Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outervaring van Ilse | agressieve relatie

door | okt 14, 2022 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Al ruim 25 jaar liep ik met vage kwaaltjes rond. Ik had totaal niet door dat er iets anders aan de hand zou kunnen zijn dan lichamelijke klachten. Vooral duizeligheid, hoofdpijn en nek- en schouderklachten maakten dat ik me vaak écht ziek voelde.  

Elke arts die maar suggereerde dat mijn klachten psychosomatisch zouden kunnen zijn, verklaarde ik voor gek. Want ik had toch alles goed voor elkaar? Althans, dat liet ik iedereen geloven. Ondertussen zat ik, zonder dat ik het zelf eigenlijk doorhad, in een heel slechte, agressieve relatie waar ik me dagelijks liet vernederen en uitschelden.

Toen ik na een huwelijk van 20 jaar eindelijk scheidde, na een aantal jaren in een hel geleefd te hebben, knapte ik op. Ik kon eindelijk erkennen dat mijn klachten psychosomatisch waren. Een jaar later leerde ik de liefde van mijn leven kennen. We trouwden en ik kon eindelijk genieten van mijn leven. Maar ook toen kreeg ik weer vage klachten.

Ik stortte plotseling in en werd met gillende sirenes naar het ziekenhuis gebracht. Ik kon van de duizeligheid niet meer op mijn benen staan. De neuroloog had het gelijk door en daar kwam de diagnose: burn-out door PTSS (Post Traumatisch Stress Syndroom, red.). Ik had nu de liefde en rust in mijn tweede huwelijk gevonden. Blijkbaar werd het hoog tijd om alles te gaan verwerken in plaats van weg te stoppen.

reactie burn-outherstel klant

De eerste 6 maanden kon ik niets anders dan huilen en slapen. Ik was een zombie. Ik kon amper voor mezelf zorgen, laat staan voor mijn gezin. En ik werd overspoeld door herinneringen uit mijn vorige huwelijk. De mishandeling, de vernedering… het beukte als golven op me in. Ik dacht dat ik zou verdrinken en zonk nog dieper in mijn burn-out. 

Via de praktijkondersteuner werd ik verwezen naar een psycholoog voor traumatherapie. Zelf kwam ik op een gegeven moment de website van BoFit tegen. Van de hardlopende therapiesessies in de filmpjes kreeg ik de kriebels. Ik kan namelijk helemaal niet hardlopen. Toch ben ik op mijn eigen verzoek, via mijn werkgever, aangemeld.

Al heel snel maakte ik kennis met Suzanne, mijn BoFit-coach. De klik was er gelijk. Ze straalt vertrouwen en rust uit, en neemt je serieus. Al wandelend (ik hoefde niet te rennen) door de prachtige natuur liet ze me huilen, praten, lachen en mezelf weer ontdekken. Hierdoor kwam ik er ook achter dat ik in mijn werk niet meer gelukkig ben.

Door de soms confronterende oefeningen weet ik nu waar mijn kracht ligt. Ik durf mijn vleugels uit te slaan en weet dat ik mezelf mag zijn. Er is een heel nieuwe wereld voor me opengegaan en ik ben benieuwd wat deze wereld me brengt. Natuurlijk heb ik nog wel eens een slechte dag. Mijn coach heeft me geleerd dat deze er ook mogen zijn. Daarom ben ik niet meer zo bang. 

De combinatie traumatherapie en BoFit is voor mij zo ontzettend goed geweest. De PTSS is verwerkt tijdens de traumatherapie. Door BoFit ben ik uit de burn-out gekomen. Door de sessies heb ik ook de volgende stap gezet. Ik ben begonnen met een afvalprogramma en heb ik me zelfs ingeschreven voor een nieuwe opleiding. De woorden “soms moet je uit je vertrouwde omgeving stappen om te beseffen dat het niet de juiste omgeving voor je was, en dat de omgeving waar je instapt veilig blijkt te zijn” blijven me altijd bij en hebben me ontzettend geholpen.  

En Suzanne blijft een hele speciale plek in mijn hart houden.

Kamp jij ook met een (dreigende) burn-out of stressklachten?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Judith | opgejaagd gevoel

Al jaren stond mijn lichaam onder spanning. Ik hield me bij iedere tegenslag altijd stoer en sterk. Dat stempel kreeg ik ook in de loop van de tijd, ik kon toch zeker niet toegeven dat ik niet altíjd stoer en sterk was? Daarnaast probeerde ik werkelijk alles onder...

Burn-outverhaal van Melissa | geestelijk en fysiek op

 Eind maart 2017 ben ik met een paniekaanval op mijn scooter naar huis gereden van werk. Ik dacht dat ik een hartaanval kreeg. Het enige wat ik dacht: overleven, thuis komen dan kan mijn tante (waar ik destijds even bij woonde) de ambulance bellen. Eenmaal...

Burn-outervaring van William | niet meer naar buiten durven

Eind mei 2021 liep ik vast in mijn werk en mijn relatie. Ik had veel angsten en ervaarde veel spanning in mijn lijf. Ik durfde niet meer naar buiten en sloot me in huis op, bang voor prikkels en stressgevoel. Ik was bang om alleen te zijn en raakte snel in paniek....

Burn-outervaring van Wouter | volledig burn-out

Nadat ik een zelftest had ingevuld bleek dat ik zo ongeveer aan alle burn-outeisen voldeed. Ik had het gevoel volledig vast te zitten in mijn leven en gedachten. Ik heb toen contact opgenomen met BoFit. Dezelfde dag werd ik gebeld door Bo, oprichter van BoFit. Hij...