gemaild worden? Klik dan op de knop hieronder.

Wil je direct persoonlijk contact? Bel 06 - 2095 6938 voor direct contact met Bo Bogaard, eerste aanspreekpunt van BoFit.

Krijg je zijn voicemail? Spreek je telefoonnummer in, je wordt binnen 24 uur teruggebeld. Ook in het weekend.