Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outervaring van Henk | angstaanvallen en zelfmoordpogingen

door | okt 11, 2022 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Een jaar geleden ben ik in een burn-out terecht gekomen. De eerste signalen waren fysiek, zoals zweten, hartkloppingen en een korte adem. Dat sloeg snel over naar de emotionele kant. Veel woede en ook huilen. Op een dag kon ik mijn bed niet meer uit. Ik kon gewoon niet meer. De week ervoor had ik 5 km kunnen joggen. Nu kon ik de trap niet meer op.

Na bezoek aan diverse artsen was het concreet. Te veel cortisol, ik moest rust pakken. Ik kwam in een zware depressie terecht. Dit was de start van de donkerste tijd in mijn leven. Angstaanvallen, zelfmoordpogingen en onbeheersbare emoties.

Mijn werkgever heeft mij gekoppeld aan BoFit, met Carina als coach. Mijn coach heeft mij door mijn donkerste periode geleid. Wij hebben aan ‘mij’ gewerkt en veel open gesprekken met vertrouwen als centrale thema. We hebben buiten gelopen, en ook vaak in de modder.

reactie klant burn-outherstel

Ik heb met name geleerd om de stresssignalen te herkennen en te erkennen. Mindfulnesstraining te doen om rust te pakken waar nodig. Want na een inspanning, komt ontspanning. Mijn coach heeft mij geleerd dat ik er mag zijn en het oké is om voor mijzelf te kiezen. Een olifant eet hapje voor hapje, oftewel een berg beklim je stapje voor stapje. En dat geldt voor mij ook.

Over een periode van 9 maanden heb ik stappen gezet. Ik heb geleerd om het advies van mijn coach mijn tweede natuur te maken. Ik ben inmiddels volledig hersteld, en weer volledig aan de slag bij mijn werkgever. Dit heb ik te danken aan de BoFit-methode en de gedegen coaching van mijn BoFit-coach.

Ik ben voor eeuwig dankbaar dat jullie er waren voor mij. En mij weer in balans hebben gebracht.

Kamp jij ook met een (dreigende) burn-out of stressklachten?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outervaring van Theo | moe, terneergeslagen en overspannen

Op een vrijdagochtend, februari 2020, zat ik in gesprek met twee naaste collega’s op kantoor. Opeens voelde ik iets in mijn waarneming veranderen en lukte het mij niet meer me te concentreren. Mijn denkproces was van het een op het andere moment veel slomer dan...

Burn-outverhaal van Michiel | stress en ontslag

Ik heb een BoFit-traject gevolgd onder begeleiding van BoFit-coach Annette. En dit is mij heel goed bevallen. In mijn vorige werkkring had ik last van stress en nu werkte ik in een sfeer van dreigend ontslag en uiteindelijk ontslag. Annette heeft mij in die gehele...

Burn-outverhaal van Collin | bore-out

Het is in mei 2015 gebeurd. Er knapte iets in mijn hoofd met als gevolg dat ik bijna niet meer kon eten, afviel en paniekaanvallen kreeg met een paar keer hyperventilatie. Ik had veel last van druk op mijn borst en kreeg echt slapeloze nachten van de rare gedachtes...

Burn-outverhaal van Karin | kinderwens en burn-out

Bijna tien jaar geleden kregen we een kinderwens. We waren ons eigen huis aan het bouwen en de zwangerschap bleef uit. We dachten: zal wel door de drukte komen. Maar er volgde geen zwangerschap, ook de jaren daarna niet. De huisarts bevestigde dat we hulp nodig...