Burn-outverhaal van Collin | bore-out

Het is in mei 2015 gebeurd. Er knapte iets in mijn hoofd met als gevolg dat ik bijna niet meer kon eten, afviel en paniekaanvallen kreeg met een paar keer hyperventilatie. Ik had veel last van druk op mijn borst en kreeg echt slapeloze nachten van de rare gedachtes in mijn hoofd waardoor ik tijdelijk aan de rustgevende tabletjes moest.

 

“Ik kreeg huilbuien uit het niets”

 

Ik herkende mezelf totaal niet meer. Heb zelfs mijn vakantie geannuleerd omdat het me enorm benauwde om weg te gaan uit mijn vertrouwde omgeving. Waar was mijn oude gevoel van gelukkig zijn gebleven? Mijn klachten bleken het gevolg van bore-out. Ik wist niet dat het bestond. Burn-out kende ik wel en daar heeft het veel gelijkenissen mee. Nu weet ik dat zoiets niet ineens komt, maar zo voelde het op dat moment wel voor mij. Als je een tijdje verder bent dan komen er dingen naar boven die het logisch maken dat het gebeurd is.

Ik had bijna anderhalf jaar een nogal rustige tijd op mijn werk en daardoor sloeg de verveling snel toe. Ik ging onder werktijd veel privédingen regelen en internetten. De situatie waarin we met het bedrijf verkeerden greep me zeer aan. Ik maakte mij zorgen over de toekomst en nam dat uiteraard mee naar huis. Thuis was ik regelmatig erg chagrijnig en erg moe. Het kostte me vaak moeite om iets leuks te ondernemen, maar ik had niet in de gaten dat het zo uit kon pakken.

Ik had echt hulp nodig om met deze situatie om te gaan. Via Google kwam ik in contact met BoFit. Ik had geen zin om in een duf kamertje te gaan zitten met iemand tegenover mij die vele vragen op mij af zou vuren. Ik koos voor BoFit, omdat de sessies in de buitenlucht plaatsvonden en gecombineerd werden met een stukje sportiviteit. Ik maakte een afspraak met BoFit-coach Marc en dat is mij zeer goed bevallen. Gelukkig was ik nog niet helemaal opgebrand zodat ik niks meer kon.

We zijn het BoFit-traject gestart met een intakegesprek dat goed verliep. De klik met BoFit-coach Marc was er, dus konden we aan de slag. Vooral in het begin vond ik het soms heel lastig om mijn gevoelens te uiten. Mijn coach leerde me manieren om onder andere sneller te schakelen tussen negatief en positief denken. Nu na een reeks van 16 sessies begin ik een stuk stabieler te worden. Naarmate de sessies vorderden kreeg ik ook steeds meer plezier in het hardlopen. Ik loop nu twee keer in de week een rondje van een kilometer of acht en doe één keer in de week een bootcamp. Met mijn conditie zit het nu dus ook helemaal goed.

Ik kan één ding met zekerheid zeggen: de natuur heeft echt een stimulerende en geneesachtige werking op je lichaam en geest. Zet daarbij een goede coach die als geen ander weet hoe jij je voelt en je hebt de perfecte hulp voor de dip waar je in zit.

Marc, nogmaals ontzettend bedankt voor je hulp!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Luuk | gevoelig voor stress

Voor zover ik me kan herinneren ben ik altijd gevoelig geweest voor stress. In de zestien jaar dat ik werk, heb ik in elke functie wel periodes gehad dat het druk was en dat ik die druk ook fysiek ging ervaren. Met name het slapen ging dan wat minder. Afgelopen...

Burn-outervaring van Wouter | volledig burn-out

Nadat ik een zelftest had ingevuld bleek dat ik zo ongeveer aan alle burn-outeisen voldeed. Ik had het gevoel volledig vast te zitten in mijn leven en gedachten. Ik heb toen contact opgenomen met BoFit. Dezelfde dag werd ik gebeld door Bo, oprichter van BoFit. Hij...

Burn-outverhaal van Ralph | maximaal leven

Een burn-out komt je niet aanwaaien, daar moet je keihard voor werken. En dat heb ik gedaan. Jarenlang deed ik zowel op kantoor als op feestjes het licht aan én uit. Overal wilde ik het maximale uithalen, zonder op mijn gezondheid te letten en zonder de signalen...

Burn-outverhaal van Lizz | zorg voor anderen

Al op jonge leeftijd ben ik mij verantwoordelijk gaan voelen voor de dierbaren om mij heen. Als jong meisje is er veel gebeurd in mijn toenmalig gezin dat bestond uit mijn vader, moeder, broertje, zusje en ik. Ik wilde mijn broertje en zusje behoeden voor hetzelfde...