Burn-out ervaring van Marina | corona én burn-out

door | mrt 16, 2021 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

2020 was voor iedereen een bizar jaar met veel uitdagingen. Ik heb mijn hele leven in een rijdende trein gezeten; alles aanpakken en maar doorgaan. Totdat de combinatie van het thuiswerken voor mijn opdrachtgever én thuis lesgeven aan mijn twee jonge kinderen ineens te zwaar werd. Ik merkte dat ik een stap terug moest nemen en er voor mijn twee meiden moest zijn, met volle aandacht. Na het eerder afronden van mijn opdracht kwam ik iets meer tot rust maar zat de oude ik nog enorm te pushen om maar van alles te ondernemen. 

De start van de zomervakantie volgde en daar kwam de klap: ik rook ineens niets meer en werd positief getest op covid-19. Gelukkig vielen de klachten mee. We zaten met het gezin bijna een maand in quarantaine en konden hierdoor niet op vakantie. Schuldgevoel, angst en het vertrouwen in mijn eigen lijf was weg. Maar ook de mentale klap van mensen om mij heen die niet bij mij in de buurt wilden komen.  

 

Reactie burn-outherstel klant

 

Ik ben via mijn AOV met BoFit-coach Simone in contact gekomen. De wandelingen in de bossen met haar waren zo vertrouwd en duidelijk, ik kreeg meer zelfvertrouwen. Tussendoor kon ik haar ook altijd bellen of appen.

Ik had vroeger altijd het idee dat ik alle ballen in de lucht aan het houden was. En dat dat moest! En dat voelde erg onprettig. Ik verloor hiermee heel veel energie. Nu heb ik dat niet meer. Ik doe nog steeds dezelfde taken, maar nu anders. Ik kijk er anders naar. Dat heb ik geleerd door de verschillende oefeningen die we tijdens de sessies deden.

Dus het voelt nu niet meer als alle ballen in de lucht houden, maar gewoon mijn dingen doen, stap voor stap. Ik kan mijn energie nu beter verdelen over de hele dag. Mijn leefstijl is nu flink veranderd: gezondere voeding, self-care door ’s ochtends te mediteren, regelmatig yoga te doen en te wandelen, wandelen en wandelen. Ook is mijn conditie verbeterd en ik maak me minder druk om wat anderen over mij denken.

Ik heb ook een sessie samen met mijn partner gehad. Deze sessie heeft heel veel opgeleverd. We hebben meer begrip voor elkaar en meer besef wat we beiden hebben. Daarnaast kijken we naar wat goed gaat in plaats van wat we missen en wat nog niet goed gaat.

Heel erg bedankt Simone voor al jouw hulp!

 

 

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Johan | klaar met therapie

In oktober meldde ik me ziek vanwege nek- en rugklachten. Ik wilde meteen bespreken dat ik het zo druk had op mijn werk, dat ik met hoofdpijn thuis kwam en dat ik vaak de dingen niet meer op een rijtje kon zetten. De dokter gaf toen aan dat mijn nek- en rugklachten...

Burn-outervaring van Jytte | balans ver te zoeken

Meer balans tussen werk en privé. Dat was wat ik graag wilde bereiken. Een fulltimebaan met een hoge werkdruk in combinatie met vragen omtrent mijn persoonlijke ontwikkeling, maakte voor mij dat deze balans soms ver te zoeken was. Stressklachten kwamen steeds vaker...

Burn-outverhaal van Lettie | slecht slapen

Een burn-out! Dat overkomt mij toch niet? Hoewel, m’n batterijtje laadde al een poos niet meer zo goed op. Slapen was al lang een ellende en de overgang, dat kwam er ook nog even bij. Ik was zo verschrikkelijk moe. Alles was teveel, alles irriteerde me mateloos,...

Burn-out ervaring van Maxim | uitgeput en negatieve gedachtes

Een jaar geleden ben ik gestart met het traject van BoFit samen met BoFit-coach Hiske. Omdat ik vastzat in een terugkerende negatieve spiraal waarin ik werk bleef doen dat totaal niet bij mij paste. Ook door veel heftige gebeurtenissen in de privésfeer raakte ik in...