Burn-outverhaal van Petra | paniekaanval en burn-out

24 juli 2017. Ik werd wakker in een paniekaanval. Dat is echt eng! In de loop van de dag was ik naar de huisarts gegaan om te vragen wat er nou toch met mij aan de hand was. Ik was moe, sliep slecht, piekerde, maakte lijstjes, kon zomaar uit het niets huilen en mijn concentratie was hopeloos. Ik herkende mezelf niet meer.

Conclusie van de huisarts: burn-out. Ik had er wel eens van gehoord maar geen idee dat dit op mij van toepassing zou zijn. Ik? Echt niet! Het advies van de huisarts was om 2 á 3 weken rust te nemen en dan naar de psycholoog te gaan. Daarna zouden we kijken hoe en wat verder.

 

“Ik ging weer in de hoogste versnelling

aan het werk en was terug bij af”

 

Stukje bij beetje werd het allemaal weer helder en kreeg ik weer overzicht. Voor mezelf had ik me voorgenomen om per 1 april 2018 weer helemaal hersteld te zijn. Dat lukte aardig totdat ik weer in de hoogste versnelling aan het werk ging. Er lagen nog achterstallige werkzaamheden en ik was nu weer hersteld, dus kon ik ook weer volledig meedraaien. Dat ging goed tot begin augustus 2018.

Ik was weer terug bij af. Ik heb nog geprobeerd met een weekje vrij de boel weer op orde te krijgen maar je raadt het al: niet gelukt. Op13 augustus heb ik bij mijn leidinggevende aangegeven dat het klaar was. Ik kon niet meer op deze manier werken. Gelukkig was mijn leidinggevende in staat om te luisteren en heeft mij de regie gegeven hoe ik wél kon blijven werken. Ik ben terug gegaan naar 2 x 2 uur per week werken want ik wilde onder geen enkele voorwaarde weer hele dagen thuis zitten. Het traject bij de psycholoog had dus niet het gewenste resultaat gehad. Maar hoe dan nu verder? Ik ben gaan zoeken op internet en kwam al snel op de site van BoFit terecht. Dit sprak mij direct aan. Een op een in de natuur, hoe fijn is dat? Ik heb het besproken met mijn leidinggevende en bedrijfsarts, beiden wilde de uitdaging aan.

Op 29 augustus had ik een intakegesprek met een BoFit-coach in het duingebied bij Egmond-Binnen. De kennismaking verliep vlot en de klik was er. Normaal gesproken kijk ik de kat uit de boom maar op een of andere manier voelde het direct vertrouwd. Het voelde goed om buiten te zijn en de sessie maakte veel los. Gelukkig had ik na elke sessie 45 minuten in de auto om alles nog eens de revue te laten passeren.

In het begin hebben we 2 x per week afgesproken, later 1x per week en uiteindelijk werd het coachingtraject afgebouwd. In alle weersomstandigheden heb ik van de omgeving genoten. BoFit-coach Tineke heeft me aan de hand van oefeningen, simpele vragen en voorbeelden laten inzien wat mijn valkuilen zijn. Ik moest toch echt naar mijn lichaam gaan luisteren. De directe manier van dingen benoemen met de nodige humor was voor mij de juiste snaar. Oefeningen die zo tot de verbeelding spraken dat ze ook direct toepasbaar waren. Niet altijd even leuk voor mijn omgeving, maar oefening baart kunst!

Nu aan het einde van mijn BoFit- traject kan ik zeggen dat ik een betere versie van mezelf ben geworden. Ik weet wat ik wil (en wat niet). Ik heb inzichten en spiegels gekregen die ik de rest van mijn leven kan gebruiken. Gebundeld in een schriftje als naslagwerk. Tien (afkorting Tineke, red.) bedankt voor je begrip, steun, luisterend oor en wijze lessen. Ik kan weer op eigen kracht vooruit!

Voor een ieder met stress- of burn-outklachten kan ik je het BoFit-traject zeer aanraden.

Niet twijfelen… doen!

 

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Marco | angst en verdriet

In juli 2019 ben ik begonnen aan een traject om te kijken of ik met mijn angsten en verdriet kon omgaan. Ik leerde BoFit-coach Carina kennen en al snel was er een klik. De eerste sessies waren voor mij lastig. Ik moest uit mijn vertrouwde situatie stappen. Zowel...

Burn-outverhaal van Aart | uitgeschakeld

Ik voelde me opgejaagd en had een kort lontje. Niets kon mij meer behagen, nergens kon ik meer van genieten. Piekerend kwam ik de dag door en ik wist me geen raad. Ik kon niet meer als zelfstandige werken. “Ik was zo moe en lusteloos” Ik was volledig uitgeschakeld....

Burn-out ervaring van Kilian | relatiebreuk en paniekaanvallen

November 2019 stond mijn leven zowel privé als zakelijk door een relatiebreuk op zijn kop. Ik was altijd iemand die dacht dat gewoon doorgaan het beste medicijn was. Tot begin september 2020 mijn lichaam aangaf: tot hier en niet verder. Dit uitte zich in 10 kilo...

Burn-outverhaal van Martijn | negatief zelfbeeld

Ik zat slecht in mijn vel. Ik voelde me vermoeid, ging met een steen op mijn maag naar mijn werk en kampte met een negatief zelfbeeld. Zo kwam ik in mei 2015 al googelend de website van BoFit tegen. Wat mij aansprak was de coachingsaanpak van BoFit. Nu was ik...