06 2095 6938 info@bofit.nl

Sta op!

door | aug 29, 2016 | BoFit Burn-out Blog | 0 Reacties

Mijn vader is net 90 jaar geworden, mijn moeder wordt in september 90 jaar. Zij vieren hun verjaardagen voor het eerst in het verzorgingshuis. Laatst had ik het met mijn vrouw over hoe groot de cultuurschok in de jaren 60 voor hun generatie moet zijn geweest. Alles viel om. Zekerheden werden grote onzekerheden en de normen en waarden waarvoor ze stonden vielen weg. Radio Veronica kwam, er ontstond een jeugdcultuur, veel seks en bloot en nieuwe vrije gedachtes. Veel jongeren stonden op en hadden geen zin meer in dat stoffige, conservatieve geneuzel. Een nieuw begin van een mooie omslag.

foto bo bogaardIk was 10 jaar in 1965 en mijn eerste plaatje was van Dave Berry ‘This strange effect’. Ondanks de cultuurschok en de gelovigheid van mijn ouders mocht toch radio Veronica aan. Ik heb veel meegedaan om die vrijheid te pakken. Schijt aan de elite en natuurlijk kwam ik hierdoor veel in conflict. Waarschijnlijk ben ik daardoor ondernemer geworden. Ik weet het eigenlijk wel zeker. Het voelt goed om voor jezelf op te komen en dat mis ik toch een beetje in de huidige tijd.

Tot mijn verbazing las ik dat de deelnemers van de Olympische Spelen die geen medaille haalden meteen naar huis moesten. Ze werden op een “loosersvlucht” gezet. Braaf ging iedereen het vliegtuig in. Niemand protesteerde en er was er geen een die bleef. Een ander voorbeeld: waarom is Yuri van Gelder niet gewoon gebleven? Waarom worden de baasjes zo extreem gevolgd en is er bijna geen persoonlijkheid meer die durft te ageren tegen een besluit?

Ik zie veel mensen om mij heen die extreem loyaal zijn, veel slikken en conflicten vermijden. Zijn we zo bang voor de macht geworden? Durven wij onze stem niet meer te laten horen? Over onze eigen grenzen gaan is de nieuwe norm geworden. Slaafs laten we ons drijven naar een overlevingsmodus en betalen dan de tol die wij onszelf hebben aangedaan. Burn-out, angst en paniek, vermoeidheid, somberheid en eenzaamheid zijn het resultaat daarvan.

Natuurlijk kan het anders, maar daar is moed voor nodig. Ga je die uitdaging aan, dan krijg je een heel vrij en blij gevoel en laat je de omgeving niet meer bepalen hoe je moet functioneren. Sta op!

Bo Bogaard,
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Vragen? Direct Contact? Brochure aanvragen? Bel 0800 – 533 04 55 (gratis).

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m zaterdag. Wil je liever gebeld of gemaild worden? Klik dan op de knop hieronder.

Wil je direct persoonlijk contact? Bel 06 – 1107 1279 voor direct contact met Berry Willemsen, eerste aanspreekpunt van BoFit.

Krijg je zijn voicemail? Spreek je telefoonnummer in, je wordt binnen 24 uur teruggebeld. Ook in het weekend.