Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outervaring van Rona | burn-out en een auto-ongeluk

door | apr 22, 2021 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Wat is het voor mij een leerzaam jaar geweest! Eind 2019 belandde ik in een burn-out. Voor mijn gevoel heel onverwacht en acuut. Ik was toen 25. Ik had een leuke baan, leuke collega’s, veel feestjes, een huisje voor mijzelf, alles op orde dacht ik. Mijn eerste paniekaanval was het omslagpunt. Ik reed in de auto naar huis na een druk weekend. Het overviel me, ik kende dit gevoel niet. Ik twijfelde of ik wel wakker was omdat ik dacht mijn voeten niet meer te voelen. Dit gevoel maakte mij ontzettend angstig.

Maanden van derealisatie (brain fog), extreme angst, depressieve gevoelens en oncontroleerbare emoties volgden. Ik had uiteraard direct hulp gezocht maar niets leek te helpen. Ik was ten einde raad toen ik bij de website van BoFit terecht kwam. Ik had direct het gevoel dat dit iets was wat ik moest doen. Mijn telefoongesprek met Bo (eerste aanspreekpunt, red.) weet ik nog goed. “Wij gaan ervoor zorgen dat jij weer gaat leven in plaats van overleven”, zei hij. Ik kon wel huilen van opluchting door dat stukje hoop dat hij mij gaf in dat gesprek van 5 minuten.

Onderweg naar mijn eerste sessie was ik zenuwachtig, onrustig, gestrest. Ik werd ontvangen door BoFit-coach Kalyani. Haar vriendelijke en rustige uitstraling voelde voor mij direct als een veilige steun. Hoe angstig ik ook was, mijn coach is er de eerste weken iedere sessie in geslaagd om mij ontspannen naar huis te laten gaan. Met alle aandacht en geduld heeft zij goed naar mij geluisterd waardoor ik me zo begrepen voelde. Mijn coach heeft mij onbetaalbare cadeaus gegeven die ik voor de rest van mijn leven zal koesteren. Dankzij haar heb ik kennis gemaakt met mijn authentieke zelf. Heb ik inzichten gekregen over mijn drijfveren en mijn grenzen. Is mijn hoogsensitiviteit geen last meer maar een kracht. Heb ik oud zeer kunnen verwerken. Heb ik mijn zelfvertrouwen teruggekregen en heb ik de controle durven loslaten omdat ik weet dat ik alles aankan wat op mijn pad komt.

 

burn-outervaring reactie klant

 

Dit alles heb ik direct in de praktijk kunnen ervaren toen ik aan het einde van mijn BoFit-traject in een hevig auto-ongeluk terecht kwam en mijn rug brak. Geen seconde heb ik aan mijzelf getwijfeld, ik voelde me juist heel weerbaar. Ik had alle handvaten om te roeien met de riemen die ik had. Het was zo bijzonder om te merken dat ik alle tools kon toepassen die ik zojuist ondervonden had. Toen ik na een aantal maanden weer in staat was om stukjes te lopen heb ik nog een nazorgtraject gevolgd bij mijn coach om het goed af te kunnen sluiten. Ik ben dankbaar dat ze zo flexibel was om op handige locaties af te spreken waar ik zonder auto kon komen, wat voor mij haalbaar was op dat moment.

Na bijna een jaar coaching te hebben gehad vond ik het best spannend om het traject af te ronden. Nu denk ik eraan terug als een geweldige reis waarin ik zo’n grote groei heb meegemaakt. Ik denk vaak terug aan haar adviezen/tips/uitspraken, daarom zal zij altijd in mijn gedachte blijven.

Lieve Kalyani, ik had het met niemand anders willen beleven. Je bent geweldig in wat je doet!

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Jolien | lichaam stopt ermee

 Boem. Ineens is het klaar. Het lichaam wil niet meer. De geest houdt er mee op. Al die tijd is het goed gegaan, ben ik doorgegaan, heb ik signalen genegeerd, gedacht dat het wel beter zou gaan. Maar nee, ik zit op de bank, mijn lichaam doet pijn, mijn...

Burn-outverhaal van Chantal | paniekaanvallen en hyperventilatie

Begin februari 2017 werd ik ‘s nachts wakker en dacht dat ik dood ging. Mijn hart sloeg op hol, ik kreeg het warm en kon niet meer goed ademhalen. De volgende ochtend een afspraak bij de huisarts gemaakt. Conclusie: paniekaanvallen en hyperventilatie. Er werd mij...

Burn-outverhaal van Ernst | overspannen en zware hoofdpijn

Na een echtscheiding achter de rug te hebben en een periode van enorme werkdruk, kreeg ik last van hartkloppingen, zweetaanvallen en zware hoofdpijn. De conclusie van mijn huisarts en de arboarts op mijn werk was duidelijk: "Meneer, u bent overspannen".   “Ik...

Burn-outervaring van Leyla | burn-outklachten en meer

In september 2018 ben ik uitgevallen met burn-outklachten en andere bijkomende klachten zoals PTSS, autisme, ADHD et cetera. Sindsdien heb ik niet stilgezeten en heb ik al het mogelijke gedaan om te herstellen. Therapie, meditatie en hypnose-oefeningen,...