Burn-out ervaring van Henk | angstaanvallen en zelfmoordpogingen

door | okt 11, 2022 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Een jaar geleden ben ik in een burn-out terecht gekomen. De eerste signalen waren fysiek, zoals zweten, hartkloppingen en een korte adem. Dat sloeg snel over naar de emotionele kant. Veel woede en ook huilen. Op een dag kon ik mijn bed niet meer uit. Ik kon gewoon niet meer. De week ervoor had ik 5 km kunnen joggen. Nu kon ik de trap niet meer op.

Na bezoek aan diverse artsen was het concreet. Te veel cortisol, ik moest rust pakken. Ik kwam in een zware depressie terecht. Dit was de start van de donkerste tijd in mijn leven. Angstaanvallen, zelfmoordpogingen en onbeheersbare emoties.

Mijn werkgever heeft mij gekoppeld aan BoFit, met Carina als coach. Mijn coach heeft mij door mijn donkerste periode geleid. Wij hebben aan ‘mij’ gewerkt en veel open gesprekken met vertrouwen als centrale thema. We hebben buiten gelopen, en ook vaak in de modder.

reactie klant burn-outherstel

Ik heb met name geleerd om de stresssignalen te herkennen en te erkennen. Mindfulnesstraining te doen om rust te pakken waar nodig. Want na een inspanning, komt ontspanning. Mijn coach heeft mij geleerd dat ik er mag zijn en het oké is om voor mijzelf te kiezen. Een olifant eet hapje voor hapje, oftewel een berg beklim je stapje voor stapje. En dat geldt voor mij ook.

Over een periode van 9 maanden heb ik stappen gezet. Ik heb geleerd om het advies van mijn coach mijn tweede natuur te maken. Ik ben inmiddels volledig hersteld, en weer volledig aan de slag bij mijn werkgever. Dit heb ik te danken aan de BoFit-methode en de gedegen coaching van mijn BoFit-coach.

Ik ben voor eeuwig dankbaar dat jullie er waren voor mij. En mij weer in balans hebben gebracht.

Kamp jij ook met een (dreigende) burn-out of stressklachten?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Dimitry | burn-out

Als zelfstandig ondernemer heb je de neiging jezelf altijd sterker voor te doen dan eigenlijk zou mogen. Jij kan alles aan en overtreft iedereen, meer is altijd beter, totdat je niet meer verder kunt. Een dergelijk breekpunt kwam bij mij samen met wat andere...

Burn-outverhaal van Josè | de hoop opgegeven

Via het UWV werd mij aangeboden om een BoFit-traject te volgen. Door jarenlang in een ziekmakende werkomgeving gewerkt te hebben kreeg ik psychologische en lichamelijke problemen. Ik heb hier behandelingen voor gehad met onder andere meditatieoefeningen maar de...

Burn-outervaring van Arie | buikklachten en druk op de borst

Ik voelde me een hele tijd niet zo goed. Het begon allemaal met buikklachten en druk op de borst. Met medicijnen schoot ik niets op. Na meerdere malen bij de huisarts te zijn geweest zeiden de dokter en de bedrijfsarts: “Je bent burn-out”. Dat was even schrikken....

Burn-outverhaal van Rolf | continu hoofdpijn

Tja, daar sta je dan. Er kwam niets meer uit mijn handen, ik sliep slecht en had continu hoofdpijn. Een scala aan oorzaken deden mij samen letterlijk de das om. Een slecht lopend project op mijn werk, een knieblessure waardoor ik niet meer kon sporten (mijn...