Burn-outverhaal van Daniëlle | tegenslagen

Tijdens mijn jeugd ontstond er een kloof tussen mij en mijn vrienden. Terwijl zij in het weekend uitgingen, moest ik bijkomen van een schoolweek. In deze periode van je leven ga je juist ontdekken wie je bent en wat je wilt. Door mijn vermoeidheid heb ik die belangrijke periode niet meegemaakt.

“Het voelde alsof ik met 1-0 achter stond”

Met mijn klachten kwam ik ook maar niet verder, de bloedonderzoeken waren altijd goed. Onbegrepen en niet serieus genomen, zo voelde ik mij. Op een dag kon ik mijn bed niet uitkomen, had overal pijn en was doodmoe. Ik kon niet werken. Mijn laatste strohalm was een bezoek aan een homeopaat. Zij vertelde mij binnen een uur dat ik de ziekte van Lyme had. Na 17 jaar eindelijk een diagnose, waarmee ik een behandeling kon starten!

Tijdens de behandeling is mijn tijdelijke aanstelling niet verlengd, omdat ik bedrijfsmatig een risico was. Gelukkig ging het al snel daarna beter met mijn gezondheid en vond ik een nieuwe baan. Wat was ik opgelucht, ik had weer inkomen! Niet wetende dat mijn nieuwe werkgever zijn bedrijf bewust naar de afgrond wilde brengen, stond ik na een jaar, wegens het faillissement, wéér op straat. Dag inkomen, hallo stress! Na 10 maanden werkloosheid kon ik aan een 20-urige baan beginnen. Daarmee was de stress nog niet voorbij, want een inkomen op basis van 20 uur is geen vetpot. Ik heb de eindjes aan elkaar moeten knopen om mijn opgebouwde bestaan niet te verliezen.

Door de tegenslagen in mijn leven was ik alles ongemerkt door een donkere bril gaan zien. Ook had ik door mijn hoge sensitiviteit en perfectionisme alle symptomen van overspannenheid en burn-out opgebouwd. Op een dag hield mijn leidinggevende mij een spiegel voor en liet mij inzien dat ik niet gelukkig was en dat dit mijn functioneren beïnvloedde. Zij adviseerde mij om professionele hulp te zoeken. Het idee om tegenover iemand te zitten en te praten stond mij niet aan, daarom ging ik op zoek naar een alternatief. Op internet kwam ik de BoFit-methode tegen. De combinatie van aan jezelf werken en in de natuur actief zijn, hardlopen, sprak mij erg aan.

Mijn BoFit-coach Esther liet mij tijdens de eerste trainingen ontspanningsoefeningen doen. Ze heeft mij ook geleerd om dingen weer bewust te gaan doen. Dat deed mij goed. Langzaamaan kwam ik van binnen tot rust. Daarna opende zij mijn ogen door middel van oefeningen in spelvorm. Het ‘dennenappel-spel’ is daar een perfect voorbeeld van. Hoe spelenderwijs de realiteit nagebootst kan worden, geweldig! Dit was voor mij het keerpunt. Vervolgens kon ik de door haar aangereikte handvatten in de praktijk brengen. Natuurlijk gaat dit met vallen en weer opstaan. Waarop mijn coach dan vroeg: wat is het ergste wat jou kan overkomen? Door deze vraag verdween er elke keer weer een beer van MIJN weg.

Ik ben sterker en zelfverzekerder geworden. Mijn coach heeft me ook geholpen mij te laten zien wie IK ben. Hierdoor heb ik besloten om naast mijn kantoorbaan een opleiding tot voedingsdeskundige te volgen. Ik heb de regie weer in handen gekregen. Johan Cruijffs legendarische woorden “het is een win-winsituatie” stonden tijdens een training centraal en daarmee wil ik graag afsluiten. BoFit is voor mij een win-winsituatie geweest en Esther, dank je wel dat jij mijn Mega Mindy wilde zijn!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Ralph | maximaal leven

Een burn-out komt je niet aanwaaien, daar moet je keihard voor werken. En dat heb ik gedaan. Jarenlang deed ik zowel op kantoor als op feestjes het licht aan én uit. Overal wilde ik het maximale uithalen, zonder op mijn gezondheid te letten en zonder de signalen...

Burn-outverhaal van Jessica | geen gevoel meer

In 2003 raakte ik zwanger, had geen vaste relatie met de vader maar besloot toch het kindje te houden. Ik stond er alleen voor. Ik had absoluut geen spijt van mijn beslissing maar wist totaal niet wat mij te wachten stond. Het enige wat ik wel wist: ik werd een...

Burn-outverhaal van José | te lang en te hard gewerkt

Tijdens onze sessie gebruikten BoFit-coach Bo en ik regelmatig metaforen. Metaforen die handelen, voelen en doen duidelijk maken. Eén metafoor wil ik graag met jullie delen omdat deze ongetwijfeld voor velen passend is.   "Ik heb te weinig ontspannen en voor...

Burn-outverhaal van Nico | driftbuien

In het juli 2010 was ik er klaar mee. Steeds maar ontzettend moe, om het minste of geringste driftbuien, soms zo erg dat ik er fysiek onwel van werd. ’s Avonds alleen nog maar liggen op de bank, geen zin meer in mijn werk en een leukere vader werd ik er ook niet...