Burn-outverhaal van Johan | voor de tweede keer burn-out

In april 2016 kwam ik via het UWV in contact met BoFit. In principe sprak hun werkwijze mij aan. Lekker buiten actief zijn en tegelijk kunnen praten over de problemen waar ik tegenaan liep tijdens mijn (tweede) burn-out. Al had ik wel twijfels over de activiteiten; ik heb namelijk een enorme hekel aan hardlopen. En laat dat nou juist het gene zijn wat er van mij tijdens het traject verwacht werd.

 

“Uiteindelijk ben ik weer de oude geworden maar dan een verbeterde versie van hoe ik eerst was”

 

Maar gaandeweg ging het hardlopen beter en werd ik steeds enthousiaster. Na enkele weken heb ik zelfs hardloopschoenen en wat sportkleding gekocht. En het allerbelangrijkste: ik ging ook steeds beter om met de dingen die het me voorheen iedere keer zo moeilijk maakten. Ik leerde doseren en van ‘moeten’ leerde ik ‘willen’ maken. Dus niet meer: ik moet dit nog doen en ik moet dat nog doen. Maar: wil ik dit nog doen en dan ook luisteren naar mijzelf als het een nee is. Uiteindelijk ben ik weer de oude geworden maar dan een verbeterde versie van hoe ik eerst was.

BoFit-coach Berry heeft mij daar echt enorm in geholpen. Altijd werkend vanuit metaforen die we tijdens het hardlopen tegenkwamen. Heuveltje op rennen? Halve kracht, anders ben je te moe voordat je boven bent. Zo is het ook in het dagelijks leven. Zit het een keer tegen of staan er dingen op de planning die nog gedaan ‘moeten’ worden? Dan niet een tandje erbij en nog meer gas geven. Maar even wat gas terug, het overzicht bewaren en op die manier zorgen dat je de dingen gedaan krijgt. Zonder stressen en omdat je het echt wilt.

Het grappige is dat ik inmiddels ben gaan inzien dat ik in mijn oude functie niet op de juiste plek zat. En inmiddels ben ik dus ook gewisseld van werkgever en vakgebied. Dat heeft me de definitieve rust gegeven die ik al een paar jaar zocht.

Ik kan BoFit aanraden aan iedereen die klem zit met zichzelf in het leven of op het werk. Berry is een topcoach met een engelengeduld. Bedankt Berry voor alle steun en wijsheid het afgelopen half jaar! Wie weet zien we elkaar binnenkort weer eens tijdens het hardlopen.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Anouk | het niet meer redden

Zal mij niet gebeuren dat het te veel wordt. Ik red het wel. Zo erg is het bij mij niet. Veel werkende moeders met jonge kinderen in de peuter- en kleuterleeftijd hebben gebroken nachten, houden een huishouden bij, volgen een opleiding, proberen nog ergens hun...

Burn-out ervaring van Leendert | werkdruk en privéomstandigheden

De reden dat ik in contact ben gekomen met BoFit is een situatie in de privésfeer die is geëscaleerd. Voorafgaand was er veel gebeurd. Ik werk als verkoopmanager bij een plantenkwekerij waar ik verantwoordelijk ben voor de verkoop en alle randzaken daaromheen. Ik...

Burn-outverhaal van Anna | chronisch ziek en burn-out

Enkele weken geleden had ik mijn laatste afspraak met BoFit-coach Ninka. We hebben ons contact op een goede manier kunnen afsluiten omdat het nu – eindelijk – weer goed met mij gaat. Hiermee kwam en komt langzaam het besef wat er de afgelopen tijd allemaal is...

Burn-out ervaring van Jolanda | behoorlijke burn-out

Via het UWV ben ik met BoFit in contact gekomen. De reden hiervan was dat ik een behoorlijke burn-out had waardoor ik niet langer kon werken. Ik ervaarde veel stress, ook als er eigenlijk niets aan de hand was. Ik sliep slecht en zorgde niet goed voor mezelf....