Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outervaring van Rona | burn-out en een auto-ongeluk

door | apr 22, 2021 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Wat is het voor mij een leerzaam jaar geweest! Eind 2019 belandde ik in een burn-out. Voor mijn gevoel heel onverwacht en acuut. Ik was toen 25. Ik had een leuke baan, leuke collega’s, veel feestjes, een huisje voor mijzelf, alles op orde dacht ik. Mijn eerste paniekaanval was het omslagpunt. Ik reed in de auto naar huis na een druk weekend. Het overviel me, ik kende dit gevoel niet. Ik twijfelde of ik wel wakker was omdat ik dacht mijn voeten niet meer te voelen. Dit gevoel maakte mij ontzettend angstig.

Maanden van derealisatie (brain fog), extreme angst, depressieve gevoelens en oncontroleerbare emoties volgden. Ik had uiteraard direct hulp gezocht maar niets leek te helpen. Ik was ten einde raad toen ik bij de website van BoFit terecht kwam. Ik had direct het gevoel dat dit iets was wat ik moest doen. Mijn telefoongesprek met Bo (eerste aanspreekpunt, red.) weet ik nog goed. “Wij gaan ervoor zorgen dat jij weer gaat leven in plaats van overleven”, zei hij. Ik kon wel huilen van opluchting door dat stukje hoop dat hij mij gaf in dat gesprek van 5 minuten.

Onderweg naar mijn eerste sessie was ik zenuwachtig, onrustig, gestrest. Ik werd ontvangen door BoFit-coach Kalyani. Haar vriendelijke en rustige uitstraling voelde voor mij direct als een veilige steun. Hoe angstig ik ook was, mijn coach is er de eerste weken iedere sessie in geslaagd om mij ontspannen naar huis te laten gaan. Met alle aandacht en geduld heeft zij goed naar mij geluisterd waardoor ik me zo begrepen voelde. Mijn coach heeft mij onbetaalbare cadeaus gegeven die ik voor de rest van mijn leven zal koesteren. Dankzij haar heb ik kennis gemaakt met mijn authentieke zelf. Heb ik inzichten gekregen over mijn drijfveren en mijn grenzen. Is mijn hoogsensitiviteit geen last meer maar een kracht. Heb ik oud zeer kunnen verwerken. Heb ik mijn zelfvertrouwen teruggekregen en heb ik de controle durven loslaten omdat ik weet dat ik alles aankan wat op mijn pad komt.

 

burn-outervaring reactie klant

 

Dit alles heb ik direct in de praktijk kunnen ervaren toen ik aan het einde van mijn BoFit-traject in een hevig auto-ongeluk terecht kwam en mijn rug brak. Geen seconde heb ik aan mijzelf getwijfeld, ik voelde me juist heel weerbaar. Ik had alle handvaten om te roeien met de riemen die ik had. Het was zo bijzonder om te merken dat ik alle tools kon toepassen die ik zojuist ondervonden had. Toen ik na een aantal maanden weer in staat was om stukjes te lopen heb ik nog een nazorgtraject gevolgd bij mijn coach om het goed af te kunnen sluiten. Ik ben dankbaar dat ze zo flexibel was om op handige locaties af te spreken waar ik zonder auto kon komen, wat voor mij haalbaar was op dat moment.

Na bijna een jaar coaching te hebben gehad vond ik het best spannend om het traject af te ronden. Nu denk ik eraan terug als een geweldige reis waarin ik zo’n grote groei heb meegemaakt. Ik denk vaak terug aan haar adviezen/tips/uitspraken, daarom zal zij altijd in mijn gedachte blijven.

Lieve Kalyani, ik had het met niemand anders willen beleven. Je bent geweldig in wat je doet!

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outervaring van Monique | hoge bloeddruk en hartkloppingen

Op 8 juni 2020 heb ik mij ziekgemeld in verband met hoge bloeddruk, slecht slapen, duizelig en hartkloppingen. De huisarts zei dat ik rust moest nemen. Na enkele weken lusteloos bankhangen en een gesprek met arbodienst HCC werd mij geadviseerd om te zorgen voor...

Burn-outverhaal van Jeanette | mijzelf kwijt

Op een studiebijeenkomst van mijn avondopleiding barstte de bom. Een duidelijke aanleiding was er niet. Maar ik wist: wat ik nu doe, kan ik niet meer. Ik was totaal uitgeput en was mijzelf totaal kwijt. Op mijn werk heb ik de volgende dag gelijk aangegeven dat ik...

Burn-outverhaal van Cora | uitputting

Ik zat sinds december 2014 in de WW doordat ik mijn baan in de zorg verloor. In maart 2015 heb ik mij ziekgemeld bij UWV. In januari van dat jaar overleed mijn vader na een kort ziekbed en sindsdien was ik heel moe tot uitgeput aan toe. Ik dacht dat die extreme...

Burn-outervaring van John | zenuwpijn en op

In 2018 kwam ik thuis met ischias (zenuwpijn, red.). Een flink signaal van mijn lichaam. Na vijf weken ging ik alweer werken, want tijd nemen om op te knappen was niet mijn ding. Ik liep de maanden erna op mijn tenen totdat ik in november mijn bed letterlijk niet...