Burn-outverhaal van Sharon | ingestort

Al een jaar geleden kwam ik zoekend op internet de site van BoFit tegen. Ik had toen het vermoeden dat ik tegen een burn-out aanliep en zocht bevestiging dat het allemaal nog wel meeviel met mij. Ik ben ondernemer en werd op dat moment begeleid door een psychologe via mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering. Met wat preventieve tips van haar dacht ik de wereld ook wel aan te kunnen. Maar na een jaar met een enorme hoge werkdruk en zware mentale belasting stortte ik in.

 

“Ik was uitzonderlijk moe en emotioneel”

 

Ik had huilbuien en was boos. Na één week thuis zitten – wat mij natuurlijk niet verder hielp – besloot ik hulp te zoeken. Ik meldde mij aan bij BoFit en startte met de intakesessie met BoFit-coach Berry. De kennismaking beviel. De klik was wederzijds en we besloten er samen voor te gaan.

In de prachtige natuur van Schoorl heb ik ontzettend veel geleerd. Ik heb de signalen van mijn lichaam beter leren kennen om voortaan op tijd in te kunnen grijpen. Ik heb weer energie gekregen en voel mij fysiek veel krachtiger. Mijn emoties kregen een goede plek en ik begon weer leuke plannen en ideeën te krijgen. De zin om te ondernemen kwam terug, maar dan wel gedoseerd.

Berry’s coaching heeft mij mijn waardigheid en zelfvertrouwen teruggegeven. Hij heeft mij laten zien en voelen wat het verschil is tussen ‘moeten’ en ‘willen’. Ik kan nu veel beter tijd vrij maken voor ontspanning en mijn brein rust gunnen. Helaas zit ik met mijn onderneming nog steeds in een erg lastige situatie, maar dankzij Berry kan ik dit proces nu wel aan.

Ondanks de grote onzekerheid waarin ik mij nu bevind, ben ik niet bang voor de toekomst. Mijn coach ziet nog steeds een powervrouw in mij, maar wel een vrouw die veel sterker in het leven staat. Na een burn-out is dat heerlijk om te horen.

Ik gun iedereen die vastloopt een BoFit-traject. Je wordt er een nog mooier mens van.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Robbert | financiële stress

Door de enorme drukte en financiële stress in ons bouwbedrijf, kreeg ik lichamelijke klachten zoals hartklachten, pijn op de borst, zeer hoge bloeddruk en dergelijke. ’s Nachts sliep ik slecht en kon ’s ochtends soms mijn bed niet uitkomen.       In...

Burn-out ervaring van Hans | hartklachten en paniekaanvallen

Mijn naam is Hans, 30 jaar. Ik had een redelijk drukke periode op mijn werk en trainde daarnaast voor een halve marathon. Alles verliep soepel en ik had het gevoel alles onder controle te hebben. Een week voordat ik op vakantie ging kreeg ik een paniekaanval waarna...

Burn-out ervaring van Marchella | onrust en opgejaagd

In september 2021 reed ik op een ochtend naar mijn werk en ik voelde: het gaat niet goed met mij. Het jaar daarvoor was ik al bezig geweest met het zoeken naar antwoorden omdat ik veel onrust ervaarde, constant een opgejaagd gevoel had en maar bleef nadenken over...

Burn-out ervaring van Suzanne | hooggevoelig en stressklachten

In januari kreeg ik de griep. Althans, dat dacht ik. Mijn lichaam voelde zwaar, ik had koorts en hoofdpijn. Alles was te veel en mijn lichaam wilde alleen maar slapen. Ik sliep wel 12 uur per dag. En dan hield ik mezelf nog wel wakker uit angst voor een verstoord...