Burn-Out of Stress?

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Burn-Out of Stress?

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Gezondheidsraad wijzigt beweegnorm

door | sep 4, 2017 | Burn-out nieuws | 0 Reacties

Een half uur per dag bewegen. Dat was altijd het advies van de Gezondheidsraad. Maar sinds kort is dit veranderd.

Wat verandert er? De beweegnorm verschuift van 30 minuten per dag matig intensief bewegen (zoals wandelen en fietsen) naar 150 minuten per week. Hiermee verlaagt de Gezondheidsraad de duur naar gemiddeld 21 minuten per dag. Daarnaast verdwijnt ook het advies om dagelijks te bewegen. Het is nu dus niet meer erg om een dagje sporten over te slaan. Maar, geeft de Gezondheidsraad nadrukkelijk aan: meer is beter.

Krachttrainen

Ook nieuw is ook het advies om minimaal twee keer per week aan krachttraining te doen om de spieren en botten te versterken. Daarvoor hoef je niet per se naar de sportschool te gaan. Traplopen, opdrukken, buikspieroefeningen en zelf met gewichtjes aan de slag kun je ook gemakkelijk thuis doen.

Duur sportactiviteit

Een andere verandering is dat een sportactiviteit minstens 10 minuten duurt. Ook dat heeft de Gezondheidsraad gewijzigd. Nu telt iedere minuut mee. De Gezondheidsraad haalt deze nieuwe richtlijnen uit gedegen wetenschappelijk onderzoek. Inmiddels is wel bekend dat meer bewegen een positieve invloed heeft op onze gezondheid. Vooral hart- en bloedvaten en gewicht varen er wel bij. Maar ook de kans op diabetes, burn-out, depressie en kanker verlaagt bij meer beweging.

Stilzitten

Verder meldt de Gezondheidsraad dat veel stilzitten voorkomen moet worden. Hiervoor geeft het verder geen richtlijn voor, mogelijk omdat uitgebreid onderzoek nog ontbreekt. Hoewel beweging natuurlijk ieders eigen verantwoordelijkheid is, is het ook een taak van de overheid om mensen de gelegenheid hiervoor te geven. Zoals voldoende groenvoorzieningen in steden en sporten tijdens schooltijd. De Gezondheidsraad zet zich er voor in om met verschillende partijen samen te werken.

Meer informatie

Voor mensen met een burn-out wordt juist geadviseerd om intensief sporten te vermijden. Wel zijn lichte oefeningen en wandelen aan te bevelen. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met BoFit.

Bronnen:
Nrc.nl | 23 augustus 2017
Gezondheidsraad.nl | 22 augustus 2017

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out nieuws:

Vrouwen drinken evenveel als mannen

Hoewel mannen vroeger een stuk meer dronken dan vrouwen, wordt dit verschil alsmaar kleiner. Vrouwen drinken tegenwoordig net zo veel als mannen blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van New South Wales. Dat dit risico’s met zich meebrengt, moge duidelijk...

Werkgevers willen testen op alcohol en drugs op het werk

Hoeveel werknemers gebruiken drugs en alcohol tijdens hun werk? En veroorzaakt dit meer bedrijfongevallen? Het Trimbos deed onderzoek in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Werkgevers willen namelijk meer testen op het werk. ...

Hoe geluk stress veroorzaakt

Geluk. Vroeger was het iets wat je moest verdienen. Tegenwoordig heerst de gedachte dat geluk te grijpen is. Oftewel: wie niet gelukkig is, faalt. Een overtuiging die stress kan veroorzaken. Oktober is de Maand van de Geschiedenis en heeft dit jaar als thema geluk....

BoFit sponsort project ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten

Zo af en toe zet BoFit zich in voor een (kleinschalig) goed doel waarbij gezondheid, beweging, stress of burn-out gepromoot of onderzocht wordt. Deze keer werd ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem gesponsord. Projectgroep CALM van de Bachelor Docent Dans op...