Meer dan 

herstel alleen

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan 

herstel alleen

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-out in tijden van crisis. Zo ga je ermee om

door | mrt 19, 2020 | BoFit Burn-out Blog | 0 Reacties

Ben jij burn-out? Of zit je tegen een burn-out aan? Dan heb je het nu in deze crisistijd misschien extra moeilijk. Het coronavirus kan je angst aanjagen en je wilt voorkomen dat je besmet raakt. Je weet misschien niet goed of je wel of niet moet doorgaan met een hersteltraject. Of misschien wil je hulp nog even uitstellen. Met dit blog hopen we je hierover iets meer helderheid te geven.

 

Extra stress in crisistijd

Voor sommige mensen brengt deze tijd extra stress met zich mee. Je maakt je misschien zorgen om je dierbaren, bent bang wat de gevolgen van een crisis zijn en voelt je beperkt in je dagelijks leven. En stress, dat is voor iemand met een burn-out niet bevorderlijk. Het kan ervoor zorgen dat je klachten verergeren. Waarschijnlijk heb je dat zelf ook wel gemerkt.

 

Blijf aan je burn-outherstel werken

In deze tijd van crisis en onzekerheid is het daarom aan te raden om aan je herstel te blijven werken. Zo leer je omgaan met extra stresssituaties die je herstel ondermijnen. Daarnaast werk je eraan om zo snel mogelijk weer volledig gezond te worden. Je sterkt je immuunsysteem aan zodat je virussen en andere ziekten de baas blijft. Het is dan niet verstandig om je traject te stoppen of stil te zetten. Dit zorgt alleen maar voor vertraging in je herstel. In sommige gevallen kun je zelfs iets terugvallen. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Contact blijven houden met je coach, psycholoog of therapeut is dus essentieel. Zo blijft je in beweging en blijf je groeien.

Want wil jij straks juist ook niet weer volop van het leven genieten?

 

Man met mondkapje tegen coronavirus

Zoek hulp bij burn-out

Zit je in een burn-out en heb je hulp nodig? Misschien denk je: ik stel het wel even uit totdat de crisis voorbij is. Dat is op zich een heel logische gedachte. Toch kan de situatie rondom het coronavirus nog maanden voortduren. Zo lang kun je niet met je herstel wachten. In de praktijk blijkt namelijk hoe langer je wacht met hulp, hoe langer je burn-outherstel gaat duren. En dat wil je natuurlijk niet. Hoe eerder je begint hoe beter. Hiermee maak je ook een duidelijke keuze voor jezelf. Je komt voor jezelf op en zorgt goed voor jezelf. Want laten we eerlijk zijn, in deze moeilijke tijd merk je eigenlijk pas hoe belangrijk je gezondheid is. En hoe makkelijk je dat voor lief neemt. Nu voor je gezondheid zorgen is echt geen overbodige luxe. Het is een noodzaak voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Ook naar je werkgever toe (de meeste werkgevers vergoeden een burn-outtraject) kun je het belang onderstrepen om weer gezond te zijn en zo snel mogelijk aan de slag te kunnen. Ze hebben jou in deze tijd namelijk hard nodig.

Lees ook: Hoe lang zit je thuis met een burn-out?

Maar, we snappen ook dat je met vragen zit.

 

Richtlijnen RIVM en burn-outsessies

Je voelt je er misschien wat onzeker over om met iemand af te spreken. Of je nou al in een hersteltraject zit of nog moet beginnen. Volgens de richtlijnen van het RIVM is minder sociale contact wenselijk. Afspreken in groepen is daarom af te raden. Een-op-eencontact is nog steeds mogelijk, als je goed de richtlijnen volgt. Dat betekent geen handen schudden en op gepaste afstand, anderhalve meter, blijven (dat gaat buiten beter dan binnen). Daarnaast is het belangrijk om alert te zijn op (lichte) verkoudheids- en griepverschijnselen. Zodra je merkt dat je hier last van hebt is het essentieel om thuis te blijven en niet naar je afspraak te gaan.

 

Burn-outbegeleiding bij BoFit

Ook bij BoFit houden we ons aan de richtlijnen van de RIVM. We werken in de natuur waardoor besmettingsgevaar mogelijk minder is dan in een drukke stad. Daarnaast zullen ook onze coaches bij lichte klachten thuisblijven, je hierover informeren en naar alternatieven zoeken.

We willen graag dat je je veilig voelt. En we weten ook hoe belangrijk het is om die steun en begeleiding te krijgen tijdens een periode dat je het al moeilijk genoeg hebt. We laten je daarom niet in de steek en staan voor je klaar om je te helpen.

Wil je om wat voor een reden dan ook toch je sessie afzeggen, overleg dan eerst met je coach. Wij denken graag met je mee en zoeken samen met jou naar een gepaste oplossing. We willen er voor jou blijven zijn en geloven er sterk in dat we er samen uitkomen.

 

Heb jij hulp nodig bij je burn-out?

Ook als je twijfelt om hulp te vragen, raden we je sterk aan om contact met ons op te nemen. We luisteren goed naar jouw persoonlijke situatie en staan voor je klaar om met je mee te denken. Probeer onze vrijblijvende kennismaking zodat je zelf kunt ervaren hoe dat voor jou voelt.

BEGIN METEEN MET JE HERSTEL EN NEEM CONTACT OP!

 

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

foto bo bogaard

Het einde nadert

Mijn vader en moeder zijn 88 jaar, wonen nog gelukkig samen en hebben de ziekte van Parkinson en Alzheimer. Met een beetje hulp van de zonen en minimale thuiszorg zijn zij een voorbeeld van hoe het op hoge leeftijd ook nog kan. Ik bezoek mijn ouders...

Top 5 burn-out blogs

Top 5 best gelezen blogs van 2018

Voordat we weer aan een nieuw jaar beginnen, blikken we eerst terug op 2018. Een jaar waarin we weer veel mensen via onze blogs mochten informeren over stress en burn-out. Hiermee willen we burn-out steeds meer uit de taboesfeer halen zodat het bespreekbaar wordt....

Persoon ervaart concentratieproblemen bij druk maatschappij

Concentratieproblemen? Misschien ben je burn-out

Concentratieproblemen komen vaak bij burn-out voor. Maar voordat je de conclusie trekt dat je burn-out bent, is het goed te weten wat de oorzaken zijn, wat concentratieproblemen precies zijn en wat je eraan kunt doen. Lees je mee?   Ook zo'n moeite met...

foto bo bogaard

De deur is open

In het weekend 9 en 10 september speelde ik met Vigorous, de band waar ik als zanger en toetsenist in speel, op het Willibrordus Draait Door festival. Dit festival wordt georganiseerd door de stichting Kunstgetij en GGZ Heiloo om meer verbinding te...