Burn-out ervaring van Henk | angstaanvallen en zelfmoordpogingen

door | okt 11, 2022 | Ervaringsverhalen

Een jaar geleden ben ik in een burn-out terecht gekomen. De eerste signalen waren fysiek, zoals zweten, hartkloppingen en een korte adem. Dat sloeg snel over naar de emotionele kant. Veel woede en ook huilen. Op een dag kon ik mijn bed niet meer uit. Ik kon gewoon niet meer. De week ervoor had ik 5 km kunnen joggen. Nu kon ik de trap niet meer op.

Na bezoek aan diverse artsen was het concreet. Te veel cortisol, ik moest rust pakken. Ik kwam in een zware depressie terecht. Dit was de start van de donkerste tijd in mijn leven. Angstaanvallen, zelfmoordpogingen en onbeheersbare emoties.

Mijn werkgever heeft mij gekoppeld aan BoFit, met Carina als coach. Mijn coach heeft mij door mijn donkerste periode geleid. Wij hebben aan ‘mij’ gewerkt en veel open gesprekken met vertrouwen als centrale thema. We hebben buiten gelopen, en ook vaak in de modder.

reactie klant burn-outherstel

Ik heb met name geleerd om de stresssignalen te herkennen en te erkennen. Mindfulnesstraining te doen om rust te pakken waar nodig. Want na een inspanning, komt ontspanning. Mijn coach heeft mij geleerd dat ik er mag zijn en het oké is om voor mijzelf te kiezen. Een olifant eet hapje voor hapje, oftewel een berg beklim je stapje voor stapje. En dat geldt voor mij ook.

Over een periode van 9 maanden heb ik stappen gezet. Ik heb geleerd om het advies van mijn coach mijn tweede natuur te maken. Ik ben inmiddels volledig hersteld, en weer volledig aan de slag bij mijn werkgever. Dit heb ik te danken aan de BoFit-methode en de gedegen coaching van mijn BoFit-coach.

Ik ben voor eeuwig dankbaar dat jullie er waren voor mij. En mij weer in balans hebben gebracht.

Kamp jij ook met een (dreigende) burn-out of stressklachten?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Chantal | paniekaanvallen en hyperventilatie

Begin februari 2017 werd ik ‘s nachts wakker en dacht dat ik dood ging. Mijn hart sloeg op hol, ik kreeg het warm en kon niet meer goed ademhalen. De volgende ochtend een afspraak bij de huisarts gemaakt. Conclusie: paniekaanvallen en hyperventilatie. Er werd mij...

Burn-outverhaal van Johan | klaar met therapie

In oktober meldde ik me ziek vanwege nek- en rugklachten. Ik wilde meteen bespreken dat ik het zo druk had op mijn werk, dat ik met hoofdpijn thuis kwam en dat ik vaak de dingen niet meer op een rijtje kon zetten. De dokter gaf toen aan dat mijn nek- en rugklachten...

Burn-outervaring van Monique | hoge bloeddruk en hartkloppingen

Op 8 juni 2020 heb ik mij ziekgemeld in verband met hoge bloeddruk, slecht slapen, duizelig en hartkloppingen. De huisarts zei dat ik rust moest nemen. Na enkele weken lusteloos bankhangen en een gesprek met arbodienst HCC werd mij geadviseerd om te zorgen voor...

Burn-out ervaring van Lieke | spanningsklachten

Ik ben bij BoFit terecht gekomen met spanningsklachten. Ik was aan het werk en ik kon ineens niet meer stoppen met huilen. Mijn probleem was dat ik alle lasten die ik meedroeg niet meer overzag. Ik was te hard bezig om mijn hoofd boven water te houden.  ...