Burn-out ervaring van Remko | dreigende burn-out

door | aug 8, 2022 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

BoFit-coach Esther heeft mij ongeveer een jaar begeleid waarin we 16 wandelingen hebben gemaakt. De reden voor ons contact was een dreigende burn-out vanwege persoonlijke omstandigheden.

Bij het eerste contact voelde de coach voor mij gelijk vertrouwd aan (goede uitstraling!) en ik stelde direct vertrouwen in haar. Zoals zij steeds zei, vertrouwen op je onderbuikgevoel. En dat vertrouwen is gebleven.

De eerste afspraken moesten door omstandigheden van mijn kant op andere tijdstippen en dagen dan gebruikelijk. Dit was voor haar geen enkel probleem, wat ik zeer waardeerde. Ze gaf hiermee aan dat mijn welzijn op de eerste plaats kwam wat heel prettig is op een moment dat je niet lekker in je vel zit.

Reactie klant burn-outherstel

Wat heel fijn was, was dat mijn coach altijd een luisterend oor bood, vragen stelde, belangstellend was, en soms was ze streng. Bijvoorbeeld als ik thuis ‘mijn huiswerk’ niet (voldoende) had opgevolgd. Maar altijd was ze vol begrip. Een ander moment dat ik mij herinner was dat ze extra tijd voor me nam op een moment dat het nodig was. Dat is enorm waardevol voor mij geweest.

Mijn BoFit-coach is oprecht begaan met haar klanten, zo heb ik het in ieder geval ervaren. Een mensen-mens. Bij haar kan iedereen zichzelf zijn en mag je uiten wat je dwars zit en wat je bezighoudt. Ze luistert, is begripvol, stelt vragen en laat je ook zelf nadenken, laat je zelf in je eigen spiegel kijken. Ondanks de reden dat we elkaar hebben ontmoet, kijk ik met plezier en dankbaarheid terug op onze wandelingen en gesprekken.

Mijn coach heeft me echt door een moeilijke periode heen geholpen. Mijn persoonlijke situatie wisselde gedurende het afgelopen jaar met pieken en dalen. De gesprekken waren de eerste weken/maanden een lichtpuntje om naar uit te kijken. Volgens mij heeft mijn coach ervoor gezorgd dat ik niet definitief in een burn-out terecht ben gekomen.  

Mijn coach krijgt van mij een 10! Dank je wel Esther!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Gerrit | overbelast

In februari kwam ik erachter dat ik de afgelopen tijd te zwaar belast was geweest. Ik kreeg allerlei klachten. Vermoeidheid, slecht slapen, concentratieproblemen, hoofdpijn, vaak chagrijnig.   “Ik voelde niet meer”   Zonder goed te weten waaraan ik begon,...

Burn-out ervaring van Maxim | uitgeput en negatieve gedachtes

Een jaar geleden ben ik gestart met het traject van BoFit samen met BoFit-coach Hiske. Omdat ik vastzat in een terugkerende negatieve spiraal waarin ik werk bleef doen dat totaal niet bij mij paste. Ook door veel heftige gebeurtenissen in de privésfeer raakte ik in...

Burn-out ervaring van Sandra | onbewust op de tenen lopen

Na 46 dienstjaren was ik er trots op dat ik nog steeds plezier in mijn werk had en de steeds snellere digitale veranderingen kon bijbenen. Dacht ik. Ik liep, onbewust, al een paar jaar op mijn tenen en de tranen zaten de laatste tijd hoog. Ik liep ineens vast in...

Burn-out ervaring van Mariëlle | volledig uitgeput

Ik ben perfectionistisch, beschik over een grote dosis doorzettingsvermogen, ben hoog sensitief, een pleaser, en pieker erop los. Hoe kan het dat ik niet eerder een burn-out heb gehad, denk ik achteraf. De jarenlange zorg voor een partner met psychische problemen,...