Burn-Out of Stress?

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Burn-Out of Stress?

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Waarom een burn-out het beste is wat je kan overkomen

door | apr 23, 2018 | BoFit Burn-out Blog | 0 Reacties

Natuurlijk, een burn-out is zeker geen pretje. Je hebt geen energie, weinig concentratie, je kunt niet meer werken en kampt met allerlei vervelende klachten als slecht slapen, hyperventilatie en huilbuien. Maar als iemand eenmaal uit zijn burn-out komt, is het meestal het beste wat hem of haar is overkomen. Een burn-out verandert namelijk je leven ten goede.

 

Na een burn-outtraject

Iris was al een aantal keer overspannen geraakt. Door haar burn-out aan te pakken zijn een aantal zaken structureel voor haar veranderd. Zo voelt ze zich mentaal en fysiek fitter. “Daarnaast heeft mij aangespoord om beter voor mijzelf te zorgen en voor mijzelf op te komen. Door stil te staan bij de dingen die ik doe en hoe ik ze doe. Ik voel me een stuk sterker.” Ook Anja herstelde van een burn-out. Ze had last van faalangst, paniekaanvallen en enorme onrust. Na een burn-outtraject was haar leven weer leuk in plaats van zwaar en vol spanning. “Het heeft ervoor gezorgd dat ik weer in mijn eigen kracht kwam en ik leerde luisteren naar mezelf. Dit was ik gaandeweg verleerd. Hij leerde me ook dat ik niet met die angsten aan de slag moest maar dat ik mijn energie moest steken in positieve dingen. Het geeft me zoveel meer lucht nu ik mezelf heb ontdaan van die druk.”

 

Sluimerende klachten

Een burn-out is een signaal van het lichaam dat je roofbouw hebt gepleegd. De energie van je lichaam raak op een gegeven moment op. De oorzaak ligt vaak in jarenlang je grenzen negeren, leven met spanning en stress, en steeds verder van jezelf verwijderd raken. Een burn-out nodigt je uit om hier iets mee te doen. Het is het moment dat je eindelijk je problemen aanpakt. Want misschien voelde je zelf ook wel dat het beter kon, maar als er geen urgentie is doen de meeste mensen niets met hun sluimerende klachten. Zo blijven ze jaren aanmodderen en verandert er verder niets in hun leven.

 

 

foto vrouwelijke sporter

 

 

Kwaliteit van leven verbeteren

Een burn-out helpt je dus om je kwaliteit van leven te verbeteren. Herstellen van een burn-out is daarom geen kwestie van terug gaan naar je oude situatie, maar naar een nieuwe, veel betere. Eentje die echt bij je past. En dat had je naar alle waarschijnlijkheid moeten missen als je geen burn-out had gehad. Daarom is voor veel mensen een burn-out een keerpunt en het beste wat ze is overkomen. Ze staan dichter bij zichzelf en kiezen meer voor een gezond, plezierig en ontspannen leven.

 

16 positieve veranderingen na een burn-out

1. Meer zelfvertrouwen;
2. Beter omgaan met grenzen;
3. Beter weten wat je wilt;
4. Meer tijd voor jezelf maken;
5. Keuzes maken die bij je passen;
6. Minder perfectionistisch zijn;
7. Minder aanpassen aan anderen;
8. Meer vrijheid;
9. Fysiek veel fitter en jonger voelen;
10. Gezonder eten en leven;
11. Veel meer doen wat je echt leuk vindt;
12. Beter kunnen relativeren en doseren;
13. Jezelf beter kennen;
14. Leven zonder haast en druk;
15. Weinig stress en spanning ervaren;
16. Signalen van je lichaam herkennen.

 

 

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

Burn-outherstel in de natuur

3 oorzaken van burn-out die iedereen zou moeten weten

Een burn-out overkomt je niet zo maar. Een aantal ervaringen heeft je gebracht naar het punt waar je nu staat. Natuurlijk is het dan belangrijk te weten wat de aanleiding hiervan is. Ook als je burn-out wilt voorkomen is het op tijd signaleren essentieel. Bij BoFit...

Vrouw burn-out op haar werk

Burn-out op je werk: wie betaalt dat?

Ben jij onlangs burn-out geraakt of zit je er tegenaan? Misschien vraag je je af of je professionele hulp wel kunt betalen. En moet je het wel zelf betalen of is je werkgever hier ook verantwoordelijk voor? Gelukkig hoef je dit in de meeste gevallen niet uit eigen...