Burn-out ervaring van Daan | ondernemer en enorm druk

door | sep 30, 2022 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Op 22 januari 2021 is onze mooie dochter Floor geboren. Met nu twee kinderen in huis werd het al wat drukker. In april kregen we de sleutel van ons nieuwe huis waar we flink aan moesten verbouwen. Hier hebben we ook drie maanden aan gewerkt, buiten mijn werk om. Ik stond op sommige dagen om vijf uur ‘s ochtends in ons nieuwe huis om dingen klaar te zetten. Zo konden de bouwvakkers vooruit waarna ik ging werken in de tuinen. ’S avonds na mijn werk reed ik dan weer langs de bouw om alles op te ruimen. En zo drie maanden lang.

Op mijn werk had ik het ook enorm druk. We waren met zes man aan het werk op verschillende locaties. Op den duur was ik naast overdag ook twee avonden per week én zaterdags aan het werk. Ook moesten de facturen, de planning, het bestellen van de materialen en de offertes nog gedaan worden. Hier had ik dan de zondagochtend voor.

Op 13 juni 2021 ging ik met mijn zoontje Jess fietsen. We gingen even ergens zitten en hij kwam bij me op schoot. Toen brak ik. Ik barstte in tranen uit. Daar besefte ik wat ik de laatste maanden gemist had: de tijd met mijn gezin. Thuis aangekomen heb ik dit met mijn vriendin besproken. Maar we moesten door. Het huis was bijna klaar en op mijn werk had ik het nog hartstikke druk.

reactie klant burn-out traject

Twee weken later waren we in een tuin aan het werk. Heel de dag zaten de emoties al hoog. Mijn schoonvader kwam samen met onze zoon aangefietst om te kijken wat we aan het maken waren. Toen brak ik weer, en was het voor mij tijd om aan de bel te trekken. Ik trok het nu echt niet meer. 

Ik heb het BoFit-traject als zeer fijn ervaren. In januari zijn we wekelijks een uur samen geweest. Doordat BoFit-coach Vincent er steeds één onderwerp uitpikte, werd het voor mij steeds duidelijker waar de burn-outklachten vandaan kwamen. En ook hoe ik er het weer bovenop kon komen. De klik was er al met de intake en mijn coach heeft het vanaf het begin op een manier aangepakt die bij mij het best paste. Door de fijne uitleg van Vincent begreep ik het perfect. Hierdoor kon ik alles ook meteen toepassen in mijn dagelijks leven en ging ik vlug vooruit.

Er is veel veranderd. De balans thuis is weer terug en ik heb meer tijd voor mijn gezin. Door de klachten heb ik ingezien dat er meer is dan werken. Uiteindelijk heb ik zelfs de keuze gemaakt om te stoppen met mijn eigen bedrijf en te kijken of ik weer in loondienst kan. Juist om de balans te behouden zoals die nu is.

Ik heb nu drie gesprekken gehad bij drie verschillende bedrijven. Ik heb stof om over na te denken zodat ik de juiste keuze maken voor welk bedrijf en in welke functie ik wil werken.

Update juni 2023:

We hebben inmiddels een grote reis gemaakt waar we met het gezin super van hebben genoten. Ondertussen ben ik bij een 2e baas aan het werk als werkvoorbereider. Hier bevalt het me ontzettend goed. En nog 10 weken en dan verwachtten wij ons 3e kindje! Dus via deze weg wil ik Vincent laten weten dat weer de oude ben. Ik weet ook goed m’n grenzen aan te geven. Het half jaar dat we samen zijn geweest heeft me echt goed geholpen, kun je wel stellen!

Nogmaals bedankt!

Kamp jij ook met een (dreigende) burn-out of stressklachten?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Frits | doelloos thuiszitten

 Het ging al een aantal jaren slechter met mijn gezondheid. Na een heel vervelende prostaatontsteking en aanhoudende plasklachten heb ik vele specialisten gezien. Lichamelijk was er echter niks mis met mij. Op mijn werk ben ik de gehele periode van ongeveer twee...

Burn-outverhaal van Sylvia | partner met burn-out

Grofweg twee jaar geleden werd ik de vrouw van. De vrouw van een man met een burn-out. Een burn-out die zo heftig was dat het uitmondde in depressieve klachten. Ik zag het al lang aankomen en heb hem er meerdere keren voor gewaarschuwd. Helaas zag hij dat zelf niet...

Burn-outverhaal van Melissa | geestelijk en fysiek op

 Eind maart 2017 ben ik met een paniekaanval op mijn scooter naar huis gereden van werk. Ik dacht dat ik een hartaanval kreeg. Het enige wat ik dacht: overleven, thuis komen dan kan mijn tante (waar ik destijds even bij woonde) de ambulance bellen. Eenmaal...