Burn-outverhaal van Collin | bore-out

Het is in mei 2015 gebeurd. Er knapte iets in mijn hoofd met als gevolg dat ik bijna niet meer kon eten, afviel en paniekaanvallen kreeg met een paar keer hyperventilatie. Ik had veel last van druk op mijn borst en kreeg echt slapeloze nachten van de rare gedachtes in mijn hoofd waardoor ik tijdelijk aan de rustgevende tabletjes moest.

 

“Ik kreeg huilbuien uit het niets”

 

Ik herkende mezelf totaal niet meer. Heb zelfs mijn vakantie geannuleerd omdat het me enorm benauwde om weg te gaan uit mijn vertrouwde omgeving. Waar was mijn oude gevoel van gelukkig zijn gebleven? Mijn klachten bleken het gevolg van bore-out. Ik wist niet dat het bestond. Burn-out kende ik wel en daar heeft het veel gelijkenissen mee. Nu weet ik dat zoiets niet ineens komt, maar zo voelde het op dat moment wel voor mij. Als je een tijdje verder bent dan komen er dingen naar boven die het logisch maken dat het gebeurd is.

Ik had bijna anderhalf jaar een nogal rustige tijd op mijn werk en daardoor sloeg de verveling snel toe. Ik ging onder werktijd veel privédingen regelen en internetten. De situatie waarin we met het bedrijf verkeerden greep me zeer aan. Ik maakte mij zorgen over de toekomst en nam dat uiteraard mee naar huis. Thuis was ik regelmatig erg chagrijnig en erg moe. Het kostte me vaak moeite om iets leuks te ondernemen, maar ik had niet in de gaten dat het zo uit kon pakken.

Ik had echt hulp nodig om met deze situatie om te gaan. Via Google kwam ik in contact met BoFit. Ik had geen zin om in een duf kamertje te gaan zitten met iemand tegenover mij die vele vragen op mij af zou vuren. Ik koos voor BoFit, omdat de sessies in de buitenlucht plaatsvonden en gecombineerd werden met een stukje sportiviteit. Ik maakte een afspraak met BoFit-coach Marc en dat is mij zeer goed bevallen. Gelukkig was ik nog niet helemaal opgebrand zodat ik niks meer kon.

We zijn het BoFit-traject gestart met een intakegesprek dat goed verliep. De klik met BoFit-coach Marc was er, dus konden we aan de slag. Vooral in het begin vond ik het soms heel lastig om mijn gevoelens te uiten. Mijn coach leerde me manieren om onder andere sneller te schakelen tussen negatief en positief denken. Nu na een reeks van 16 sessies begin ik een stuk stabieler te worden. Naarmate de sessies vorderden kreeg ik ook steeds meer plezier in het hardlopen. Ik loop nu twee keer in de week een rondje van een kilometer of acht en doe één keer in de week een bootcamp. Met mijn conditie zit het nu dus ook helemaal goed.

Ik kan één ding met zekerheid zeggen: de natuur heeft echt een stimulerende en geneesachtige werking op je lichaam en geest. Zet daarbij een goede coach die als geen ander weet hoe jij je voelt en je hebt de perfecte hulp voor de dip waar je in zit.

Marc, nogmaals ontzettend bedankt voor je hulp!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outervaring van Sascha | mijzelf verliezen

Nu zit ik hier, weer terug op de werkvloer. Wat een mijlpaal, eentje waarvan ik dacht deze niet te bereiken. De fut was eruit, de energie was op. Het plezier waarmee ik jaren voor de klas had gestaan, was weg. Ik begon mezelf te verliezen, had het idee dat ik mijn...

Burn-out ervaring van Daan | ondernemer en enorm druk

Op 22 januari 2021 is onze mooie dochter Floor geboren. Met nu twee kinderen in huis werd het al wat drukker. In april kregen we de sleutel van ons nieuwe huis waar we flink aan moesten verbouwen. Hier hebben we ook drie maanden aan gewerkt, buiten mijn werk om. Ik...

Burn-outverhaal van Anneke | fysieke klachten

En dan zit je ineens op kantoor in je stoel gedrukt. Letterlijk niet meer in staat om die telefoon op te nemen en iemand te woord te staan. Het was een dikke vette waarschuwing van mijn lijf: en nu is het genoeg geweest! Wat gebeurt er met me? Wat doet mijn lijf...

Burn-out ervaring van Hans | hartklachten en paniekaanvallen

Mijn naam is Hans, 30 jaar. Ik had een redelijk drukke periode op mijn werk en trainde daarnaast voor een halve marathon. Alles verliep soepel en ik had het gevoel alles onder controle te hebben. Een week voordat ik op vakantie ging kreeg ik een paniekaanval waarna...