Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outverhaal van René | ambitieus

Bij mijn werkgever was ik zeer succesvol en heb ik mijzelf opgewerkt van monteur naar afdelingshoofd van een grote afdeling. Tijdens deze vooruitgang is tevens mijn sportieve activiteit toegenomen; dit had ik ook nodig om mijn ontspanning te krijgen.

Na een periode van veel stress kreeg ik last van mijn rug en kon ik dus niet meer sporten. Terwijl de stress bleef toenemen had ik geen mogelijkheid meer om te ontspannen. Dit resulteerde in een zeer onrustig gevoel en ik wilde hier iets aan doen. Ik ben toen in plaats van ontspanning zoeken op zoek gegaan naar een andere baan waar ik met nieuwe mensen weer kon gaan proberen een leuke werksfeer op te gaan bouwen.
Bij mijn nieuwe werkgever liep ik tegen een persoon aan die bij mij nogal veel spanning opriep. Wederom heb ik hier ook weer verzuimd om ontspanning te zoeken en kreeg ik zeer veel last van hartkloppingen.

Om hier een eind aan te maken ben ik na drie weken weer van werkgever veranderd.
Dit gaf mij tijdelijk een goed gevoel, maar ik werd tegengewerkt door oud-medewerkers omdat ze mij als een bedreiging zagen. Ook dit gaf mij weer een onbehaaglijk gevoel en ik had continu slapeloze nachten, wat mij erg vermoeide.

Na tien maanden ploeteren had ik aardig de zaken voor elkaar en begonnen de monteurs het leuk te vinden om voor mij te werken. Echter ik wilde dit graag voortzetten en verder uitbreiden. Helaas wilde de directeur niet dat zijn bedrijf zou groeien en ik zou dus één van de velen worden binnen het bedrijf. Hier ben ik de persoon niet naar en ik heb toen in goed overleg besloten om verder te gaan kijken.

 

“Ik heb een heel andere kijk op het leven gekregen”

 

Bij de volgende werkgever kwam ik in de situatie terecht dat ik direct een zeer groot project voor mijn kiezen kreeg waar de werkvoorbereiding een grote achterstand had en ik dus eigenlijk in het diepe werd gegooid zonder goed ingewerkt te worden. Ook hierdoor had ik weer slapeloze nachten en ging ik met lood in mijn schoenen naar mijn werk.

Na vijf maanden werd ik gebeld door een oud-collega met het verzoek om bij hen te komen werken en zou ik leidinggevend worden voor het gehele bedrijf. Dit gaf mij een zeer positief gevoel en dit heb ik met twee handen aangegrepen. Na een maand of zes waren alle ‘beerputten’ leeg en kregen we structuur in het bedrijf. Dit gaf mij controle en rust.

Hierna kwam de directeur met de mededeling dat hij de structuur maar zonde van de tijd vond en hij twee mensen ging ontslaan. Dit waren juist de mensen die in mij geloofden en graag voor mij werkte. Ik kreeg hierdoor een zeer negatief gevoel en dit bevestigde dat mijn inzet voor niets was geweest.

De spanning was weer zo hoog opgelopen dat ik mij niet meer kon ontspannen. Dit zorgde ervoor dat ik mij ging afreageren op mijn kinderen. Dit was voor mij de druppel en ik heb mij toen ziek gemeld.

Op advies van de dokter ben ik veel naar buiten gegaan en ook weer gaan sporten.
Dit tot het extreme toe, om maar niet te hoeven voelen. Terwijl ik dit schrijf merk ik dat ik het hele verhaal in een keer wil afmaken, maar dit kost mij veel moeite. Daarom ga ik nu eerst maar bij mijn kinderen kijken op huttendorp.

Bofitcoach Martinette heeft mij doen inzien dat ik alleen er voor iemand anders kan zijn als het goed gaat met mijzelf. Om me goed te voelen heb ik nu geleerd om goed uitgerust te zijn en tijd voor mijzelf te maken. Ook het therapeutisch wandelen heeft bij mij erg goed gedaan en ik heb het voor elkaar dat ik echte rust vind. Het sporten gaat nu ook beter omdat ik geen hoge eisen meer aan mijzelf stel en ik zonder stopwatch een stukje kan gaan rennen. Steeds vaker krijg ik momenten dat ik het gevoel heb dat ik weer de persoon ben van jaren geleden: gewoon lekker mijzelf zijn met de grappen en vriendelijkheid die bij mij horen.

Nu even geen werk, maar ik ben volop bezig met solliciteren. Ook hier kijk ik niet meer naar de prestatie die geleverd moet worden, maar ik probeer te voelen of de functie goed bij mij past en de omgevingsfactoren mij goed bevallen.

Kortom: ik heb jarenlang in een ‘sneltrein’ gezeten en deze is ontspoord. Martinette heeft mij geholpen met het terug vinden van mijn eigen ‘ik’. Nu weer de draad oppakken, zonder dat ik hoge eisen aan mijzelf stel en dan maar zien wat de toekomst brengt.

Het klinkt raar maar ik ben blij dat ik een burn-out heb gehad. Het heeft mij een heel andere kijk op het leven gegeven.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Jeroen | op en leeg

Een druk leven waarin werken, een nieuw gezinslid en nog leuke dingen doen met je omgeving ervoor zorgden dat ik overliep. Ik legde de lat voor mezelf te hoog, want alles moest perfect zijn. Het gevolg was dat ik veel te lang over mijn eigen grens heen gegaan ben....

Burn-outverhaal van Marc | moe uit bed

Drukke baan, promotie, twee opgroeiende kinderen en even een MBA erbij. Het lukte allemaal maar hoe voelde ik mij nou echt? Langzaam maar zeker begon mijn lichaam te protesteren, werd ik thuis kortaf en had ik voor de kinderen minder ruimte. Op het werk begon ik...

Burn-outervaring van Martin | steeds vroeger wakker

Zo zit je heerlijk te werken en plotseling valt het licht uit. De spanning, niet eens werkgerelateerd, had zich blijkbaar toch te veel opgebouwd. Ongemerkt was ik 's nachts steeds vroeger wakker geworden. Eerst om 5 uur, toen om 3 uur. Op dat moment besloot ik de...

Burn-outervaring van Peggy | eigenwaarde kwijt

Ik ben bij BoFit terecht gekomen door op internet te zoeken en dit bleek een schot in de roos te zijn. Ik had niet echt dagelijkse, duidelijke klachten maar was wel een beetje aan het sukkelen. De ene keer hoofdpijn, de andere keer meer prikkelbaar, huilerig. De...