Meer dan

herstel alleen

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Meer dan

herstel alleen

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Gezondheidsraad wijzigt beweegnorm

door | sep 4, 2017 | Burn-out nieuws | 0 Reacties

Een half uur per dag bewegen. Dat was altijd het advies van de Gezondheidsraad. Maar sinds kort is dit veranderd.

Wat verandert er? De beweegnorm verschuift van 30 minuten per dag matig intensief bewegen (zoals wandelen en fietsen) naar 150 minuten per week. Hiermee verlaagt de Gezondheidsraad de duur naar gemiddeld 21 minuten per dag. Daarnaast verdwijnt ook het advies om dagelijks te bewegen. Het is nu dus niet meer erg om een dagje sporten over te slaan. Maar, geeft de Gezondheidsraad nadrukkelijk aan: meer is beter.

Krachttrainen

Ook nieuw is ook het advies om minimaal twee keer per week aan krachttraining te doen om de spieren en botten te versterken. Daarvoor hoef je niet per se naar de sportschool te gaan. Traplopen, opdrukken, buikspieroefeningen en zelf met gewichtjes aan de slag kun je ook gemakkelijk thuis doen.

Duur sportactiviteit

Een andere verandering is dat een sportactiviteit minstens 10 minuten duurt. Ook dat heeft de Gezondheidsraad gewijzigd. Nu telt iedere minuut mee. De Gezondheidsraad haalt deze nieuwe richtlijnen uit gedegen wetenschappelijk onderzoek. Inmiddels is wel bekend dat meer bewegen een positieve invloed heeft op onze gezondheid. Vooral hart- en bloedvaten en gewicht varen er wel bij. Maar ook de kans op diabetes, burn-out, depressie en kanker verlaagt bij meer beweging.

Stilzitten

Verder meldt de Gezondheidsraad dat veel stilzitten voorkomen moet worden. Hiervoor geeft het verder geen richtlijn voor, mogelijk omdat uitgebreid onderzoek nog ontbreekt. Hoewel beweging natuurlijk ieders eigen verantwoordelijkheid is, is het ook een taak van de overheid om mensen de gelegenheid hiervoor te geven. Zoals voldoende groenvoorzieningen in steden en sporten tijdens schooltijd. De Gezondheidsraad zet zich er voor in om met verschillende partijen samen te werken.

Meer informatie

Voor mensen met een burn-out wordt juist geadviseerd om intensief sporten te vermijden. Wel zijn lichte oefeningen en wandelen aan te bevelen. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met BoFit.

Bronnen:
Nrc.nl | 23 augustus 2017
Gezondheidsraad.nl | 22 augustus 2017

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out nieuws:

Minder draagkracht, meer stress

Iedereen heeft wel eens last van stress. Stress betekent niets anders dan spanning of druk. Of stress schadelijk is hangt af van hoeveel belasting iemand aankan. De ene mens kan meer spanning en druk aan dan de andere. Ongezonde stress ontstaat pas als de...

Piekeren zorgt voor fysieke klachten

Piekeren is niet goed voor je. Dat wisten we al. Maar uit recent onderzoek blijkt dat piekeren ook fysieke klachten veroorzaakt.  Iedereen piekert natuurlijk wel eens. Maar als je blijft hangen in negatieve gedachten en gevoelens dan kan dat vervelende gevolgen...

Onderzoek: bewegen en sport inzetten in ziekenhuizen

We weten al heel lang dat bewegen goed is voor de gezondheid en helpt bij herstel van diverse ziektes. Toch wordt dit in de reguliere gezondheidszorg maar mondjesmaat ingezet. Daar komt nu hopelijk verandering in. De organisatie ZonmW is een onderzoek gestart om...

9 tips tegen vakantiestress

Op vakantie gaan is voor veel mensen een bron van stress. 40% van de Nederlanders leidt aan vakantiestress. Waar komt die stress vandaan? Plus 9 tips om vakantiestress tegen te gaan. Vooral de combinatie werk en vakantie wordt door veel mensen als zeer stressvol...