Meer dan

herstel alleen

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan

herstel alleen

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geboorte van de BoFit-methode

door | apr 24, 2017 | BoFit Burn-out Blog | 0 Reacties

Zeventien jaar geleden introduceerde ik in Nederland de BoFit-methode. Daar is natuurlijk een heel proces aan vooraf gegaan. Na jarenlange werkervaring in de verslavingszorg (18 jaar) met de zwaarste groep, en als trainer en oprichter van een van de eerste loopgroepen in Nederland (1995) had ik een goede visie ontwikkeld om mensen te helpen. Daarnaast kwam ik er achter dat ik allergisch was voor autoriteit. Hierdoor maakte ik de keuze om uiteindelijk voor mijzelf te gaan.

Ik heb mijn hele leven al gesport en muziek gemaakt. Met mijn ouders moest ik als jochie elke zondag verplicht mee om te wandelen in de natuur. Ik vond het in die tijd zo saai. Maar het heeft veel voordelen opgeleverd. Ik heb gezien dat de natuur een mooi decor is om in te bewegen en om te herstellen van een burn-out en andere stressgerelateerde klachten.

Mijn eigen kennis en ervaring heb ik ook in de BoFit-methode gestopt. Ik heb altijd geweten dat gevoel, verstand en lijf goed samenwerken als je jezelf kent. Evenals je bewust worden van je valkuilen en grenzen en je emoties durven te uiten. Dit is namelijk niet los van elkaar te zien. Uiteindelijk komen denken, voelen en doen in balans. Ook had ik altijd de gedachte dat de combinatie aanleg, karakter en omgeving bepaalt hoe je stressbeleving is en hoe je je kwaliteiten inzet. Mijn totale visie kwam dan uit op: als je jezelf sterkt dan ontwikkel je ook je omgeving. En hoe sterk je jezelf? Fysiek, emotioneel en mentaal. Ik heb ook nooit geloofd dat een burn-out alleen maar werkgerelateerd is. Het is altijd de combinatie.

In 2000 kreeg ik mijn eerste klant. Het was spannend om met deze innovatieve werkwijze te gaan werken. En het werkte erg goed voor deze klant. Dat smaakte naar meer. Uiteindelijk wilde ik wel heel Nederland van de BoFit-methode laten proeven. Mijn drijfveer als ondernemer was dat iedereen de gelegenheid moest krijgen om te herstellen bij BoFit. Ik heb bewust niet gekozen om BoFit vergoed te krijgen door de particuliere ziektekostenverzekering. Het ligt politiek heel gevoelig en de bureaucratie en regelgeving is gigantisch.

In de loop der jaren is het vertrouwen in onze werkwijze enorm gegroeid. Alle betrokken partijen krijgen de aandacht en er wordt meegedacht met het plan van aanpak dat wij aanbieden. Het is zo mooi om te zien dat er daardoor steeds meer respect en waardering komt voor herstel en opbouw.

Het is nu alweer zeventien jaar later en ik zie dat er steeds meer aanbieders op de markt komen die ons kopiëren. Ik vind het erg goedkoop maar wij worden er alleen maar sterker door. Dat zien wij in de grote aantallen aanmeldingen. Ik blijf het nog steeds zo mooi vinden dat iemand die je niet kent zijn verhaal aan je vertelt en dat je daarna de BoFit-methode mag inzetten om vervolgens mensen te zien opbloeien. Je krijgt er zoveel voor terug. Ik ben heel trots.

Bo Bogaard,
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

Het Grote Angstdossier: alles over angst, paniek en burn-out

Over angst valt heel veel te vertellen. Je hebt ze in alle soorten en maten. Ook tijdens een burn-out komt angst geregeld voor. Daarom willen we jou in dit Grote Angstdossier zo veel mogelijk informeren over welke soorten angst er zijn, wat de symptomen van angst...

foto bo bogaard

Vakantiestress of niet?

Voor 75% van de Nederlanders die op vakantie gaan is het (bijna) zover. Van de overige 25% blijft het grootste gedeelte thuis omdat zij een vakantie gewoon niet kunnen betalen. In het Psychologie magazine las ik dat er ook mensen zijn die het helemaal...

Top 10 best gelezen burn-outblogs van 2020

Namens het hele team van BoFit wensen we je een gelukkig nieuwjaar! En: blijf gezond, blijf ons volgen. Want ook in 2021 geven we je weer bruikbare tips en advies, en publiceren we de nieuwste ontwikkelingen en onderzoeken op het gebied van stress en burn-out....

Verbeter je slaap aanzienlijk met deze tips

Om van een burn-out te herstellen is onder andere slaap nodig. Veel slaap. Minder bekend is dat ‘goed’ slapen net zo belangrijk is. Dit blijkt uit onderzoek van de Hersenstichting. Met deze tips verbeter je gemakkelijk de kwaliteit van je slaap.   Niet alleen...