Meer dan

herstel alleen

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan

herstel alleen

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gezond succesvol! Ja?

door | nov 24, 2015 | BoFit Burn-out Blog

foto bo bogaardWat een kop, je zou het bijna een utopie kunnen noemen. Want is deze combinatie wel te realiseren als je ziet hoeveel jongeren nu al gebukt gaan onder verwachtingen, eisen, keuzestress, moeten, bewijzen, verkrampende gedachten, verkeerd gebruiken van perfectionisme, controledrang en prestatiedrift? Dat gaat vaak gepaard met weinig beweging, slecht slapen, teveel kunstmatig licht en te weinig daglicht, disbalans in gewicht, slecht eten en je niet bewust zijn van wat je doet met je eigen lijf.

Waar zijn we in beland? Zijn dit uitschieters of gaat deze trend gewoonte worden en wennen we eraan dat je minstens eens in je leven een burn-out krijgt of last krijgt van angst- en paniekklachten, somberheid en chronische vermoeidheid. Om daarna het roer om te gooien en mogelijk weer het pad op te gaan van een soort verlichting, bewustzijn, ontwikkeling en groei. Ben ik aan het overdrijven of komt er nog een golf mensen aan die niet voor zichzelf zorgen, veel te veel geven en weinig nemen, zichzelf geen complimenten durven geven, te weinig zelfvertrouwen hebben en hun eigenwaarde laten zakken om zichzelf uiteindelijk energieloos te verpletteren onder een dosis schuldgevoel en faalangst.

Helaas is dit de realiteit. Ik zie het elke dag en ik hoor het elke dag. Zoveel jongeren die het niet meer weten en voelen, zoveel ondernemers die hun vrijheid kwijt zijn, zoveel werknemers die niet meer op een gewenste positie zitten. Wat doen we eraan? Gelukkig is er hoop. Dat het gebeurt is logisch, want ons lijf geeft een heel gezond signaal af als het zegt “nu is het klaar en nu ga je het anders doen”. Alleen weet je dan nog niet hoe je het kunt omdraaien en goed voor jezelf kunt gaan zorgen. Gewoon even bellen of mailen en wij gaan dat samen voor elkaar krijgen!

En verder pleit ik ervoor dat ‘gezond succesvol’ wordt ingebakken in het onderwijssysteem, vanaf het basisonderwijs en in alle voortgezette opleidingen. Zorg je niet goed voor jezelf, dan is er geen basis om succesvol te kunnen zijn. Als dit zou worden doorgevoerd, dan is BoFit niet meer nodig. Dat zou heel positief zijn, want dan hebben wij ons werk gedaan. Een ideaal verwezenlijkt. Gezond succesvol!

Bo Bogaard,
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

foto bo bogaard

Uitlaatklep

Ik ben oprichter en eigenaar van BoFit. Met hart en ziel leid ik de organisatie en help ik mensen om van hun burn-out en stressklachten af te komen en weer gezond het arbeidsproces in te gaan. Ik ben ook muzikant en componist. Ik maak mijn hele leven...

leren 'nee' zeggen

6 effectieve manieren om ‘nee’ te zeggen

Zeg je altijd ‘ja’ op vragen en verzoeken van anderen? Veel mensen met een burn-out hebben hier last van. Als je altijd ingaat op de wensen van je omgeving, pleeg je roofbouw op jezelf. Je zelfvertrouwen leidt eronder en gevoelens van ontevredenheid en boosheid...

foto bo bogaard

Waarom ongezond leven?

Afgelopen weekend sprak ik een bekende die voor de derde keer in het ziekenhuis was beland na overmatig sporten. Het is iemand die alleen maar geeft en altijd maar doorgaat. Ook al heeft hij hartklachten en is hij redelijk op leeftijd, hij wil niet...