Burn-Out of Stress?

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Burn-Out of Stress?

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Gezond succesvol! Ja?

door | nov 24, 2015 | BoFit Burn-out Blog

foto bo bogaardWat een kop, je zou het bijna een utopie kunnen noemen. Want is deze combinatie wel te realiseren als je ziet hoeveel jongeren nu al gebukt gaan onder verwachtingen, eisen, keuzestress, moeten, bewijzen, verkrampende gedachten, verkeerd gebruiken van perfectionisme, controledrang en prestatiedrift? Dat gaat vaak gepaard met weinig beweging, slecht slapen, teveel kunstmatig licht en te weinig daglicht, disbalans in gewicht, slecht eten en je niet bewust zijn van wat je doet met je eigen lijf.

Waar zijn we in beland? Zijn dit uitschieters of gaat deze trend gewoonte worden en wennen we eraan dat je minstens eens in je leven een burn-out krijgt of last krijgt van angst- en paniekklachten, somberheid en chronische vermoeidheid. Om daarna het roer om te gooien en mogelijk weer het pad op te gaan van een soort verlichting, bewustzijn, ontwikkeling en groei. Ben ik aan het overdrijven of komt er nog een golf mensen aan die niet voor zichzelf zorgen, veel te veel geven en weinig nemen, zichzelf geen complimenten durven geven, te weinig zelfvertrouwen hebben en hun eigenwaarde laten zakken om zichzelf uiteindelijk energieloos te verpletteren onder een dosis schuldgevoel en faalangst.

Helaas is dit de realiteit. Ik zie het elke dag en ik hoor het elke dag. Zoveel jongeren die het niet meer weten en voelen, zoveel ondernemers die hun vrijheid kwijt zijn, zoveel werknemers die niet meer op een gewenste positie zitten. Wat doen we eraan? Gelukkig is er hoop. Dat het gebeurt is logisch, want ons lijf geeft een heel gezond signaal af als het zegt “nu is het klaar en nu ga je het anders doen”. Alleen weet je dan nog niet hoe je het kunt omdraaien en goed voor jezelf kunt gaan zorgen. Gewoon even bellen of mailen en wij gaan dat samen voor elkaar krijgen!

En verder pleit ik ervoor dat ‘gezond succesvol’ wordt ingebakken in het onderwijssysteem, vanaf het basisonderwijs en in alle voortgezette opleidingen. Zorg je niet goed voor jezelf, dan is er geen basis om succesvol te kunnen zijn. Als dit zou worden doorgevoerd, dan is BoFit niet meer nodig. Dat zou heel positief zijn, want dan hebben wij ons werk gedaan. Een ideaal verwezenlijkt. Gezond succesvol!

Bo Bogaard,
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

Dit is waarom de werkgerelateerde burn-out niet bestaat

In de Volkskrant werd in januari van dit jaar aandacht besteed aan burn-out. Een van de artikelen had als kop ‘Het voorkomen van een burn-out begint bij de baas’. Helaas is het de grootste misvatting dat je werk de oorzaak van een burn-out zou zijn. In dit blog...

Grenzen stellen, hoe doe je dat? (2)

Veel mensen met een burn-out hebben moeite met grenzen. Sterker nog: het is vaak zelfs de oorzaak van burn-out. Want door geen of te weinig grenzen te stellen pleeg je roofbouw op je lichaam en raakt je energie op. Leren grenzen stellen is niet iets wat je even...