06 2095 6938 info@bofit.nl

Burn-outverhaal van Petra | paniekaanval en burn-out

24 juli 2017. Ik werd wakker in een paniekaanval. Dat is echt eng! In de loop van de dag was ik naar de huisarts gegaan om te vragen wat er nou toch met mij aan de hand was. Ik was moe, sliep slecht, piekerde, maakte lijstjes, kon zomaar uit het niets huilen en mijn concentratie was hopeloos. Ik herkende mezelf niet meer.

Conclusie van de huisarts: burn-out. Ik had er wel eens van gehoord maar geen idee dat dit op mij van toepassing zou zijn. Ik? Echt niet! Het advies van de huisarts was om 2 á 3 weken rust te nemen en dan naar de psycholoog te gaan. Daarna zouden we kijken hoe en wat verder.

 

“Ik ging weer in de hoogste versnelling

aan het werk en was terug bij af”

 

Stukje bij beetje werd het allemaal weer helder en kreeg ik weer overzicht. Voor mezelf had ik me voorgenomen om per 1 april 2018 weer helemaal hersteld te zijn. Dat lukte aardig totdat ik weer in de hoogste versnelling aan het werk ging. Er lagen nog achterstallige werkzaamheden en ik was nu weer hersteld, dus kon ik ook weer volledig meedraaien. Dat ging goed tot begin augustus 2018.

Ik was weer terug bij af. Ik heb nog geprobeerd met een weekje vrij de boel weer op orde te krijgen maar je raadt het al: niet gelukt. Op13 augustus heb ik bij mijn leidinggevende aangegeven dat het klaar was. Ik kon niet meer op deze manier werken. Gelukkig was mijn leidinggevende in staat om te luisteren en heeft mij de regie gegeven hoe ik wél kon blijven werken. Ik ben terug gegaan naar 2 x 2 uur per week werken want ik wilde onder geen enkele voorwaarde weer hele dagen thuis zitten. Het traject bij de psycholoog had dus niet het gewenste resultaat gehad. Maar hoe dan nu verder? Ik ben gaan zoeken op internet en kwam al snel op de site van BoFit terecht. Dit sprak mij direct aan. Een op een in de natuur, hoe fijn is dat? Ik heb het besproken met mijn leidinggevende en bedrijfsarts, beiden wilde de uitdaging aan.

Op 29 augustus had ik een intakegesprek met een BoFit-coach in het duingebied bij Egmond-Binnen. De kennismaking verliep vlot en de klik was er. Normaal gesproken kijk ik de kat uit de boom maar op een of andere manier voelde het direct vertrouwd. Het voelde goed om buiten te zijn en de sessie maakte veel los. Gelukkig had ik na elke sessie 45 minuten in de auto om alles nog eens de revue te laten passeren.

In het begin hebben we 2 x per week afgesproken, later 1x per week en uiteindelijk werd het coachingtraject afgebouwd. In alle weersomstandigheden heb ik van de omgeving genoten. BoFit-coach Tineke heeft me aan de hand van oefeningen, simpele vragen en voorbeelden laten inzien wat mijn valkuilen zijn. Ik moest toch echt naar mijn lichaam gaan luisteren. De directe manier van dingen benoemen met de nodige humor was voor mij de juiste snaar. Oefeningen die zo tot de verbeelding spraken dat ze ook direct toepasbaar waren. Niet altijd even leuk voor mijn omgeving, maar oefening baart kunst!

Nu aan het einde van mijn BoFit- traject kan ik zeggen dat ik een betere versie van mezelf ben geworden. Ik weet wat ik wil (en wat niet). Ik heb inzichten en spiegels gekregen die ik de rest van mijn leven kan gebruiken. Gebundeld in een schriftje als naslagwerk. Tien (afkorting Tineke, red.) bedankt voor je begrip, steun, luisterend oor en wijze lessen. Ik kan weer op eigen kracht vooruit!

Voor een ieder met stress- of burn-outklachten kan ik je het BoFit-traject zeer aanraden.

Niet twijfelen… doen!

 

 

Vragen naar aanleiding van een ervaringsverhaal?

Wil je direct persoonlijk contact? Bel 06 2095 6938‬ voor direct contact met BoFit-coach Bo Bogaard.
Krijg je zijn voicemail? Spreek je telefoonnummer in, dan belt hij je terug.

Wil je liever gebeld worden, klik dan op de button. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op, ook in het weekend.