Burn-Out of Stress?

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Burn-Out of Stress?

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Sta op!

door | aug 29, 2016 | BoFit Burn-out Blog | 0 Reacties

Mijn vader is net 90 jaar geworden, mijn moeder wordt in september 90 jaar. Zij vieren hun verjaardagen voor het eerst in het verzorgingshuis. Laatst had ik het met mijn vrouw over hoe groot de cultuurschok in de jaren 60 voor hun generatie moet zijn geweest. Alles viel om. Zekerheden werden grote onzekerheden en de normen en waarden waarvoor ze stonden vielen weg. Radio Veronica kwam, er ontstond een jeugdcultuur, veel seks en bloot en nieuwe vrije gedachtes. Veel jongeren stonden op en hadden geen zin meer in dat stoffige, conservatieve geneuzel. Een nieuw begin van een mooie omslag.

foto bo bogaardIk was 10 jaar in 1965 en mijn eerste plaatje was van Dave Berry ‘This strange effect’. Ondanks de cultuurschok en de gelovigheid van mijn ouders mocht toch radio Veronica aan. Ik heb veel meegedaan om die vrijheid te pakken. Schijt aan de elite en natuurlijk kwam ik hierdoor veel in conflict. Waarschijnlijk ben ik daardoor ondernemer geworden. Ik weet het eigenlijk wel zeker. Het voelt goed om voor jezelf op te komen en dat mis ik toch een beetje in de huidige tijd.

Tot mijn verbazing las ik dat de deelnemers van de Olympische Spelen die geen medaille haalden meteen naar huis moesten. Ze werden op een “loosersvlucht” gezet. Braaf ging iedereen het vliegtuig in. Niemand protesteerde en er was er geen een die bleef. Een ander voorbeeld: waarom is Yuri van Gelder niet gewoon gebleven? Waarom worden de baasjes zo extreem gevolgd en is er bijna geen persoonlijkheid meer die durft te ageren tegen een besluit?

Ik zie veel mensen om mij heen die extreem loyaal zijn, veel slikken en conflicten vermijden. Zijn we zo bang voor de macht geworden? Durven wij onze stem niet meer te laten horen? Over onze eigen grenzen gaan is de nieuwe norm geworden. Slaafs laten we ons drijven naar een overlevingsmodus en betalen dan de tol die wij onszelf hebben aangedaan. Burn-out, angst en paniek, vermoeidheid, somberheid en eenzaamheid zijn het resultaat daarvan.

Natuurlijk kan het anders, maar daar is moed voor nodig. Ga je die uitdaging aan, dan krijg je een heel vrij en blij gevoel en laat je de omgeving niet meer bepalen hoe je moet functioneren. Sta op!

Bo Bogaard,
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

burn-out en hechtingsstijl

Dit is de invloed van je hechtingsstijl op burn-out

Een onveilige hechtingsstijl heeft niet alleen invloed op je relaties, maar op alle gebieden van je leven. Daarom kan het ook een behoorlijke impact geven op je burn-out en het herstel hiervan. Hoe zit dat precies? Veilige hechtingsstijl Je hechtingstijl is de...

Hoe blijf je piekeren de baas? 6 efficiënte technieken

 Ben jij iemand die maar blijft piekeren? Zeker als je burn-out bent geldt dat je door je lage energiepeil snel in een negatieve spiraal terecht komt. En dat slurpt al je energie op. Hoe kom je van dat vervelende piekeren af? Wij geven zes technieken die...

foto man kijkt over vijver

Waarom snel herstellen van een burn-out niet werkt

De grootste valkuil bij herstel van burn-out is snel willen herstellen. Want druk, haast, moeten en prestatie zijn nou juist een van de oorzaken van burn-out. Wie snel herstelt, doet eigenlijk alleen aan symptoombestrijding. Met als gevolg dat burn-out vaak...