Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outverhaal van Martijn | negatief zelfbeeld

Ik zat slecht in mijn vel. Ik voelde me vermoeid, ging met een steen op mijn maag naar mijn werk en kampte met een negatief zelfbeeld. Zo kwam ik in mei 2015 al googelend de website van BoFit tegen.

Wat mij aansprak was de coachingsaanpak van BoFit. Nu was ik totaal geen sportliefhebber, maar ik realiseerde me wel dat beweging in combinatie met intensieve gesprekken wel eens de remedie zou kunnen zijn om mij weer uit de negatieve spiraal te krijgen.

 

“Ik raakte steeds dieper in de put”

 

Vanaf het eerste moment heeft BoFit-coach Walter deze beide onderdelen goed op mijn persoonlijke wensen en omstandigheden af weten te stemmen. Al snel raakten we uitvoerig in gesprek. In de mooie omgeving van Delftse Hout en de Waalsdorper Vlakte in Den Haag kwamen we tot de kern. Waarom had ik zo’n negatief zelfbeeld? Waren de gemaakte keuzes op werkgebied wel de juiste keuzes en op welke fundamenten waren mijn keuzes gebouwd? Moest ik ook op lichamelijk gebied niet een rigoureus besluit nemen om mijn overgewicht (en dus ook mijn zelfbeeld) aan te pakken…..

Na diverse intensieve sessies kwam in oktober een keerpunt. Ik was al enkele weken volledig gestopt met werken en raakte steeds dieper in de put. Werkte het wel die sessies? Was dit voor mij de oplossing? Het bleek dat de glijbaan van negativiteit lang was. Durfde ik de rand los te laten en helemaal down the drain te gaan…. ? Het was lastig en best spannend, maar met hulp van Walter en mijn gezin, familie en collega’s liet ik de rand los. Ik kwam allerlei onverwerkte zaken tegen die eerst moesten worden opgeruimd.

We besloten even te stoppen met de BoFit-sessies en met hulp van EMDR-therapie mijn onverwerkte traumatische ervaringen eens grondig aan te gaan pakken. Daarnaast besloot ik om mijn zwaarlijvige leven definitief om te gaan gooien en ik kreeg een doorverwijzing van mijn huisarts voor een gastric bypass operatie. Ook op werkgebied besloot ik mijn functie als afdelingshoofd binnen een non-profit overheidsorganisatie definitief neer te leggen en te kiezen voor wat ik echt leuk vond.

In korte tijd stond mijn wereld op zijn kop en volledig in de steigers. Een aantal lastige maanden volgden om zowel geestelijk als lichamelijk te worden gerenoveerd. In december rondde ik de sessies met de EMDR-psycholoog af en kon ik een vervelende periode afsluiten en achter me laten. In januari ben ik geopereerd en begon een periode van fysiek herstel en drastisch afvallen. Daarnaast heb ik qua functie een stap terug gedaan en doe nu weer werk wat beter bij me past.

De nieuwe bouwstenen werden weer op zijn plek gezet en met hulp van BoFit-coach Walter, mijn gezin, familie en collega’s voel ik mij inmiddels als herboren. Ruim 32 kilo lichter, psychisch stabieler dan ooit en met een functie die beter bij me past, sta ik weer zelfverzekerd in mijn ‘nieuwe’ leven.

Investeren in jezelf kost tijd, vergt lef en doet soms pijn. Maar het resultaat zal je verbazen! Want het leven draait om keuzes maken en de enige die dat kan doen ben je zelf. Go for it!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outervaring van Anouk | het niet meer redden

Zal mij niet gebeuren dat het te veel wordt. Ik red het wel. Zo erg is het bij mij niet. Veel werkende moeders met jonge kinderen in de peuter- en kleuterleeftijd hebben gebroken nachten, houden een huishouden bij, volgen een opleiding, proberen nog ergens hun...

Burn-outervaring van Mariëlle | nare sensaties in armen en benen

Ineens ging het licht uit en was het gebeurd. Inmiddels is het een jaar geleden en wat is het een heftig jaar geweest! Het begon bij mij met plotselinge duizeligheid die een paar weken bleef hangen. Bij de huisarts langs, bloed prikken maar niets te vinden. Het...

Burn-outverhaal van Zoë | acute moeheid

Het was dinsdag en ik stond te huilen, midden in de kantoortuin. Gelukkig was er een lieve collega die me mee naar buiten nam. Na een kort gesprek werd duidelijk dat het niet goed met me ging, helemaal niet goed. Ik vertrok naar huis met het idee dat even rustig...

Burn-outervaring van Hans | hartklachten en paniekaanvallen

Mijn naam is Hans, 30 jaar. Ik had een redelijk drukke periode op mijn werk en trainde daarnaast voor een halve marathon. Alles verliep soepel en ik had het gevoel alles onder controle te hebben. Een week voordat ik op vakantie ging kreeg ik een paniekaanval waarna...