Meer dan

herstel alleen

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan

herstel alleen

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkstress voorkomen, hoe doen grote werkgevers dat?

door | nov 26, 2014 | Burn-out nieuws

Grote werkgevers ontwikkelen in toenemende mate preventief beleid om excessieve werkstress te verminderen en de risico’s van burn-out beheersbaar te houden. Veel van de grootste beursgenoteerde bedrijven gaan zich actief bemoeien met de gezondheid van hun personeel in reactie op de snelgroeiende kosten van psychisch verzuim.

 

Toonaangevende bedrijven waaronder Heineken, Accenture, ASML, Shell, accountant EY en auto-importeur Pon hebben de functie van gezondheidsmanager gecreëerd: functionarissen die fulltime bezig zijn met medische controles en beïnvloeding van de levensstijl van werknemers, bijvoorbeeld door sport en betere voedingspatronen te promoten. Waarom? Omdat door nieuwe regelgeving het bedrijfsleven steeds vaker zelf de rekening van psychisch verzuim moet betalen. Daarnaast groeit bij de bestuurders het besef dat interventie noodzakelijk is om de inzetbaarheid van personeel op lange termijn te garanderen. Na zes jaar crisis is vaak efficiencyslag op efficiencyslag gemaakt. Veelal betekent dit dat hetzelfde werk nu met minder werknemers en in minder tijd moet worden gedaan.

Vitaliteitsprogramma: workshops 

Investeren in duurzame inzetbaarheid kan bedrijven veel geld opleveren. Bij consultant Accenture doorlopen honderden medewerkers maandenlang een intensief programma met workshops over stressreductie, voedingspatronen en bewegingstherapie. Sinds de introductie van dit vitaliteitsprogramma is het psychisch verzuim en de zorgconsumptie per medewerker gereduceerd.

Digitale gezondheidscoach: app

Bij chipmachinemaker ASML is het ingewikkeld om de werkdruk zelf te verlagen, omdat het bedrijf met vijf ploegendiensten werkt om vierentwintig uur per dag productie te kunnen draaien. Daarom investeert ASML in maatregelen die hun werknemers helpen op een gezonde manier met de werkdruk om te gaan. Alle 8000 medewerkers hebben een digitale gezondheidscoach in de vorm van een app op hun mobiel. Via sensoren in de telefoon volgt de app onder meer slaappatronen en lichaamsbeweging van de gebruiker. De app adviseert werknemers bijvoorbeeld hoe laat te eten en slapen voorafgaand aan een intercontinentale vlucht. ASML heeft het verzuim in twee jaar tijd teruggebracht van bijna 4% naar 2,3%.

 

Bron:

Fd.nl | 15 november 2014

 

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out nieuws:

Alleenstaand en vrouw meeste kans op uitputting

Het CBS en TNO publiceerden vandaag onderzoekcijfers over psychische vermoeidheid door werk. Jonge vrouwen tussen de 25 en 35 jaar hebben de meeste last van emotionele uitputting. Bent u ook nog alleenstaand en werkt u fulltime? Dan neemt de kans op burn-out toe....

Bewegen houdt je fysiek en mentaal gezond

Bij een gezonde leefstijl hoort onder meer een goede balans tussen inspanning en ontspanning, elke dag voldoende bewegen én elke dag naar buiten het daglicht in. Waarom is het zo gezond om dagelijks een half uur buiten in de natuur te bewegen? Zonlicht is de...

Ziekteverzuim in de zorg weer omhoog

In vergelijk met andere bedrijfstakken is er vaak meer ziekteverzuim in de zorg. Maar in het tweede kwartaal van 2021 ligt het percentage een stuk hoger. Met gemiddeld 6,5% is dit namelijk het hoogste verzuim in het tweede kwartaal sinds 2003. Dit blijkt uit nieuwe...