06 2095 6938 info@bofit.nl

Waarom een burn-out het beste is wat je kan overkomen

door | apr 23, 2018 | BoFit Burn-out Blog | 0 Reacties

Natuurlijk, een burn-out is zeker geen pretje. Je hebt geen energie, weinig concentratie, je kunt niet meer werken en kampt met allerlei vervelende klachten als slecht slapen, hyperventilatie en huilbuien. Maar als iemand uit een burn-out is, is het meestal het beste wat hem of haar is overkomen. Een burn-out verandert namelijk je leven ten goede.

Na een burn-outtraject

Iris was al een aantal keer overspannen geraakt. Door haar burn-out aan te pakken zijn een aantal zaken structureel voor haar veranderd. Zo voelt ze zich mentaal en fysiek fitter. “Daarnaast heeft mij aangespoord om beter voor mijzelf te zorgen en voor mijzelf op te komen. Door stil te staan bij de dingen die ik doe en hoe ik ze doe. Ik voel me een stuk sterker.” Ook Anja herstelde van een burn-out. Ze had last van faalangst, paniekaanvallen en enorme onrust. Na een burn-outtraject was haar leven weer leuk in plaats van zwaar en vol spanning. “Het heeft ervoor gezorgd dat ik weer in mijn eigen kracht kwam en ik leerde luisteren naar mezelf. Dit was ik gaandeweg verleerd. Hij leerde me ook dat ik niet met die angsten aan de slag moest maar dat ik mijn energie moest steken in positieve dingen. Het geeft me zoveel meer lucht nu ik mezelf heb ontdaan van die druk.”

Sluimerende klachten

Een burn-out is een signaal van het lichaam dat je roofbouw hebt gepleegd. De energie van je lichaam raak op een gegeven moment op. De oorzaak ligt vaak in jarenlang je grenzen negeren, leven met spanning en stress, en steeds verder van jezelf verwijderd raken. Een burn-out nodigt je uit om hier iets mee te doen. Het is het moment dat je eindelijk je problemen aanpakt. Want misschien voelde je zelf ook wel dat het beter kon, maar als er geen urgentie is doen de meeste mensen niets met hun sluimerende klachten. Zo blijven ze jaren aanmodderen en verandert er verder niets in hun leven.

foto vrouwelijke sporter

Kwaliteit van leven verbeteren

Een burn-out helpt je dus om je kwaliteit van leven te verbeteren. Herstellen van een burn-out is daarom geen kwestie van terug gaan naar je oude situatie, maar naar een nieuwe, veel betere. Eentje die echt bij je past. En dat had je naar alle waarschijnlijkheid moeten missen als je geen burn-out had gehad. Daarom is voor veel mensen een burn-out een keerpunt en het beste wat ze is overkomen. Ze staan dichter bij zichzelf en kiezen meer voor een gezond, plezierig en ontspannen leven.

16 positieve veranderingen na een burn-out

1. Meer zelfvertrouwen;
2. Beter omgaan met grenzen;
3. Beter weten wat je wilt;
4. Meer tijd voor jezelf maken;
5. Keuzes maken die bij je passen;
6. Minder perfectionistisch zijn;
7. Minder aanpassen aan anderen;
8. Meer vrijheid;
9. Fysiek veel fitter en jonger voelen;
10. Gezonder eten en leven;
11. Veel meer doen wat je echt leuk vindt;
12. Beter kunnen relativeren en doseren;
13. Jezelf beter kennen;
14. Leven zonder haast en druk;
15. Weinig stress en spanning ervaren;
16. Signalen van je lichaam herkennen.

Vragen? Direct Contact? Bel 0800 – 533 04 55 (gratis)

Bereikbaar van maandag t/m zaterdag. Wilt je liever gebeld of gemaild worden? Klik dan hieronder op de knop.

Wil je direct persoonlijk contact? Bel 06 – 2095 6938 voor direct contact met BoFit-coach Bo Bogaard.
Krijgt je zijn voicemail? Spreek dan je telefoonnummer in, dan belt hij je terug.

Wij nemen binnen 24 contact met je op. Ook in het weekend.