Burn-out ervaring van Rona | auto-ongeluk

door | apr 22, 2021 | Ervaringsverhalen

Wat is het voor mij een leerzaam jaar geweest! Eind 2019 belandde ik in een burn-out. Voor mijn gevoel heel onverwacht en acuut. Ik was toen 25. Ik had een leuke baan, leuke collega’s, veel feestjes, een huisje voor mijzelf, alles op orde dacht ik. Mijn eerste paniekaanval was het omslagpunt. Ik reed in de auto naar huis na een druk weekend. Het overviel me, ik kende dit gevoel niet. Ik twijfelde of ik wel wakker was omdat ik dacht mijn voeten niet meer te voelen. Dit gevoel maakte mij ontzettend angstig.

Maanden van derealisatie (brain fog), extreme angst, depressieve gevoelens en oncontroleerbare emoties volgden. Ik had uiteraard direct hulp gezocht maar niets leek te helpen. Ik was ten einde raad toen ik bij de website van BoFit terecht kwam. Ik had direct het gevoel dat dit iets was wat ik moest doen. Mijn telefoongesprek met Bo (eerste aanspreekpunt, red.) weet ik nog goed. “Wij gaan ervoor zorgen dat jij weer gaat leven in plaats van overleven”, zei hij. Ik kon wel huilen van opluchting door dat stukje hoop dat hij mij gaf in dat gesprek van 5 minuten.

Onderweg naar mijn eerste sessie was ik zenuwachtig, onrustig, gestrest. Ik werd ontvangen door BoFit-coach Kalyani. Haar vriendelijke en rustige uitstraling voelde voor mij direct als een veilige steun. Hoe angstig ik ook was, mijn coach is er de eerste weken iedere sessie in geslaagd om mij ontspannen naar huis te laten gaan. Met alle aandacht en geduld heeft zij goed naar mij geluisterd waardoor ik me zo begrepen voelde. Mijn coach heeft mij onbetaalbare cadeaus gegeven die ik voor de rest van mijn leven zal koesteren. Dankzij haar heb ik kennis gemaakt met mijn authentieke zelf. Heb ik inzichten gekregen over mijn drijfveren en mijn grenzen. Is mijn hoogsensitiviteit geen last meer maar een kracht. Heb ik oud zeer kunnen verwerken. Heb ik mijn zelfvertrouwen teruggekregen en heb ik de controle durven loslaten omdat ik weet dat ik alles aankan wat op mijn pad komt.

 

burn-outervaring reactie klant

 

Dit alles heb ik direct in de praktijk kunnen ervaren toen ik aan het einde van mijn BoFit-traject in een hevig auto-ongeluk terecht kwam en mijn rug brak. Geen seconde heb ik aan mijzelf getwijfeld, ik voelde me juist heel weerbaar. Ik had alle handvaten om te roeien met de riemen die ik had. Het was zo bijzonder om te merken dat ik alle tools kon toepassen die ik zojuist ondervonden had. Toen ik na een aantal maanden weer in staat was om stukjes te lopen heb ik nog een nazorgtraject gevolgd bij mijn coach om het goed af te kunnen sluiten. Ik ben dankbaar dat ze zo flexibel was om op handige locaties af te spreken waar ik zonder auto kon komen, wat voor mij haalbaar was op dat moment.

Na bijna een jaar coaching te hebben gehad vond ik het best spannend om het traject af te ronden. Nu denk ik eraan terug als een geweldige reis waarin ik zo’n grote groei heb meegemaakt. Ik denk vaak terug aan haar adviezen/tips/uitspraken, daarom zal zij altijd in mijn gedachte blijven.

Lieve Kalyani, ik had het met niemand anders willen beleven. Je bent geweldig in wat je doet!

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Peter | in de put

Van de middelbare school naar het hoger onderwijs. Op de middelbare school had ik nooit veel hoeven doen, maar dat werd op mijn vervolgopleiding anders. En ik kreeg ook mijn eerste vriendinnetje. Eigenlijk had ik altijd al genoeg aan mezelf gehad, dus als er dan...

Burn-out ervaring van Kim | benauwd voor de toekomst

Zomer 2015. Alles had ik voor elkaar: een lieve vriend, samenwonend in een vrijstaand huis, een geweldige hond en twee goedlopende eigen praktijken in de paramedische sector. Maar in m’n hoofd kreeg ik niet alles meer op een rij. Ik zag de toekomst als benauwend,...

Burn-outverhaal van Sarah | niet meer functioneren

Het ging al een tijd niet lekker op werk en ook privé ging het niet zo goed. Ik wilde er niet aan toegeven en bleef vooral maar doorgaan. Totdat ik mezelf een jaar geleden op de bodem van de put vond. Ik kon alleen maar huilen, had continu een onrustig gevoel en...

Burn-out ervaring van Romy | overweldigd door sociale onveiligheid

In voorjaar 2021 was het helder dat ik me overweldigd voelde door de sociale onveiligheid bij mijn werkgever. Onthullen hoe ik me voelde bracht geen beweging ten positieve. Toen ik daarnaast ook fysieke klachten kreeg, werd het me al snel duidelijk dat ik niet meer...