Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outverhaal van Josje | chaos in mijn hoofd

In juli 2016 overkwam mij in enkele weken tijd een aantal heftige persoonlijke gebeurtenissen, waaronder een miskraam. Ik werd geopereerd en snel daarna was ik weer aan het werk. Maar het ging niet. Ik hield fysieke klachten en kreeg daarbij paniekaanvallen.

 

“De huisarts wist niet wat hij met mij aan moest”

 

Niet veel later kreeg ik last van duizeligheid waar ik niet meer vanaf kwam. De bedrijfsarts raadde me aan niet te werken en leuke dingen te doen. Ik wist niet wat ik leuk vond. Werken vond ik leuk maar dat ging niet meer. Dus ik stortte me vol overgave op de verhuizing die eraan zat te komen. Maar hoe dichterbij de verhuizing kwam, hoe slechter het met mij ging. Een haptonoom vertelde mij dat ik moest vertragen. Achteraf gezien zat ik in een hele snelle trein die ik niet meer kon stoppen. Door het vertragen werd ik ontzettend moe. De rem moest erop.

Ik kon niet meer nadenken, het was een chaos in mijn hoofd. Hiervan raakte ik in paniek. Daarnaast kreeg ik steeds meer last van fysieke stressklachten. De duizeligheid hield aan, maar ook hoofdpijn en spanningsklachten in mijn benen, nek en schouders. Zodra het tijd was om te verhuizen kon ik bijna niks meer. Nadenken lukte niet meer, ik kon mijn emoties niet meer reguleren, kreeg last van woedeaanvallen en kon moeilijk doorslapen. Ik werd vaak om 5 uur wakker en slapen lukte dan niet meer. Langer dan tien minuten wandelen lukte niet. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

De huisarts wist niet wat hij met mij aan moest. De psycholoog had na anderhalf uur intake geen idee waar hij het zoeken moest en stuurde me weg met de woorden: “Troost je, erger dan dit wordt het niet”.

Uiteindelijk kwam ik via een advertentie op Facebook terecht bij Bofit. Ik meldde me aan voor meer informatie en binnen een dag had ik Bo Bogaard aan de telefoon. Ik vertelde mijn klachten in het kort en hij was de eerste in maanden tijd die vol overtuiging zei dat hij mij kon helpen. Niet veel later had ik mijn eerste kennismakingsgesprek met BoFit-coach Simone. Een uur was veel te kort natuurlijk maar ook zij gaf aan mij te kunnen helpen.

Enkele maanden later (het duurde even voordat mijn werkgever akkoord gaf) zijn we het traject gestart. In de natuur ging ik samen met Simone de uitdaging aan met mezelf. Langzaam voelde ik mijn voeten en later mijn benen weer. Door ademhaling kon ik paniekgevoelens de baas te worden. Van het sporten kon ik weer genieten zonder dat ik van alles moest presteren van mezelf. Ik leerde open te zijn over mijn piekergevoelens en ermee te dealen zonder het weg te stoppen. Ik wilde (en moest) mijn gedrag veranderen om beter te worden. Daarom was het goed dat de sessies in het begin twee keer per week waren. Zodra het beter ging werden ze afgebouwd.

Uiteindelijk ben ik tijdens het traject flink op de proef gesteld door nog een miskraam. Dankzij de sessies met Simone wist ik daarmee te dealen en ben ik nu aan het re-integreren. Dat gaat goed, met vallen en opstaan. De trein is niet meer op de rem, maar door de coaching van Simone weet ik hoe ik ervoor zorg dat ik niet meer uit de bocht vlieg.

Inmiddels kan ik bijna een uur aan één stuk rennen. Ik probeer dat twee keer per week te doen omdat het echt het beste medicijn is. Daarnaast wandel ik elke dag waardoor ik me ook fitter voel. Ik heb geleerd dat na inspanning (mentaal of fysiek) ontspanning nodig is om de balans te houden. Daar heb ik nu alle handvatten voor in huis om die balans te vinden wanneer het nodig is.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Eric | besluiteloosheid

Het BoFit-traject is voor mij op een goed moment gekomen, daar ik achteraf bezien aan ‘het afglijden’ was. Dit werd enerzijds veroorzaakt door de werkgerelateerde klachten waarin allerlei verwachtingen mee speelden en anderzijds door een soort van dertigersdip (wat...

Burn-outervaring van Kim | zware vermoeidheid en angst

Een jaar geleden ging mijn hart een aantal dagen tekeer. Het bonsde zowat mijn lijf uit. Na een spoedrit naar het ziekenhuis en meerdere onderzoeken werd al snel duidelijk dat mijn lijf op tilt was geslagen als gevolg van een burn-out. Heftig, alles was heftig. Van...

Burn-outervaring van Remko | dreigende burn-out

BoFit-coach Esther heeft mij ongeveer een jaar begeleid waarin we 16 wandelingen hebben gemaakt. De reden voor ons contact was een dreigende burn-out vanwege persoonlijke omstandigheden. Bij het eerste contact voelde de coach voor mij gelijk vertrouwd aan (goede...

Burn-outverhaal van Joost | hyperventilatie en hoge hartslag

17 december 2015. Ik weet het nog precies. Half zeven, ik zat aan tafel mijn boterham op te eten maar dat lukte niet. Ik was te moe om te eten. Mijn hoofd liep over van gedachten en toen… ging het licht uit. Met heel veel tegenzin heb ik mijn werkgever gebeld en me...