Burn-outverhaal van Zoë | acute moeheid

Het was dinsdag en ik stond te huilen, midden in de kantoortuin. Gelukkig was er een lieve collega die me mee naar buiten nam. Na een kort gesprek werd duidelijk dat het niet goed met me ging, helemaal niet goed. Ik vertrok naar huis met het idee dat even rustig aan me goed zou doen. Maar in de weken erna bleken de vermoeidheid en stress veel dieper te zitten. Ik voelde me helemaal leeg. Daarbij zorgden activiteiten die ik normaal fluitend deed (boodschappen doen, bezoek ontvangen, in een café zitten, buiten rondlopen, met de trein gaan) nu voor duizeligheid, acute moeheid, wazig zien en soms voor paniekaanvallen.

Door veel rust, yoga, shiatsu en een tijdje uit de stad te zijn, begon ik langzaam te herstellen. De overspannenheid maakte echter plaats voor onzekerheid over hoe nu verder. Hoe zorgde ik ervoor dat ik het nooit meer zo ver zou laten komen? En, wat was er nu precies gebeurd en wat was mijn rol daarin? Ik besloot actie te ondernemen en kwam via dezelfde lieve collega uit bij BoFit. De combinatie van buiten actief zijn en ondertussen werken aan herstel sprak me erg aan.

 

“Het werd overduidelijk dat ik meer naar mezelf moest gaan luisteren”

 

In de maanden die daarop volgden kreeg ik door de gesprekken met BoFit-coach Leonne veel meer inzicht in wat er aan bij had gedragen dat het zo uit de hand was gelopen. Dat dit niet een aaneenschakeling van externe factoren was waar ik geen invloed op had, maar mijn reactie hierop of misschien juist het uitblijven van die reactie. Ook kwam er een stuk onverwerkt verdriet uit het verleden naar boven. Door een bijzonder gesprek heb ik dit nu een plekje kunnen geven en voel ik veel meer rust als ik weer aan die gebeurtenissen denk. Het is nu goed zo.

Maar we waren er nog niet. Het werd overduidelijk dat ik meer naar mezelf moest gaan luisteren en voor het eerst vóélde ik ook dat ikzelf mijn eerste prioriteit moet en wil zijn. Door de verschillende oefeningen leerde ik steeds meer naar mezelf luisteren en kon ik aangeven wat voor mij werkt en wat niet. Ook herken ik nu beter wat me energie kost en wat energie geeft en ik probeer hier meer balans in te vinden. Dit blijft waarschijnlijk altijd een uitdaging maar ik heb er vertrouwen in dat ik deze nu aankan.

Met BoFit heb ik deze moeilijke periode om weten te zetten in een hee waardevolle: ik voel me sterker, wijzer én ik heb weer zin om te werken! Leonne, heel erg bedankt!

 

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Monique | veel fysieke klachten

Vrijdag 24 juli 2020 sleepte ik mij letterlijk naar kantoor. Ik was niet gewoon moe, maar heel erg moe. Het leek wel alsof ik de marathon had gelopen. Plichtsgetrouw als ik was, ben ik toch achter mijn computer gaan zitten. Na een kopje thee zal het wel overgaan,...

Burn-outverhaal van Patricia | van kleine klachten naar burn-out

Mijn burn-out kwam niet echt als een verrassing, al een tijd wilde ik het niet toegeven. Eerst kwamen kleine klachten, zoals vermoeidheid, spierpijn, krachtverlies en ik voelde mij steeds minder mijzelf. Ik kon weinig prikkels hebben. Vorig jaar mei stortte ik...

Burn-outverhaal van Joris | op karakter door

Het was het drukste jaar qua werk en privé dat ik tot nu toe had meegemaakt. Na een jaar heftig verbouwen in weekenden en avonduren, naast het hebben van een eigen zaak en een jong zoontje, kreeg ik bij de huisarts de status ‘burn-out’ te horen. Ik was op, het ging...

Burn-outverhaal van Gerrit | overbelast

In februari kwam ik erachter dat ik de afgelopen tijd te zwaar belast was geweest. Ik kreeg allerlei klachten. Vermoeidheid, slecht slapen, concentratieproblemen, hoofdpijn, vaak chagrijnig.   “Ik voelde niet meer”   Zonder goed te weten waaraan ik begon,...